Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Wil jij weten hoe een rooster van een KLM stewardess eruit ziet? Welke uren een stewardess werkt is afhankelijk van de vluchten die een airline uitvoert. Er zijn luchtvaartmaatschappijen die verre vluchten verzorgen en er zijn airlines die alleen in Europa bestemmingen hebben. Jouw stewardess rooster is afhankelijk van de bestemmingen die een luchtvaartmaatschappij aanvliegt.

Welke bestemmingen heeft KLM?

KLM heeft zowel europese bestemmingen als intercontinentale bestemmingen. Mexico, Kuala Lumpur, Madrid of London. De keuze van bestemmingen is enorm. Met meer dan 160 bestemmingen vlieg jij als KLM Cabin Crew Member de hele wereld over.

Wanneer krijgt een KLM stewardess het rooster?

Jouw KLM stewardess rooster ontvang je elke vier tot zes weken. Je kunt zelf ook heel goed jouw rooster samenstellen. Dit doe je door dagen vrij te vragen of door het aanvragen van bepaalde vluchten. Vlieg jij graag naar Singapore? Dan vraag je jouw reis naar Singapore aan. Vlieg je liever op de Europese bestemmingen? Dan geef je dit aan in jouw online rooster.

Door actief mee te denken met jouw KLM rooster, zorg je ervoor dat je het werken als steward(ess) goed kunt combineren met het privé-leven. Wil jij een dagje vrij om iets leuks te gaan doen met je partner? Dan vraag je via ‘het verzoekensysteem’  een dagje vrij aan. Zo simpel is dat!

De bestemmingen en het KLM stewardess rooster

Zoals al gezegd, krijg je het rooster vier à vijf weken van te voren. In jouw rooster staat precies hoe laat jij op de luchthaven aanwezig moet zijn. Ook weet je het vluchtnummer en de bestemming. Tevens staat er op het rooster of je ergens overnacht of direct terug vliegt. Zo heb je iets om naar uit te kijken!

De bestemmingen waar je als stewardess naartoe vliegt, zijn te vinden op jouw KLM rooster. Afhankelijk van de airline ontvang je jouw rooster per mail of via het roostersysteem van de airline. De bestemming wordt meestal aangeduid door een IATA luchtvaartcode. Dit is een drie-letter code. Elke code staat voor een bepaalde bestemming. Om een voorbeeld te noemen; MAD staat voor Madrid.

De aanmeldtijd voor een stewardess

Het is belangrijk dat je altijd op tijd aanwezig bent voor een vlucht. Het is namelijk belangrijk dat een vliegtuig op tijd vertrekt. Noteer daarom altijd hoe laat jij wordt verwacht op de luchthaven. Je moet je meestal één à anderhalf uur voor vertrek melden op de luchthaven. Dit wordt de aanmeldtijd genoemd. De aanmeldtijd staat altijd op jouw rooster. Eigenlijk werkt elke airline min of meer hetzelfde. We zijn nu dieper ingegaan op een rooster van een KLM stewardess. Ga je werken bij een andere luchtvaartmaatschappij? Dan ontvang je dezelfde informatie op een rooster.

Ook werken als stewardess volgens een KLM rooster?

Rooster KLM stewardess
Lijkt het reizen naar de verschillende KLM bestemmingen écht jouw ding? Wil jij de ene dag shoppen in New York en de andere dag overnachten in London? Ben je nieuwsgierig naar de bestemmingen van KLM? Solliciteer dan voor de functie van KLM steward of stewardess. De wereld ligt aan jouw voeten als Cabin Crew Member voor deze internationale airline.

IATA opleidingscentrum

Ook stewardess worden en een toekomst vol vrijheid en reizen tegemoet gaan? Check één van onze opleidingen. Er zijn meer dan 300 luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij IATA. Check ons opleidingscentrum.