Opleiding IATA Stewardess/ Steward

De wereld over als Cabin Attendant

Werken als steward(ess)

Als stewardess of steward ben jij het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Met trots draag jij je uniform. Je bent zowel verantwoordelijk voor de vliegveiligheid als het verlenen van service op een hoog niveau. Een zorgeloze reis voor de passagiers is jouw doel. De vliegveiligheid staat tijdens je werkzaamheden voorop.

Als lid van het korps cabinepersoneel werk je volgens strenge internationale richtlijnen. Deze richtlijnen en procedures zijn ontwikkeld door IATA. Elke luchtvaartmaatschappij werkt volgens dezelfde IATA procedures. Zo wordt wereldwijd de veiligheid van de passagiers gewaarborgd!

Liselotte en Noura, studenten TAT, nu Cabin Attendant First Class Emirates
Natasja, student TAT, nu stewardess Tuifly

De Opleiding IATA Steward(ess)

De Opleiding IATA Steward(ess) leidt op tot Cabin Attendant. De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als steward(ess) in een vliegtuig.

Tijdens de opleiding ga je in op alle procedures voor, tijdens en na een vlucht. Vliegveiligheid is belangrijk. Daarom krijg je een uitgebreide training Flight Safety. Daarnaast leer je tijdens de Opleiding IATA Steward(ess) uitstekende service te verlenen aan passagiers, onder andere door middel van rollenspellen. Zodat jij voldoet aan de hoge eisen die een luchtvaartmaatschappij stelt aan het cabinepersoneel.

Vanzelfsprekend volg je ook het vak sollicitatietraining waardoor je met de juiste kennis en vaardigheden jezelf kunt presenteren bij luchtvaartmaatschappijen.

Tijdens de opleiding oefenen we veel in de oefencabine van TAT. Ook bezoeken we regelmatig de luchthaven.

Na de opleiding heb jij een brede vakinhoudelijke kennis en ga je met de juiste vaardigheden solliciteren voor de functie van steward(ess).

Wereldwijd erkende kwaliteit

Kwaliteit

Je krijgt les in kleine klassen. Persoonlijke aandacht staat voorop. Samen met onze erkende docenten en trainers werk jij aan je houding, gedrag en communicatie. Waardoor je na afloop van de opleiding helemaal klaar bent om de luchtvaart in te gaan.

Je krijgt tijdens en na de studie extra begeleiding m.b.t. de sollicitatieprocedures voor de functie van Steward(ess). Net zolang totdat jij op de plaats van bestemming bent. Regelmatig houden we gratis trainingsdagen voor onze (oud) studenten. Zodat jij, ook na je studie, up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen de luchtvaart.

Studenten van TAT doorlopen erkende IATA examens. De waarde van het IATA certificaat of IATA diploma is dan ook voor alle toekomstige werkgevers duidelijk. Het toont aan dat je volgens de internationale richtlijnen en maatstaven bent opgeleid.

“Al op de eerste lesdag merkte ik dat er vol passie wordt lesgegeven. Ik kreeg concrete feedback. Daar kon ik iets mee. Ook ben ik gegroeid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben veel zekerder geworden over wie ik ben.”

Michel, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

“Het is een studie waarmee je wordt voorbereid op een baan bij een luchtvaartmaatschappij. Wil je dat erg graag en ben je bereidt intensief aan jezelf en je cv te werken? Dan ben je hier op de juiste plaats.”

Koen, student TAT, nu Cabin Attendant KLM

Voor wie?
 • Minimaal MBO-4, HAVO of Secundair Onderwijs vooropleiding
 • Vloeiend Nederlands, in woord en geschrift
 • Basis Engels
 • Minimaal 1.58 lengte
 • Minimaal 17 jaar
 • Verzorgd uiterlijk
 • Geen zichtbare tatoeages en piercings
 • Minimale oogsterkte tussen de -5 en +5
 • De juiste motivatie
 • Een positieve uitslag van de toelatingstoets
Wat krijg je?
 • Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs Cabin Attendant + IATA Cabin Crew Certificate
Wat leer je?
 • IATA Cabin Crew Training
 • Flight Safety
 • Engels voor luchtvaart
 • Topografie
 • Communicatie en Presentatie
 • Sollicitatietraining
 • Praktijkdagen
 • De school heeft een eigen oefencabine

De module Frans voor luchtvaart is facultatief. Je kunt je voor deze module apart inschrijven.

Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

10:00 tot 17:00 uur

locatie

Schiphol

kosten

€ 4290,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal)

extra kosten

Indien je de module Frans Conversatie wilt volgen, zijn de extra kosten € 299,-

inschrijfkosten

Geen

Alle startdata
Schiphol - 14 februari 2019
Schiphol - 23 mei 2019
Schiphol - 5 september 2019
Schiphol - 22 november 2019
Schiphol - 13 februari 2020

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht. De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon

Ik wilde graag een baan als steward. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat de TAT opleiding mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Koen, student TAT, nu steward KLM

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

Stewardess worden? IATA opleidingscentrum

 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Voordat je kunt inschrijven, dien je een informatiesessie en een selectiegesprek bij te wonen. Wanneer wil je langskomen voor een informatiesessie en selectiegesprek?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IATA.

Sinds 1945.

contact