Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Rotterdam Airport Stewardess

Werken op Rotterdam Airport als stewardess? Schiphol of Brussels Airport? Het kan allemaal! Vraag jij je af op welke airports jij kunt gaan werken als stewardess? En of er vacatures zijn voor stewardess op bijvoorbeeld Rotterdam Airport?

Genoeg luchthavens om uit te kiezen!

Je kunt gaan werken als stewardess op Rotterdam Airport, Eindhoven Airport, Zaventem, Brussels Airport en zo zijn er nog veel meer luchthavens. Je werkzaamheden bestaan uit het ontvangen van passagiers en ervoor zorgen dat ze snel en veilig op reis kunnen.

Wat ga jij doen als stewardess?

Eerst open jij jouw balie, daarna start jij jouw pc op. Het check-in systeem activeer je middels een unieke code. Elke steward of stewardess ontvangt een eigen unieke code. Bij fouten weet een airline dan ook precies wie er heeft ingecheckt. Waarom is dit? Het antwoord ligt voor de hand. Vanuit veiligheid. Als je geen code hebt, kan je het incheck-systeem niet activeren. Passagiers kunnen dus niet zomaar even plaatsnemen achter de check-in om zichzelf in te checken.

Rotterdam Airport stewardess

In Rotterdam Airport ligt alles op loopafstand dus als stewardess kom je overal. De check-in balies en de kantoren. De gates en de restaurants. Werken op een kleine luchthaven heeft zijn voordelen. Je kent bijna iedereen en je takenpakket is uitgebreid. Op grote luchthavens krijg je veelal één taak toegewezen. Op kleine luchthavens zoals Rotterdam Airport of Eindhoven Airport is je takenpakket uitgebreider.

Wat doe jij zoals als grondstewardess?

Wat doe je als steward of stewardess op de dagen dat je werkt? Je checkt in, daarna begeleid je de passagiers naar het vliegtuig en je helpt aan de gate met de boardingprocedure. De boardingprocedure is een instapprocedure. Op sommige vliegvelden zijn het de passage-employees die de trappen/boardingstairs aansluiten. Je moet hier wel een extra training voor doorlopen. Het is namelijk werk wat heel precies moet gebeuren. Als een vliegtuig is beschadigd dan mag het niet vliegen. Het staat vervolgens uren op de grond totdat het een seintje krijgt dat het veilig genoeg is om de lucht in te gaan.

Weet jij wat het leukste is aan het werken op een luchthaven?

Je brengt passagiers een stukje verder tijdens hun reis. Je kunt het verschil maken. Veel passagiers waarderen de aandacht en de begeleiding. Bij vragen of onzekerheden vinden ze het fijn om bij een professional terecht te kunnen.

Hoe wordt je stewardess op een luchthaven?

Wil jij ook werken op Rotterdam Airport als stewardess. Of misschien op één van de andere luchthavens? Deze stappen zorgen ervoor dat jij jouw doel behaalt.
Eerst volg je een toeristische opleiding of luchtvaartopleiding. Daarna ga je solliciteren voor de job. De eisen verschillen per luchthaven. Je kunt op zoek gaan naar een vacature die bij jou past. Deeltijd werken? Dan zoek je een leuke deeltijd functie. Of liever fulltime aan de slag op een luchthaven? Ook dat is mogelijk. Keuze genoeg. Zolang er passagiers blijven reizen, hebben we grondpersoneel nodig.

Wanneer start jij met jouw opleiding?

Starten met een opleiding tot grondstewardess kan direct. Na de opleiding ga jij direct solliciteren op de vacatures voor stewardess op Rotterdam Airport, Schiphol Airport en alle andere luchthavens in Nederland en België. Kom daarom eens langs op een open dag voor een kennismakingsgesprek. Tot dan!