Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Wat zijn de grondstewardess werkzaamheden?

Wat zijn de grondstewardess werkzaamheden? Heb jij enig idee wat de verantwoordelijkheden zijn van een grondstewardess? Nee? Dan leggen we het je graag uit!

Personeel van een luchthaven werkt dag en nacht aan het veilig houden van de luchthaven. De passagiers op een veilige manier van A naar B laten gaan, is een belangrijke taak. Hier is dan ook een airport op ingericht.

Weet jij welke maatregelen er zijn genomen om het vliegen veilig te houden? De security check, de paspoortcontole en diverse andere maatregelen zijn er genomen om passagiers veilig van A naar B te laten gaan.

Als je jouw boardingpass hebt opgehaald, zal je nog door de security moeten gaan. Je mag niet meer dan 100ml vloeistof meenemen. Items zoals messen en scharen zijn ook verboden. Ben je gecheckt? Dan loop je vervolgens richting de taxfree winkeltjes en de gates. Deze kant van de luchthaven noemen we ook wel Airside.

De incheckprocedure

Als check-in agent is het belangrijk dat jij het paspoort en eventuele visa goed checkt. Je print een boardingpass uit en je zorgt ervoor dat de passagier zijn bagage kan inchecken. Op veel luchthavens is er de self-service check-in.

Passagiers checken zich online in. Dit kan een aantal uur voor vertrek van een vlucht. Zij nemen de koffer mee naar de luchthaven. Daar zetten zij hun bagage in een drop-off machine. Nu zorgt een automatisch systeem ervoor dat de koffer bij het juiste vliegtuig komt.

Zoals je ziet is de check-in procedure één van de belangrijke grondstewardess werkzaamheden. Andere belangrijke aspecten van het werk als check-in agent is het om gaan met allerlei verschillende passagiers. Alle culturen komen elkaar tegen op een airport. Jij zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Wat zijn de grondstewardess werkzaamheden?

Welke grondstewardess werkzaamheden zijn er nog meer?

We hebben een aantal taken voor je op een rijtje gezet. Zoals:

1) Het helpen van passagiers die assistentie nodig hebben.

2) Het begeleiden van kinderen.

3) Het begeleiden van de rijen voor de check-in balie. Dit noemen we ook wel floorwalken.

4) Het werken aan de gate. Je zorgt dat het vliegtuig kan vertrekken.

5) De check-in werkzaamheden van grote stuks bagage zoals fietsen, ski’s, golftassen etc.

Hoe werk je achter de check-in?

De grondstewardesss werkzaamheden bij de check-in zijn afwisselend. Je kunt bij de check-in werken op airside en op landside. Met een airport-pasje loop jij gemakkelijk van Airside naar Landside. Ben jij klaar met jouw werkzaamheden op Landside? Dan loop je vervolgens via een personeelsdoorgang weer naar Airside. Het zichtbaar dragen van jouw pasje is verplicht!

Hoe start jij jouw dag?

Eerst loop je naar jouw balie en je neemt check-in materiaal mee. Deze spullen heb je nodig om de passagiers in te checken. Boardingpasses worden in de printer gezet. Daarna wordt de computer opgestart. Dit gaat met een unieke ID code.
Vervolgens komen de passagiers voor de check-in.

Wat doet een grondsteward(ess) als de check-in klaar is?

Zijn de check-in werkzaamheden klaar? Dan gaat de grondsteward(ess) veelal naar de gate om daar de laatste zaken te regelen. Na het instappen van de passagiers kan dan het vliegtuig vertrekken. Soms gaat deze luchtvaartdienstverlener naar een volgende check-in klus. Er vertrekken zoveel vluchten op een dag. Er is genoeg te doen!