Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Heb jij er al aan gedacht dat je moet werken in de zomermaanden als je in dienst bent van een luchtvaartmaatschappij? Natuurlijk zijn er allerlei functies op kantoor waar je gewoon drie weken vrij kunt vragen in de zomermaanden. Maar als je werkt als cabinepersoneel of als grondpersoneel op een luchthaven is dit niet makkelijk. De zomermaanden zijn druk want veel reizigers kiezen de zomermaanden uit om naar een verre bestemming te reizen. Een gedeelte van het luchtvaartpersoneel kan daarom vrij vragen in de zomer. Maar ook een deel van de cabin crew en het grondpersoneel heeft geen vrij.

Het voordeel van werken in de zomermaanden

Het voordeel van werken in de zomermaanden is dat jouw vakantie zal vallen in het voorseizoen of naseizoen. Dit betekent goedkopere ticketprijzen. Het verblijf in een hotel of appartement zal ook goedkoper zijn. In het voorseizoen en naseizoen zijn de badplaatsen of de toeristische bestemmingen ook veel rustiger. Je kunt op je gemakje alles bekijken. Geen rijen voor een atractiepark of een museum. Alle voordeel voor jou.

Werken in de zomermaanden kent ook een nadeel

Natuurlijk kleeft er ook een nadeel aan. Als anderen in de zomermaanden op het strand liggen, ga jij in jouw uniform naar de luchthaven om te werken. En soms is dit best lastig. Want je mist af en toe een dagje weg of een leuk feestje. Investeren in een goede sfeer met jouw collega’s is belangrijk. Want het is topdrukte op de luchthaven. En in tijden van een hoge werkdruk is het fijn om goed contact met je collega’s te hebben. Is er af en toe tijd voor een grapje of een leuk gesprek? Dan zal je ook een stapje extra zetten in tijden van topdrukte.

Een speciale sfeer

De sfeer op een luchthaven is in de zomermaanden altijd speciaal. Veel luchtvaartdienstverleners vinden het heel leuk om te werken in de zomermaanden. De passagiers vertrekken eindelijk naar hun vakantiebestemming! Jij bent hier een belangrijk onderdeel van. De eerste persoon die de passagiers zien, ben jij! Voordat ze naar de luchthaven kwamen, hebben ze alleen nog online of via een callcenter een ticket geboekt. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor deze passagiers! Misschien lijkt het je leuker om op het strand te liggen of een terrasje te pakken. Maar de passagiers mogen hier niets van merken! Een professionele houding staat voorop.

Extra faciliteiten op de luchthaven

Tijdens de drukke zomermaanden biedt een luchthaven allerlei extra faciliteiten aan. Denk aan extra bagagekarretjes, langere openingstijden voor café’s, winkels en restaurants. Tot slot wordt er ook extra personeel ingezet om de passagiers toestroom te kunnen begeleiden. Extra check-in agents maar ook floorwalkers en passagiersassistenten.

Werken in de zomermaanden is een hele belevenis. Het is dan ook erg leuk om te werken als zomerstewardess voor een luchtvaartmaatschappij. Je leert veel van de verschillende taken die je uit moet voeren. Bovendien krijg je de hele wereld voor jouw check-in balie. Hier hoef je zelf niet voor op reis!

Werken in de zomermaanden