Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Uniform TUI

Wat zit er achter het uniform van TUI? Het dragen van een uniform straalt eenheid en vertrouwen uit. Dat is precies wat ze bij TUI doen. Alle medewerkers van TUI hebben hetzelfde uniform. Daardoor herken je de Cabin Attendants van TUI meteen. Binnen het bedrijf wordt er veel geregeld om te zorgen dat iedereen het juiste uniform aan heeft. Ook is het belangrijk dat iedereen het op dezelfde manier draagt. Ben je benieuwd hoe dit allemaal geregeld wordt bij TUI? Dan moet je deze blog zeker lezen!

 

Uniform Responsible

Binnen TUI is er een speciale afdeling gericht op de uniformen. De werknemers van deze afdeling zorgen ervoor dat iedereen de juiste kleding, de juiste maten en de juiste accessoires krijgt. Op de afdeling hangen alle kledingstukken klaar voor de werknemers van TUI. Zo is er een duidelijk overzicht van de kleding en kan er meteen extra kleding worden besteld als dit nodig is.

 

De afdeling Uniformen TUI

Deze afdeling zorgt er ook voor dat werknemers weten hoe ze het uniform moeten dragen. Dit is erg belangrijk omdat iedere werknemer van TUI zijn of haar uniform op de dezelfde manier moet dragen. Bij de eerste keer dat een werknemer het uniform komt passen, geeft men meteen tips over hoe het uniform gedragen moet worden. Tijdens de lessen van de opleiding wordt er hier dieper op in gegaan.

 

Hoe is het TUI uniform te herkennen?

Iedere vliegmaatschappij heeft zijn eigen unieke uniform. Zo zie je meteen van welke maatschappij een steward of stewardess is. Zo ook bij TUI. Het uniform van TUI is te herkennen aan de donkerblauwe kleur. De stewardessen dragen een donkerblauwe jurk met een lichtblauwe en donkerblauwe gestreepte sjaal. De heren dragen een donkerblauw colbert met een gilet en een pantalon. Daarbij dragen ze een lichtblauw overhemd en een lichtblauwe en donkerblauwe gestreepte stropdas. De schoenen van de dames zijn blauw met een klein hakje. De heren dragen zwarte schoenen. Ook voor de kleur panties zijn er vaste voorschriften.

 

Eenheid en vertrouwen

Zo zie je dat bij TUI alle uniformen de zelfde kleur hebben. Ze stralen daardoor eenheid en vertrouwen uit. Dit is erg belangrijk voor een vliegmaatschappij. Het dragen van een uniform lijkt simpel maar zoals je nu weet gaat er veel werk aan vooraf. TUI heeft zelfs een speciale afdeling om te zorgen dat iedereen het goede uniform krijgt en dat het op de juiste manier wordt gedragen. Als je de volgende keer een steward of stewardess van TUI in uniform ziet lopen weet je wat er allemaal voor nodig is geweest en waarom ze hun uniform altijd zo netjes dragen.

Ook de stewardess opleiding volgen? Kijk hier naar de startdata! En start direct jouw loopbaan op grote hoogte!

Uniform TUI