Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Werken als grondstewardess

Een grondstewardess is een geschikt beroep voor iemand die graag in de luchtvaartsector wil werken, liever niet wil vliegen maar ook niet achter de schermen wil werken.

Een grondstewardess is echt niet iemand die alleen maar labels op een koffer plakt of iemand die niet geschikt is om te vliegen. Juist niet! Een grondstewardess helpt jou met het zorgen dat jij je vlucht niet mist en om te zorgen dat jouw koffer ingecheckt wordt.

Als grondstewardess ben jij het vriendelijke gezicht dat er voor zorgt dat zij komen waar ze moeten zijn. Zijn ze de weg kwijt? Dan help jij met het zoeken naar hun gate.

Als de passagiers het vliegtuig ingaan, dan staat de grondstewardess bij hun gate. De stewardess koppelt de aviobrug ook aan. Als de passagiers via de brug naar hun toestel zijn gelopen dan koppelt de stewardess hem ook weer af.

Werken als grondstewardess is dus heel divers!

Bedrijven die op Schiphol grondstewardessen hebben

Op Schiphol heb je verschillende bedrijven die voor grondstewardessen zorgen. Dit zijn:

werken als grondstewardess

KLM is de enige van deze bedrijven die ook voor andere luchtvaartmaatschappijen de stewardessen regelt. De overige bedrijven zijn geen luchtvaartmaatschappijen. Buitenlandse maatschappijen en maatschappijen die niet vaak naar Schiphol vliegen maken graag gebruik van deze overige bedrijven, dit kost minder geld omdat je niet je eigen personeel hoeft in te zetten.

Een verschil is ook dat als je voor KLM in dienst bent, dat je minder taken hebt. Je werkt of voor of achter de douane. Dit komt omdat KLM een groot bedrijf is en ook de grondstewardessen voor bijvoorbeeld Transavia verzorgt.  Werk je  voor een ander bedrijf dan werk je aan allebei de kanten. Dit komt omdat de andere bedrijven vaak kleiner zijn en de grondstewardessen dan aan allebei de kanten kunnen inzetten en kunnen gebruiken.

Ben jij nu geïnteresseerd geworden in het beroep grondstewardess? Schrijf je dan in voor een open dag!