Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Waarom wil je stewardess worden?

Waarom wil je stewardess worden? Waar denk jij aan als je denkt aan een stewardess? Koffie, thee en koekjes serveren? Of aan hard werken, mensen helpen en de wereld over vliegen? Als stewardess ben je veel meer dan alleen de serveerster in de lucht. Je bent er om de mensen te helpen op allerlei manieren. Voor een gezellig praatje of om mensen gerust te stellen als ze vliegangst hebben. Je doet het allemaal. Multifunctioneel en een aanspreekpunt. Om stewardess te worden moet je een passie hebben voor het vak. Je houdt van vliegen, je bent een harde werker en hebt veel doorzettingsvermogen. Als al deze punten je aanspreken dan ben jij geschikt om stewardess te worden.

Wie ben ik?

Ik ben rachel en ik werk bij KLM als stewardess. Ik heb mijn studie gedaan bij TAT en ben na mijn TAT studie direct gaan werken als stewardess bij KLM. Ik vertel je graag over mijn werk!

Stewardess zijn is een passie, een passie voor je vak en ook als het even tegenzit blijf jij doorgaan. Je ziet het positieve in elke situatie en ook als je je dag niet hebt, sta je voor andere klaar. De passie voor vliegen zit in je, maar alleen de passie voor vliegen is niet genoeg. Je bent ook een echt mensen mens. Je staat klaar voor iedereen, kan een gezellig praatje maken met de passagiers en je kan mensen goed kalmeren. Al met al, je kan goed communiceren.

Dit ben ik bij TAT opleidingen, we oefenen hier sales & service

Doorgroeimogelijkheden als steward(ess)

Als stewardess heb je veel mogelijkheden om te leren en door te groeien. Je leert veel over je zelf en over de ander. Zo leer je hoe je mensen het beste kan aanspreken en kan helpen in bepaalde situaties en je leert ook de dingen die je vooral niet moet doen. Je leert bijvoorbeeld ook om bepaalde signalen bij mensen te herkennen. Zijn mensen misschien bang of verdrietig? Hoe herken je dit en hoe ga je hiermee om. Je hebt binnen een maatschappij veel doorgroeimogelijkheden. Je begint als stewardess in de economy class en daarna kan je gaan werken in businessclass. Misschien wil je zelfs wel doorgroeien tot purser en word je leidinggevende aan boord. Niet alleen aan boord heb je deze doorgroei mogelijk heden wie weet is er wel een hele leuke andere functie in het bedrijf die jou heel erg aanspreekt.

waarom wil je stewardess worden

Bestemmingen die je aan gaat vliegen!

Natuurlijk heb je veel verantwoordelijkheden aan boord en is het hard werken, maar je ziet ook veel van de wereld. Het is afhankelijk van de maatschappij waarbij je werkt waar je allemaal heen vliegt. Maar een ding is zeker: je komt in veel verschillende landen en steden. Een vlucht gehad en een vrije dag in het buitenland? Geen probleem er is altijd iets te doen. Geen zin om alleen te gaan, wie weet wil er nog wel iemand mee van de crew. Heb je zo hard gewerkt dat je je been nauwelijks nog kan optillen, dan blijf je gewoon lekker in je hotel om lekker te relaxen. Ben je wel toe aan wat zon en een cocktail? Dan ga je lekker in een bar aan het strand zitten. Maar let op! Die cocktail wel laten staan als je straks nog moet vliegen.

Waarom wil je stewardess worden

Is het jouw droombaan?

Is alles allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, maar dat is iets wat bij iedere baan het geval is. Je bent veel van huis en het is hard werken. Midden in de winter ‘s ochtends vroeg in Stockholm je eerste vlucht van de dag, daar sta je niet perse voor te springen en heb je niet altijd zin in. Maar je geniet van je werk en als je dan eenmaal je koffie op hebt, wakker bent geworden en opgewarmd bent, weet je gelijk weer waarom je dit werk doet. Je geniet ervan, je bent graag onder de mensen en je voelt je goed als die bange passagier je bedankt voor je hulp. Misschien was er wel iemand die geïrriteerd was door dat hij/zij niet bij het raam zat maar die toch blij was met jou hulp en medeleven. Al deze kleine dingen maken je werk leuk.

Jouw collega’s

Ook niet te vergeten zijn je collega’s want je werkt natuurlijk niet alleen. Je hebt een team om je heen die jou steunen en helpen waar nodig. Heb jij je dag een keer niet, geen probleem daar hebben we allemaal wel eens last van. Heb jij een passagier die je niet kan kalmeren dan is er altijd iemand die jou hiermee helpt. natuurlijk doe jij dit ook voor je collega’s. Je werkt veel zelfstandig, maar als het nodig is zijn je collega’s nooit ver weg. Gezellig is het natuurlijk ook vaak genoeg, je kan lachen met je collega’s en lachen als je per ongeluk een klein foutje maakt. De sfeer is gezellig en ontspannen maar je bent natuurlijk wel aan het werk en moet alert blijven.

Waarom wil je stewardess worden?

In je uniform van de maatschappij mag jij over de luchthaven een koffer achter je aan onderweg naar je volgende vlucht. Je voelt je helemaal thuis in de luchtvaart ben dol op vliegen. Je staat klaar voor andere mensen en bent een harde werker en doorzetter. Als je langs een luchthaven rijdt en de toestellen ziet staan, moet je spontaan een beetje lachen en zou je er het liefst zo instappen. Je hebt een passie voor dit vak en wilt jezelf er helemaal ingooien.

Een feest of niet?

Natuurlijk heb je er bijna alles voor over om dit werk te gaan doen. Je weet alle ups en downs van het werk en weet dat het niet alleen maar feest is. En met een cocktail onder een palmboom liggen is leuk, maar voordat dat kan gebeuren moet je nog wel een excellente service geven.

Een droom komt uit

Ik had een droom en heb hiervan mijn doel gemaakt. Zou jij ook het liefst morgen beginnen? Sta je te popelen om een uniform aan te trekken en de wereld over te vliegen?

Kortom je weet wat je wilt en ben klaar voor deze uitdaging? Je hebt een goal en bent bereid hiervoor te werken? Volg de opleiding tot Stewardess en de wereld ligt aan jouw voeten!

Ik heb mijn opleiding tot Stewardess bij TAT opleidingen gevolgd. Kom je ook snel langs op een open dag? Misschien ontmoeten we elkaar dan wel! En kan ik jou nog meer vertellen over mijn superleuke baan bij KLM!

Groetjes!

Rachel, student TAT, nu stewardess KLM

Waarom wil je stewardess worden