Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Waarom erkende stewardess opleiding?

Waarom een erkende stewardess opleiding? Je kiest een stewardess opleiding uit. En je wilt weten waarom deze opleiding erkend moet zijn. Steward of stewardess worden. Het is een prachtig bestaan. Maar voordat je aan de slag gaat, is een opleiding voor velen vereist. Naar welke school ga ik? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen.

Het is belangrijk om een betrouwbaar instituut uit te kiezen. Een school waarbij je opleidingen tot stewardess kunt volgen. En die erkend is.

Waar moet je op letten?

Erkenning- welke erkenning heeft de school?

Hoe lang bestaat de school al?

Wat zeggen oud-studenten?

Welke erkenning heeft de school?

We beginnen bij de erkenning van de school. Het is belangrijk dat een school is erkend.

Is een school CRKBO-geregistreerd? Dan is dit erkend kort beroepsonderwijs. Je ontvangt na een opleiding een erkend diploma. Het is belangrijk om te weten of een opleidingsinstituut CRKBO erkend is. Want dit betekent dat je bij een betrouwbaar instituut je opleiding volgt.

TAT is niet alleen CRKBO erkend maar heeft ook de erkenning IATA Top Performing IATA Authorized Training Center Europe.

Hoe lang bestaat de school?

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe lang een school al actief is. Bestaat de school nog maar sinds kort of bestaat de school of organisatie al jaren?

Je wilt natuurlijk gedegen onderwijs. Laat je niet alleen leiden door het uiterlijk van de organisatie. Maar check ook de betrouwbaarheid en geschiedenis van de school.

Vraag altijd oud studenten naar de ervaringen!

Ken je oud studenten van de stewardess opleiding? Of kan je deze studenten ontmoeten tijdens een open dag? Vraag hen waarom ze deze opleiding volgen. En wat de ervaringen zijn. Zij vertellen je graag over hun opleiding. En de waarde van een erkende stewardess opleiding.

45 jaar IATA scholen

De scholen van IATA bestaan al 45 jaar. Na de tweede wereldoorlog wilde verschillende luchtvaartmaatschappijen een veiligere luchtruim creëren. Door een samenwerking ontstond IATA. Vervolgens kwamen de eerste IATA scholen. Eerst in Canada en de VS. Later in Europa. IATA heeft één luchtvaartschool op Schiphol. Op Schiphol staat ook het IATA examencentrum. Dus voor al je examens kan je terecht bij IATA op Schiphol.

erkende stewardess opleiding

erkende stewardess opleiding

Studenten van IATA/TAT op Schiphol (foto copyright TAT opleidingen)

Waarom erkende stewardess opleiding volgen?

Stewardess worden. Het is een droom van velen. Duizenden sollicitanten per jaar. Veel jonge dames en heren hebben als doel de wereld over te reizen. Je moet helaas wel aan allerlei eisen voldoen. Eisen met betrekking tot de vooropleiding, lengte of uiterlijke verzorging. Ook de talenkennis moet up-to-date zijn. Wil je in aanmerking komen voor een baan in de luchtvaart mag je geen strafblad hebben. En kennis omtrent flight safety en security is een pré. Om je nog beter voor te bereiden volgen de meeste toekomstige stewardessen een vakopleiding.

Je kunt uit allerlei opleidingen kiezen. Waarom zou je een erkende stewardess opleiding kiezen? Je kiest hiervoor omdat je zeker wilt zijn van de waarde van je diploma. Je wilt worden opgeleid tot stewardess en daadwerkelijk aan de slag. Let er daarom altijd om of de school ook eisen stelt met betrekking tot de vooropleiding. Want alleen als je vooropleiding MBO-4 of HAVO is, kan je een betrouwbare stewardess opleiding volgen.

Waar een erkende stewardess opleiding volgen?

Natuurlijk volg jij je stewardess opleiding bij een gerenommeerde school. Jij wilt graag kwaliteit en een wereldwijd erkend diploma. Want je hebt maar één doel. Je wilt stewardess worden!

Studenten van IATA/TAT worden binnen 6 maanden opgeleid tot een vakdiploma. Na de opleiding is er de juiste begeleiding zodat studenten kunnen solliciteren. IATA kent 290 aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA als opleider van hun personeel. Flight Safety regels die worden gehandhaafd aan boord van een vliegtuig, worden door IATA opgesteld. Ook maakt IATA de reserveringssystemen voor alle luchtvaartmaatschappijen.

Wil je net als alle anderen een erkende stewardess opleiding volgen? Bij een gerenommeerde opleider? Kom langs bij IATA/TAT op Schiphol. Lees eerst de informatiepagina’s  over de organisatie van luchtvaartmaatschappijen, IATA.

Bel op voor meer info 070 887 54 95

of mail info@tatberoepsopleidingen.nl

waarom erkende stewardess opleiding volgen