Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Werken met de feestdagen aan boord van het vliegtuig

 

Zoals jullie vast al weten, kan het zijn dat je als stewardess moet werken met de feestdagen.

Werken terwijl de rest van je vrienden en familie samenkomen en al die gezellige pakjes onder de kerstboom uitpakken of proosten op het nieuwe jaar, klinkt misschien een beetje treurig als je er niet bij kunt zijn. Maar dit is zeker niet het geval als je als stewardess moet werken op een feestdag!

 

Werkrooster

Je hoeft echt niet elk jaar te werken met de feestdagen. Elk jaar wordt er nauwkeurig gekeken naar je werkrooster wanneer je hebt gewerkt met de feestdagen. Vaak als je het jaar daarvoor hebt gewerkt ben je dit jaar vrij! In ieder geval met kerst of nieuwjaar.

 

Hang je eigen slingers op

Als het jouw beurt is om te werken met de feestdagen wees dan niet getreurd.

Iedereen maakt er altijd een feestje van! Vaak neemt de cabine crew waarmee je samen vliegt een paar dagen van te voren contact met elkaar op om te overleggen wat de plannen zijn op bestemming zodat je op tijd bij een gezellig restaurant kan reserveren.

De ene stewardess neemt leuke vlaggetjes mee voor iedereen met Happy New Year erop geschreven, de andere steward zorgt voor gezellige attributen aan boord of voor in het hotel. En natuurlijk doe jij daar ook aan mee en zorg je voor wat overheerlijke oliebollen

Kortom iedereen doet zijn best om er een feestje van te maken en je bent nooit alleen.

 

De gezellige sfeer

Vaak zorgt de vliegtuigmaatschappij voor een gezellige sfeer aan boord

Waarbij  Mariah Carey: All i want for Christmas zeker niet mag ontbreken!  Je zult zien dat bijna alle passagiers met volle teugen meezingen. Dit zorgt natuurlijk voor een optimale kerstsfeer!

Ben jij ook zo benieuwd hoe stewards en stewardessen met z’n allen een fantastische vlucht neerzetten en wat de favoriete bestemmingen zijn?

Kijk dan gauw op de website van Finnair!

Zie jij jezelf al high in the sky en wil je ook steward of stewardess worden? Klik dan snel op onderstaande link en laat je opleiden door de beste luchtvaartschool van Europa!