Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Wat zijn de taken van een grondstewardess? In dit stukje zet ik het op een rijtje!

Je kunt als grondsteward- of  stewardess op verschillende afdelingen werken,

Welke taken zijn er?

Landside agent Vertrek betekent dat je achter de incheck balie zit.. Je plakt de labels op de bagage van de passagiers. Je kijkt of al hun documenten kloppen. Klopt het? dan check je de mensen en hun bagage in en je verteld hun naar welke gate ze mogen gaan.

Landside agent Aankomst betekent dat je assisteert bij de passagiers die het vliegtuig uitstappen. Je boekt ook vluchten om van mensen die hun vliegtuig hebben gemist. Zijn er passagiers met bagageproblemen? Jij helpt hun.

Service agent (airside) betekent dat je assisteert je bij het instappen van vluchten. Je staat passagiers te woord, controleert reisdocumenten en helpt bij werkzaamheden om het instapproces soepel te laten verlopen.

Lounge agent is iemand die de passagiers in de lounge registreert. Je beantwoord vragen van de passagiers en helpt hen als ze je hulp nodig hebben. Zijn er ander dingen waar zijn hun hulp bij nodig hebben? Jij bent de aangewezen persoon!

Als grondstewardess zijn je taken dus heel divers. Er zijn zoveel verschillende taken die je kan krijgen.  De enige dag check je mensen in en de andere dag help je hen als zij hun vlucht hebben gemist. Geen één dag is hetzelfde op een luchthaven, en jij ondervindt dat als je zelf op een luchthaven aan de slag gaat.

Onze studenten werken bij Tuifly, Corendon, KLM en Emirates als stewardess. Jij kunt ook binnenkort bij één van deze luchtvaartmaatschappijen aan de slag. Ben je flexibel, beheers je de Engelse taal en ben je klantvriendelijk? Voldoe je aan de eisen omtrent de uiterlijke verzorging? Volg dan één van onze opleidingen tot vakbekwaam grondstewardess!

Wij leiden óók studenten uit België op!

Ben je benieuwd geworden naar het beroep grondstewardess? Meld je aan voor een open dag!