Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Wil jij antwoord op de volgende vraag? Welke maaltijden serveert een stewardess? Lees verder en we geven jou het antwoord.

Welke maaltijd een steward of stewardess serveert, hangt af van de lengte van de vlucht, het tijdstip en de luchtvaartmaatschappij. Elke luchtvaartmaatschappij bedenkt ruim van te voren welke maaltijden er worden geserveerd. Is het een nachtvlucht? Dan loopt men minder vaak langs met een hapje en een drankje dan tijdens een dagvlucht. Ook de lengte van de vlucht speelt een rol. Op korte vluchten worden vaak snackjes geserveerd. Is de vluchttijd langer? Dan serveert men doorgaans een warme maaltijd.

De maaltijden zijn van te voren al een keer opgewarmd door het cateringbedrijf. Zo hoeft het cabinepersoneel de maaltijden nog maar héél even op te warmen. Het cateringbedrijf zorgt ervoor dat de maaltijden aan boord worden gebracht. Voor de start checkt het cabinepersoneel of de juiste maaltijden aan boord zijn. Zo niet? De medewerkers van het cateringbedrijf brengen voor de start van de vlucht de extra maaltijden!

Welke maaltijden serveert een stewardess

Eten en drinken tijdens de nacht

Tijdens een nachtvlucht worden snackjes zoals noodles, zakjes nootjes, kleine pizza’s of broodjes geserveerd. De meeste passagiers hebben geen trek en willen slapen. Vandaar dat er geen uitgebreide maaltijdservice is. Stewards en stewardessen zouden alleen maar de nachtrust verstoren als ze langs komen lopen.

Tijdens de nacht is de rust belangrijk. De service die een passagier ontvangt is veelal het serveren van een kleine snack en drankjes. De drankjes zijn water, frisdranken en soms alcohol.

Is de vlucht overdag? Dan is het zaak om voldoende eten en drinken te serveren. Een luchtvaartmaatschappij wil zijn klanten veilig van A naar B vliegen. Een goede service aan boord mag daarbij niet ontbreken!

Overdag krijgt de passagier een ontbijt, luch en diner geserveerd. Stewards en stewardessen serveren ook nog een snackservice. Soms is het gratis en soms moet de passagier hier extra voor betalen.

Werken als stewardess of steward

Je weet nu iets meer over welke maaltijden een stewardess serveert. Ook op grote hoogte de passagiers van KLM, Transavia, TUI, Emirates of British Airways verzorgen? Meld je aan op één van de open dagen bij TAT opleidingen!