Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Wil jij weten hoe het is om als stewardess voor Etihad te werken? Je mag er al werken vanaf 21 jaar! TAT opleidingen leidt regelmatig nieuwe studenten op voor Etihad Airways. Deze mooie maatschappij uit het Midden-Oosten is vergelijkbaar met Emirates. Qua service en comfort meet Etihad zich met de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zou jij willen werken voor Etihad?

Hoe word je stewardess voor Etihad?

Cabinepersoneel van Etihad wordt wereldwijd gescout. Meerdere selectiedagen per jaar zorgen ervoor dat nieuw cabinepersoneel zich aan kan melden bij deze airline. Na een uitvoerige screening, je moet denken aan cv’s, assessment en een persoonlijk gesprek, worden de sollicitanten geselecteerd. Na een interne training ontvangt de sollicitant een prachtige ‘wing’ . Dit is een pin die op het uniform wordt gespeld. Aan deze pin kan men zien dat men echt te maken heeft met cabin crew.

Stewardess bij Etihad

Wat krijg je als stewardess van Etihad?

Het uniform van Etihad is een uniform bestaande uit een rok of pantalon, een jasje, een sjaaltje en een hoedje voor de dames. Etihad heeft een breed pakket aan bestemmingen. Cabin crew van Etihad vliegt de hele wereld over. Je woont in Abu Dhabi. Alles is geregeld door de luchtvaartmaatschappij. Zo zijn er appartementen voor de crew, een sport abonnement en een gratis taxi-service. En dat allemaal om ervoor te zorgen dat jij het naar jouw zin hebt!

Werken vanaf 21 jaar

Natuurlijk is het hard werken aan boord. Maar ja, waar is dit niet het geval? De uren vliegen voorbij als jij je bezig houdt met zaken waar jij blij van wordt. Dat wil zeggen; je hebt nooit een saai moment in de luchtvaart als je houdt van de job. Wat is het leuke aan de job? Er zijn zoveel leuke aspecten van deze baan! Denk maar eens aan alle reizen die je maakt. En de mensen die je gaat ontmoeten. Je ontmoet veel verschillende persoonlijkheden en culturen. Je beleeft regelmatig mooie momenten. Als je Etihad stewardess wilt worden, zal je ook goed Engels moeten spreken. Engels is de voertaal in de luchtvaartbranche.

Wanneer kan je solliciteren voor deze functie?

Je weet het zeker! Jij wilt op kilometers hoogte een geweldige service gaan verlenen. Jij wilt stewardess voor Etihad worden! Je kunt gaan werken bij Etihad vanaf 21 jaar. Ben je ouder dan 21 jaar? Oudere cabin crew members worden ook aangenomen. Etihad werkt niet alleen maar met hele jonge dames en heren. En wat fijn is, is dat je ook nog eens door kunt stromen naar verschillende posities aan boord van het vliegtuig. Zo kan je ook gaan werken in de Businessclass of First Class en kan je bijvoorbeeld senior purser worden. Een senior purser heeft de leiding over het hele vliegtuig.

Een luxe werkomgeving!

Etihad staat bekend om zijn klasse, luxe en comfort. De airline heeft high-end faciliteiten aan boord zoals on-demand dining en gratis amenity kits. Reis je Business class of First Class? Dan is er een groot assortiment aan drankjes en hapjes beschikbaar. Het cabinepersoneel wordt elk jaar weer getraind op Flight Safety en service protocollen. Dit zorgt ervoor dat de passagiers veilig worden vervoerd en tijdens de reis van alle comfort worden voorzien. Om een Etihad stewardess te worden moet je dus houden van het geven van een excellente service.

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Heb jij de glamour in jou? Zoals gezegd mag je werken vanaf 21 jaar. Dus waar wacht je nog op? Elk jaar heeft Etihad weer nieuwe vacatures. Ben jij de nieuwe cabin attendant van Etihad? Lees de ervaringen van onze studente Caro. Zij werkt al als stewardess voor Etihad!