Infosessie / open dag: donderdag 25 april

UWV opleiding luchtvaartdienstverlener

Wil jij via het UWV de opleiding luchtvaartdienstverlener volgen? Dat kan zeker! Via TAT opleidingen kan jij worden opgeleid tot klantcontactmedewerker, grondsteward(ess) en cabin attendant. Tijdens de opleiding luchtvaartdienstverlener leer jij alles wat nodig is om na jouw opleiding te gaan werken.

De praktijkgerichte lessen zijn erop gericht om jou met een diploma van school af te laten gaan. Je krijgt veel begeleiding en de lessen zijn zo opgebouwd dat het goed te combineren is met bijvoorbeeld een gezin. Na de opleiding ga jij solliciteren binnen de luchtvaartbranche.

De opleiding luchtvaartdienstverlener via het UWV en TAT opleidingen

Als je in een re-integratietraject zit, kan je worden omgeschoold via het UWV en TAT opleidingen naar de functie van klantcontactmedewerker/stewardess. Voor welke functies leidt de opleiding luchtvaartdienstverlener op?

Je wordt opgeleid voor één van de volgende functies:

  • Medewerker klantcontact
  • Receptionist/telefonist
  • Stewardess
  • Grondsteward(ess)

Wat houden deze banen in?

Als klantcontactmedewerker werk je bij een luchtvaartmaatschappij en ben jij het eerste aanspreekpunt voor anderen. Je werkt op de luchthaven of in één van de kantoren. Als receptionist/telefonist sta jij de passagiers te woord op momenten dat zij hulp nodig hebben bij het boeken van hun tickets of vragen hebben over bijvoorbeeld het visum. Als stewardess vlieg je de passagiers van A naar B en als grondsteward(ess) check jij alle passagiers in zodat ze aan hun reis kunnen beginnen.

UWV opleiding luchtvaart

Waarom kom je in aanmerking voor deze UWV luchtvaart opleiding?

Er zijn momenteel meer vacatures dan sollicitanten voor de luchtvaartbranche. Veel arbeidsplaatsen blijven momenteel leeg. Er is dus een grote kans op een baan na afronden van deze opleiding. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als klantcontactmedewerker voor luchtvaartmaatschappijen, toeristische bedrijven of luchthavens.

Welke vaardigheden heb je nodig?

De luchtvaartbranche is een geweldige branche. Het bruist van energie. Passagiers vertrekken elke dag van internationale luchthavens naar hun bestemming. Jij zorgt ervoor dat alle vragen worden beantwoord en dat iedereen een welkom gevoel heeft. Het leuk vinden om anderen te helpen is een must. Ben jij sociaal, vriendelijk en representatief? Dan is de luchtvaart écht iets voor jou.

Hoe inschrijven?

1) Neem eerst contact op met TAT opleidingen. Dit kan telefonisch of per mail. Je krijgt van ons telefonisch uitleg over de procedure en we registreren jouw naam.

2) Vervolgens neem je contact op met de arbeidsdeskundige of adviseur van het UWV.

3) De arbeidsdeskundige of adviseur laat je zo snel mogelijk weten of je de opleiding mag volgen.

4) Vervolgens neem je contact op met TAT opleidingen voor een intakegesprek. Krijg je een positief advies van de selecteur van TAT opleidingen? Dan is een inschrijving via het UWV mogelijk.

Ben jij geïnteresseerd in de UWV opleiding luchtvaartdienstverlener? Neem contact met ons op!