Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Werken aan boord van een vliegtuig

Als je een stewardess bent, betekent dat niet dat je alleen maar koffie uitdeelt aan de passagiers. Je doet veel meer, het meeste wat je doet zien de passagiers niet eens! In dit stukje krijg je meer inzicht in wat een steward of stewardess voor, tijdens en na een vlucht vooral doet. Wat moet je doen als je wilt werken aan boord van een vliegtuig?

Voor de vlucht

Voordat de passagiers het vliegtuig ingaan moet je ervoor zorgen dat de trolleys die je tijdens de vlucht gebruikt vol zijn. Deze vul je aan met koffie- en theebekertjes, suiker, creamer, roerstaafjes etc. Je loopt met je crew ook nog een keer het vliegtuig door om te kijken of alles netjes klaarligt voor vertrek.

Als de passagiers binnenkomen groet je die vriendelijk en assisteer je waarbij nodig. Het kan zijn dat iemand zijn stoel niet kan vinden of niet goed zijn handbagage in het vak boven z’n hoofd kan doen. Nadat iedereen veilig zit is het jouw taak om te laten zien hoe de veiligheidsvoorschriften gaan, wat je wel en niet mag tijdens een vlucht en het demonstreren van de noodprocedures.

Tijdens de vlucht

Tijdens een vlucht zorg je er ook voor dat de maaltijden gemaakt en geserveerd worden aan jouw passagiers. Je verkoopt taxfree producten en zorgt ervoor dat zij het naar hun zin hebben.

Je helpt ook passagiers als zij bijvoorbeeld pijn hebben. Hebben ze hun been net opengehaald, dan verzorg jij de wond met de EHBO-kit.  Hebben ze het benauwd dan help jij ze in hun situatie.

Tijdens een vlucht verzorg jij ook de maaltijden. Je zorgt ervoor dat ze krijgen wat ze hebben gevraagd en dat ze een drankje erbij krijgen.

Als het vliegtuig is geland? Dan zorg je ervoor dat de passagiers met een goed gevoel het vliegtuig verlaten en dat ze een fijne vlucht hebben gehad. Het grondpersoneel neemt de service over en zorgt op de luchthaven voor jouw passagiers.

Ben jij nou benieuwd geworden naar dit leuke beroep? Wil je ook graag aan de slag als (grond) steward of (grond) stewardess? Kom gerust eens een keer een kijkje nemen op een van onze open dagen!