Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Werken als stewardess tijdens kerst

Hoe is het om te werken als stewardess tijdens kerst?

Terwijl de meeste mensen vrij zijn met kerst wordt er in de luchtvaart hard doorgewerkt. Wij stewards en stewardessen vliegen ook tijdens de feestdagen onze passagiers naar hun bestemmingen toe. Voor veel mensen lijkt het een domper om te moeten werken tijdens de feestdagen maar in deze blog ga ik je het tegendeel bewijzen. In dit blog ga je alles lezen over hoe het is om te werken tijdens de feestdagen als steward(ess) en hoe wij zelf hier een feestje van maken! Lees je mee?

 

Werken als steward(ess) tijdens kerst

Als steward(ess) werk je het ene jaar tijdens kerst en het andere jaar tijdens oud en nieuw. Tijdens kerst maken we er met de crew een gezellige vlucht van samen met de passagiers. Het is voor de passagiers niet mogelijk om allerlei cadeaus mee aan boord te nemen i.v.m. de veiligheidsprocedures. Ondanks dit proberen wij als Cabin Crew het zo gezellig mogelijk te maken voor onze passagiers. Dit doen we door bijvoorbeeld iets kleins aan te bieden bij binnenkomst en een chocolaatje bij de koffie of thee. Het is niet mogelijk om ons gehele menu af te stemmen op kerst aangezien wij met vaste menu’s werken die niet zomaar aangepast kunnen worden. Meestal is dit voor de gasten geen enkel probleem. Uiteindelijk maken we er met de hele crew een gezellige vlucht van tijdens de kerst.

 

Kerst met de Cabin Crew

Als je met kerst moet vliegen dan kun je geen kerst vieren met je familie maar ben je aangewezen op je crew. We maken er met de hele crew een gezellige kerst van en dineren bijvoorbeeld voor de vlucht op de luchthaven of na de vlucht op de plaats van bestemming bij een lokaal restaurant. Op deze manier krijgen we toch een kerstdiner. Je krijgt toch een soort familiegevoel als je met anderen dineert tijdens de kerst.

 

Is het werken tijdens de feestdagen leuk?

Zoals je leest is het helemaal niet zo erg om te werken tijdens de kerst. Je kunt aan boord samen met je crew en de passagiers er toch een gezellig kerstfeestje van maken. En na de vlucht kun je gezellig met je crew lekker gaan dineren in een restaurant. Zo is het toch een beetje kerst en heb je met je crew een kerstgevoel.

 

Werken als stewardess met kerst