Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Uniformen van KLM en Transavia

Vind je de uniformen van Transavia en KLM ook zo mooi? Wanneer je deel uit maakt van een luchtvaartmaatschappij ben je verplicht om een uniform te dragen. Hoe zou je de crew van KLM moeten herkennen zonder het blauwe uniform of het Transavia personeel zonder de kleur groen? Meer weten over de uniformen van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen? Lees vooral verder.

Het doel

Een uniform is heel belangrijk in de luchtvaart. Hiermee kan een persoon zich onderscheiden als lid van een organisatie. Doordat het personeel van een luchtvaartmaatschappij een uniform draagt weet de passagier aan wie hij of zij vragen kan stellen of om hulp kan vragen.

Een uniform dient altijd in zijn geheel te worden gedragen. Het is absoluut niet de bedoeling dat de werknemer zelf combinaties gaat maken met bijvoorbeeld privé-kleding. Het kan wel zo zijn dat de werknemer verschillende setjes krijgt, waardoor iemand zijn eigen uniform kan samenstellen.

KLM

De Nederlandse luchtvaart maatschappij KLM staat bekent om de kleur blauw. Daarom is de kleur blauw niet te missen in de uniformen sinds 1971. Het huidige uniform heeft een vrouwelijke belijning met een moderne, frisse en krachtige uitstraling. Omdat de KLM een trotse Nederlandse luchtvaartmaatschappij is ontbreekt een vleugje oranje niet. Het oranje komt terug in een oranje biesje aan de binnenkant van het uniform van het cabine- en grondpersoneel en in het sjaaltje.

Het Transavia uniform

Het huidige uniform van Transavia is in 2015 uitgekomen. Dit uniform is tot stand gekomen doordat het cabinepersoneel en de medewerkers van de sales & services desk konden aangeven wat ze comfortabel vinden werken, waar ze zich goed in voelen en uit welke items de kledinglijn dient te bestaan.

De damens van Transavia beschikken over een rok, jurk, pantalon, blouse, T-shirt, vest, jasje, gilet, sjaaltje, riem, overjas en een wintersjaal/omslagdoek.

De heren van Transavia dragen een pantalon, jasje, gilet, overhemd, riem, stropdas, pochet, overjas, vest en een sjaal.

Het uniform van Transavia ziet er fris uit. De kleur groen overheerst. Wat het geheel een frisse en energieke uitstraling geeft.

Het uniform tijdens de opleiding

Wanneer je bij ons een opleiding volgt als steward(ess) of grondsteward(ess) vinden wij het belangrijk dat jij alvast went aan het dragen van een uniform. Op deze manier krijg je al het gevoel van de luchtvaart.

Zie jij jezelf al een uniform dragen en voor een prachtige luchtvaartmaatschappij werken? Meld je dan aan voor een informatiesessie voor de opleiding steward(ess) en Grondsteward(ess).

Vacatures bij Transavia

De vacatures bij Transavia worden direct op onze site geplaatst. Ook via facebook en instagram worden vacatures aangekondigd. Check regelmatig onze website. En wie weet heeft Transavia binnenkort een baan voor je!