Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Ook werken als stewardess in het buitenland? Als cabinepersoneel kun je gaan werken voor een Nederlands bedrijf maar ook voor een buitenlands bedrijf. Je verblijft dan in jouw vrije tijd in één van de hotels of appartementen van de airline. In sommige gevallen krijg je een vergoeding zodat jij jouw eigen appartement kunt huren.

De competenties

Welke competenties moet je bezitten? Als je in het buitenland wilt wonen moet je de volgende competenties bezitten:

zelfstandig

flexibel

‘open minded’

Voldoe jij aan deze competenties? Pak je kans en start jouw carrière in het buitenland.

De vluchten vanuit het buitenland

Werk je bij een buitenlandse airline dan is jouw thuisbasis het buitenland. Je vliegt elke dag vanaf jouw thuisbasis naar een andere bestemming. Werk je voor Lufthansa? Dan verblijf je in Duitsland. En is British Airways jouw luchtvaartmaatschappij? Dan woon je in Groot-Brittannië.

Emirates

Stewardessen en stewards van de Emirates hebben als thuisbasis de stad Dubai. Werken en leven in Dubai brengt veel voordelen met zich mee. Zon, glamour en avontuur. Realiseer jij je ook wat de nadelen zijn?

stewardess in het buitenland

Hoe word je stewardess bij een buitenlandse airline?

Je wordt stewardess na een intensieve selectieprocedure. De selectie voor stewardess is spannend en veeleisend. Een juiste voorbereiding is van belang. Gelukkig is de beloning groot! Bij welke airline wil jij werken?

Welke luchtvaartmaatschappij kies jij?

De wereld ligt aan jouw voeten. Denk eens aan British Airways, Emirates, Etihad of Singapore Airlines.

Wil je weten of een airline bij jou past? Check de websites van deze luchtvaartmaatschappijen. Op een website is te vinden waar je aan moet voldoen om te mogen werken voor deze airline.

Meestal staat dit op de pagina ‘vacatures’ of ‘career’.