Opleiding IATA Stewardess/ Steward

Opleiding IATA stewardess - 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
IATA Opleidingscentrum

Opleiding IATA Steward(ess)

De Opleiding IATA Steward(ess) leidt op tot Cabin Attendant. De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als steward(ess) in een vliegtuig.

Tijdens de opleiding ga je in op alle procedures voor, tijdens en na een vlucht. Vliegveiligheid is belangrijk. Daarom krijg je een uitgebreide training Flight Safety. Daarnaast leer je tijdens de Opleiding IATA Steward(ess) uitstekende service te verlenen aan passagiers, onder andere door middel van rollenspellen. Tevens krijg je uitgebreid les in de Engelse en/of Franse taal. Zodat jij voldoet aan de hoge eisen die een luchtvaartmaatschappij stelt aan het cabinepersoneel.

Vanzelfsprekend volg je ook het vak sollicitatietraining waardoor je met de juiste kennis en vaardigheden jezelf kunt presenteren bij luchtvaartmaatschappijen.

Werken als steward(ess)

Als stewardess of steward ben jij het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Met trots draag jij je uniform. Je bent zowel verantwoordelijk voor de vliegveiligheid als het verlenen van service op een hoog niveau. Een zorgeloze reis voor de passagiers is jouw doel. De vliegveiligheid staat tijdens je werkzaamheden voorop.

IATA ontwikkelt en handhaaft de vliegveiligheidsvoorschriften waaraan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen zich dienen te houden. Na de opleiding ben je een meerwaarde voor een luchtvaartmaatschappij. Jij bent immers opgeleid door de internationale organisatie van de luchtvaartmaatschappijen IATA. Er zijn 281 luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij IATA. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA opleidingen.

Liselotte en Noura, studenten TAT, nu Cabin Attendant First Class Emirates
Wereldwijd erkende kwaliteit

Kwaliteit

Je krijgt les in kleine klassen. Persoonlijke aandacht staat voorop. Samen met onze erkende docenten en trainers werk jij aan je houding, gedrag en communicatie. Waardoor je na afloop van de opleiding helemaal klaar bent om de luchtvaart in te gaan.

Je krijgt tijdens en na de studie extra begeleiding m.b.t. de sollicitatieprocedures voor de functie van Steward(ess). Net zolang totdat jij op de plaats van bestemming bent. Regelmatig houden we gratis trainingsdagen voor onze (oud) studenten. Zodat jij, ook na je studie, up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen de luchtvaart.

Studenten van TAT doorlopen erkende IATA examens. De waarde van het IATA certificaat of IATA diploma is dan ook voor alle toekomstige werkgevers duidelijk. Het toont aan dat je volgens de internationale richtlijnen en maatstaven bent opgeleid.

“Al op de eerste lesdag merkte ik dat er vol passie wordt lesgegeven. Ik kreeg concrete feedback. Daar kon ik iets mee. Ook ben ik gegroeid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben veel zekerder geworden over wie ik ben.”

Michel, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

“Het is een studie waarmee je wordt voorbereid op een baan bij een luchtvaartmaatschappij. Wil je dat erg graag en ben je bereidt intensief aan jezelf en je cv te werken? Dan ben je hier op de juiste plaats.”

Koen, student TAT, nu Cabin Attendant KLM

Voor wie?
 • Studenten met minimaal een HAVO, MBO-4 of Secundair Onderwijs diploma
 • Studenten met een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Studenten met minimaal B1 niveau Engels
 • Geen zichtbare tatoeages of piercings
 • Lengte tussen 1.58 en 1.90
 • Oogsterkte tussen -5 en +5
 • Om deel te mogen nemen aan de opleiding is deelname aan een selectiegesprek verplicht. Na positief uitslag van de selecteur is inschrijven voor de opleiding mogelijk.
Wat krijg je?
 • Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs IATA Cabin Attendant + IATA Cabin Crew Certificate
 • Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA certificaten en diploma’s
Wat leer je?
 • IATA Cabin Crew Training
 • Flight Safety
 • Engels voor luchtvaart en/of Frans voor luchtvaart
 • Topografie
 • Communicatie en Presentatie
 • Sollicitatietraining
 • Praktijkdagen
 • De school heeft een eigen oefencabine
Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

10:00 tot 17:00 uur

locatie

Schiphol

kosten

3990,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal) Per 1 september 2018 worden de opleidingskosten voor deze opleiding € 4290. Schrijf je voor 1 juni 2018 in en geniet van de huidige opleidingskosten.

Alle startdata
Schiphol - 6 september 2018
Schiphol - 22 november 2018
Schiphol - 10 januari 2019
Schiphol - 14 februari 2019

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

De opleiding sloot heel goed aan bij de eisen van luchtvaart/afhandelingsmaatschappijen.

Lydia, student TAT, nu stewardess Transavia

TAT heeft een uitgebreid lessenpakket waarbij je lessen volgt van docenten met veel werkervaring in de luchtvaart.

Falko, student TAT beroepsopleidingen, nu steward British Airways

Stewardess worden? IATA opleidingscentrum met 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen

 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Er zijn geen open dagen meer gepland. Je kunt wel langskomen voor een informatiegesprek.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studeer met TAT op Schiphol

281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen

contact