Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Wat doet een grondstewardess?

Wat doet een grondstewardess eigenlijk?

Als grondstewardess ben je voor de passagiers het eerste aanspreekpunt op de luchthaven.

Wat zijn de taken?

Problemen met bagage, reisdocumenten en reserveringen kan de grondstewardess allemaal vakkundig oplossen. De passagiers zien jou achter de incheckbalie als hét visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij.

De passagier gaat op reis en wil graag zo snel en makkelijk mogelijk van A naar B. Jij gaat daar voor zorgen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je doet dit met een heel team van medewerkers!

De werkzaamheden van een grondstewardess

Als grondstewardess moet je buitengewoon veelzijdig zijn omdat je veel verschillende taken hebt. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit floorwalken, inchecken, bedienen van de aviobrug, bemannen van overbagagekas, assisteren en nog veel meer. Je moet als grondstewardess wel héél erg veel weten en kunnen.

Passage-employee

Omdat er zoveel taken zijn die een grondstewardess moet kunnen uitvoeren, zijn er op grote luchthavens vaak gespecialiseerde medewerkers op aparte afdelingen zoals VIP-lounges, passagiersbegeleiding, aankomsthal, gate-afhandeling etc. Een betere benaming voor grondsteward(ess) is passage-employee.

Check-in agent

De check-in agent is de passage-employee die in de vertrekhal de full-service check-in verzorgt. Problemen met reservering, reisdocumenten, bagage en nog veel meer andere zaken die niet opgelost kunnen worden door een automaat, worden opgelost door een check-in agent. De check-in agent controleert voornamelijk tickets, paspoortgegevens en handbagage. Ook printen ze tickets en labels uit en berekenen ze de overbagage.

Wat doet een grondstewardess?

Problemen oplossen

De check-in agent is degene die allerlei problemen op zou kunnen lossen. De balie heet ook niet voor niets ‘full-service’. Passagiers worden veelal doorverwezen naar de full-service check-in door de Drop Off medewerker. Dit gebeurt bij overbagage, om reisdocumenten te controleren op visa, bij reserveringsproblemen etc. Als check-in agent ben jij de deskundige en degene die om kan gaan met de meest ingewikkelde problemen in de dagelijkse beroepspraktijk.

Al deze vaardigheden leren?

Je moet natuurlijk al deze vaardigheden onder de knie krijgen. Dit kan bij hét opleidingscentrum van de luchtvaartmaatschappijen; TAT opleidingen op Schiphol. TAT opleidingen is een IATA trainingsinstituut met maar liefst 292 aangesloten luchtvaartmaatschappijen! Dat is nog eens goed kiezen!

De grondstewardess blijft!

Denk jij dat in de toekomst al het personeel op een luchthaven wordt vervangen door automaten? Dan onderschat je de rol van de passage-employee die de onmisbare schakel is in het passageproces. Kijk eens voor vacatures op de sites van de luchtvaartmaatschappijen! Of kom langs op een open dag bij TAT opleidingen!

Wat doet een grondstwardess