Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Hoe kan je ervoor zorgen dat je geen last hebt van een Jetlag? Reizen brengt naast alle voordelen ook één heel groot nadeel mee. Jetlags! Er bestaan allerlei  verschillende methodes om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Dus wij hebben op een rijtje de beste tips tegen een jetlag neergezet.

 

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Je kan het beste ervoor zorgen dat je geen jetlag krijgt, dan hoef je er ook niet vanaf te komen. Maar hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je een dag vlucht hebt, dan kan je als je aankomt op plaats van bestemming bijna gelijk je bed inrollen.  Als je een dag vlucht hebt is het ook handig om niet te slapen in het vliegtuig, want dan is het hele effect weg. Heb je een nachtvlucht? Dan is het juist slim om te gaan slapen in het vliegtuig. Zodra je op het vliegveld bent aangekomen moet je je tijd zetten op de plaats van bestemming. Zo leer je al te denken in die tijd en is het aanpassen later geen probleem.

 

Hydrateren

Stel je heb toch een jetlag gekregen? Wat moet je nu gaan doen? Allereerst is het heel slim om je lichaam te hydrateren nadat je uit het vliegtuig bent gekomen.  Dus veel water drinken en een vocht inbrengend  masker op doen! Het is niet alleen heel vervelend om een droge huid te hebben, dit heeft ook totaal geen positief effect op een jetlag.

 

Vermijden

Wat moet je allemaal vermijden? Cafeïne en alcohol in ieder geval! En dit heeft allemaal te maken met punt 2. Cafeïne lijkt misschien verstandig omdat je wakker blijft maar eigenlijk is het één van de grootste boosdoeners. Het droogt enorm uit. Waardoor een jetlag juist verergerd wordt.

 

Eten

Je moet ook zorgen dat je veel vitamines binnenkrijgt. Hierdoor krijgt je lichaam een gezonde boost. Zorg dus dat je genoeg groente en fruit eet. En kies voor de gezondste optie aan boord. Maar onze beste tip voor jou is om een groenteshot mee te nemen in het vliegtuig. Dat is niet zo veel ML waardoor je hem makkelijk door de douane heen krijgt. Als je zo’n groenteshot binnen neemt als je in het toestel zit of net na je vlucht werkt het het beste.

 

Hopelijk heb je wat aan onze tips tegen een jetlag gehad. Veel plezier met reizen.