Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Wat is een grondstewardess? Wat doet een grondstewardess?

Wil je meer weten over het beroep grondsteward of grondstewardess? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit stukje heb ik het over de taken van een grondstewardess, en nog veel meer!

Wat zijn de taken van een grondstewardess?

Een grondstewardess begeleidt de passagiers vanaf het moment dat ze de luchthaven binnenkomen totdat ze het vliegtuig ingaan.

Je moet de mensen inchecken. Tijdens het inchecken van de passagiers moet je op veel verschillenden dingen letten. Een paar van deze dingen zijn:

Welke kwaliteiten moet je zelf  als grondstewardess bezitten?

Een grondstewardess checkt niet alleen passagiers in, immers helpen zij ook mensen die niet weten waar ze moeten zijn of alleen reizende minderjarigen. Je bent als grondstewardess het aanspreekpunt van mensen. Je helpt ook  mensen die een speciale behandeling nodig hebben en je bent een vriendelijk gezicht op de grond. Als mensen gaan boarden help je hen ook en vanaf dat moment lever je ze eigenlijk over aan jouw vliegende collega’s.

Je werkt met veel verschillende collega’s en hebt nooit een saaie dag omdat je altijd nieuwe mensen tegenkomt. Ook geeft jouw baan veel plezier omdat je mensen kan helpen. En niet te vergeten, je hebt een van de uniekste werkplekken in Nederland en België. Kortom jij hebt als grondstewardess een topbaan.

Lijkt het jou nou interessant om grondstewardess te worden? Meld je dan gerust aan bij een van onze open dagen en misschien zien wij jou wel volgend jaar hier op school.

Wil je nog meer uitleg over de taken van een grondstewardess? Stel ons gerust je vragen!