Opleiding IATA Stewardess/ Steward

Opleiding IATA stewardess - 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
IATA Opleidingscentrum

Opleiding IATA Steward(ess)

De Opleiding IATA Steward(ess) leidt op tot Cabin Attendant. De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als steward(ess) in een vliegtuig.

Tijdens de opleiding ga je in op alle procedures voor, tijdens en na een vlucht. Je leert o.a. over de catering, de service aan boord, de sales, de medische incidenten, de speciale maaltijden, verschillende type passagiers en het vervoer van gevaarlijke goederen. Vliegveiligheid is belangrijk. Daarom krijg je een uitgebreide training Flight Safety. Daarnaast leer je tijdens de Opleiding Steward(ess) uitstekende service te verlenen aan passagiers, onder andere door middel van rollenspellen. Tevens krijg je uitgebreid les in de Engelse en/of Franse taal. Zodat jij na afloop van de Opleiding Stewardess voldoet aan de hoge eisen die een luchtvaartmaatschappij stelt aan het cabinepersoneel.

Vanzelfsprekend volg je ook het vak sollicitatietraining waardoor je met de juiste kennis en vaardigheden jezelf kunt presenteren bij luchtvaartmaatschappijen.

Je wordt opgeleid door de internationale organisatie voor de luchtvaart IATA. Er zijn meer dan 281 luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij IATA.

Opleiding Stewardess

Liselotte en Noura, studenten TAT, nu First Class Cabin Attendant Emirates

Werken als steward(ess)

Altijd al als droom gehad om te werken als steward of stewardess? Als stewardess of steward ben jij het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Met trots draag jij je uniform. Je bent zowel verantwoordelijk voor de vliegveiligheid als het verlenen van service op een hoog niveau. Voor een stewardess is geen dag hetzelfde. Een zorgeloze reis voor de passagiers is jouw doel. Naast dit alles ontmoet je verschillende culturen en bezoek je grote wereldsteden.

De vliegveiligheid staat tijdens je werkzaamheden voorop. IATA ontwikkelt en handhaaft de vliegveiligheidsvoorschriften waaraan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen zich dienen te houden. Na de opleiding ben je een meerwaarde voor een luchtvaartmaatschappij. Jij bent immers opgeleid door de internationale organisatie van de luchtvaartmaatschappijen IATA.

Wereldwijd erkende kwaliteit

Kwaliteit

TAT studenten worden opgeleid door IATA. Alle docenten en trainers zijn IATA erkend. De lessen zijn ontworpen door IATA en de aangesloten luchtvaartmaatschappijen/ reisorganisaties.

Studenten van TAT doorlopen erkende IATA examens. De examens worden afgenomen door de afdelingen IATA Opleiding & Training uit Genève (Zwitserland) en Montreal (Canada).

De waarde van het IATA certificaat of IATA diploma is dan ook voor alle toekomstige werkgevers duidelijk. Het toont aan dat je volgens de internationale richtlijnen en maatstaven bent opgeleid.

Voor een toekomstige werkgever is het belangrijk te weten dat je beschikt over de juiste basiskennis omtrent Flight Safety, reserveringssystemen en de luchtvaartprocedures. Met een IATA opleiding op je C.V. laat jij zien dat je de juiste kennis en vaardigheden bezit.

 

”Je krijgt veel begeleiding tijdens de studie maar ook na de studie. Ook krijg je tijdens de opleiding eerlijke feedback waar je veel aan hebt.  Ik denk nog vaak terug aan de opleiding en de ontzettend fijne sfeer!”

Brenda, student TAT, nu Cabin Attendant KLM

“Het is een studie waarmee je wordt voorbereid op een baan bij een luchtvaartmaatschappij. Wil je dat erg graag en ben je bereidt intensief aan jezelf en je cv te werken? Dan ben je hier op de juiste plaats.”

Koen, student TAT, nu Cabin Attendant KLM

Voor wie?
 • Studenten met minimaal een HAVO of MBO-3*/MBO-4 opleiding (diploma in bezit)
 • Studenten met een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Studenten met minimaal B1 niveau Engels
 • Geen zichtbare tatoeages
 • Lengte tussen 1.58 en 1.90
 • Oogsterkte tussen -5 en +5
 • Om deel te mogen nemen aan de opleiding is deelname aan een selectiegesprek verplicht. Na positief uitslag van de selecteur is inschrijven voor de opleiding mogelijk.
 • *Enkele Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hanteren een minimale vooropleidingseis van HAVO of MBO-4 voor de functie van Cabin Attendant.
Wat krijg je?
 • Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs IATA Cabin Attendant + IATA Cabin Crew Certificate
 • Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA certificaten en diploma’s
Wat leer je?
 • IATA Cabin Crew Training
 • Flight Safety
 • Luchtvaartdienstverlening
 • Engels voor luchtvaart en/of Frans voor luchtvaart
 • Topografie
 • IATA Luchtvaartcodes
 • Communicatie en Presentatie
 • Sollicitatietraining
 • Rollenspel
 • Praktijkdagen
 • De school heeft een eigen oefencabine
Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

10:00 tot 17:00 uur

locatie

Schiphol

kosten

3990,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal)

Alle startdata
Schiphol - 8 maart 2018
Schiphol - 6 september 2018
Schiphol - 22 november 2018
Schiphol - 10 januari 2019
Schiphol - 14 februari 2019

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

De opleiding sloot heel goed aan bij de eisen van luchtvaart/afhandelingsmaatschappijen.

Lydia, student TAT, nu stewardess Transavia

TAT heeft een uitgebreid lessenpakket waarbij je lessen volgt van docenten met veel werkervaring in de luchtvaart.

Falko, student TAT beroepsopleidingen, nu steward British Airways

Stewardess worden? IATA opleidingscentrum met 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen

 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Op welke dag wil jij langskomen voor de open dag? Maak je keuze.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studeer met IATA vanaf Schiphol.

Meer dan 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

contact