Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Het kan zijn dat als je werkt als stewardess of steward, dat je dan ook met feestdagen moet werken. Helemaal als je net begint en je nog redelijk nieuw bent kan je verwachten dat je met kerst of oud & nieuw moet werken. Maar is vliegen tijdens de feestdagen zo erg?

Sommige maatschappijen doen er alles aan om het vliegen tijdens de feestdagen zo leuk mogelijk te maken. Zo mag je bij sommige maatschappijen een kleine kerst accessoire bij je dragen zoals een gezellig haarspeldje of bijvoorbeeld kerst oorbellen. Andere maatschappijen zorgen er weer voor dat de passagiers de keuze hebben om voor een kerstmaaltijd te gaan. Of om een kerstfilm te kijken. En bij weer een andere maatschappij krijgen alle leden een speciale foute kersttrui.

Luchtvaartmaatschappijen weten zelf ook dat hun werknemers met de feestdagen liever bij familie of vrienden zijn. Daarom zorgen ze er vaak ook voor dat als het vliegtuig is geland, de crew iets leuk kan krijgen. Soms gaan ze met elkaar ergens een kerstdiner eten of ze gaan met z’n allen naar een kerstshow of bezoeken een gezellige kerstmarkt. Bij veel Nederlandse maatschappijen worden er ook oliebollen geserveerd tijdens de jaarwisseling.

Op deze manieren zorgen de luchtvaartmaatschappijen ervoor dat hun werknemers zelfs tijdens kerst het gevoel hebben alsof ze met familie en vrienden zijn.