Opleiding Grondsteward(ess)

Kom jij ook werken op de luchthaven?

Opleiding Grondsteward(ess)

De Opleiding Grondsteward(ess) leidt op tot de functie van Grondsteward(ess). De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als grondsteward(ess) op één van de luchthavens.

In het lespakket zijn alle vakken opgenomen die jij nodig hebt om aan de slag te gaan als Grondsteward(ess). Je kunt gaan werken op alle luchthavens.

Je krijgt zowel les in de universiteitsstad Leiden als op de luchthaven Schiphol en luchthaven Rotterdam.

Opleiding Grondsteward(ess)

Begeleiding naar een baan

TAT heeft zijn eigen bemiddelingsbureau. Naast de werving en de selectie van luchtvaartpersoneel verzorgen wij ook de recruitmentdagen voor de aangesloten airlines. Luchtvaartmaatschappij Emirates bezoekt zelfs meerdere keren per jaar ons instituut voor de werving van onze studenten. Door ons uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen vind jij nog sneller een baan!

Na de opleiding begeleiden wij jou naar een baan als grondsteward(ess). Net zo lang totdat jij jouw doel hebt bereikt. Met deze exclusieve begeleiding vergroot jij jouw kansen op een  baan gegarandeerd.

Internationaal erkend

TAT is het opleidingscentrum van IATA in Nederland en België. Met meer dan 300 aangesloten luchtvaartmaatschappijen ligt de wereld aan jouw voeten!

Professioneel en praktijkgericht.

De gehele luchtvaartwereld in één opleidingscentrum

Je oefent veel in onze vliegtuigcabine met praktijksimulaties. De lessen zijn interactief en worden gegeven door professionals uit de luchtvaartbranche.

Regelmatig bezoeken stewards, stewardessen, luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven het instituut. Je wordt geheel ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart. In no-time ontwikkel jij de vaardigheden die nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Persoonlijk leiderschap

Tijdens jouw opleiding bij TAT besteden we extra aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Waarom? Omdat er meer nodig is dan een diploma om te slagen in jouw professionele leven.

Samen met erkende trainers werk jij aan een unieke carrière in de luchtvaartbranche. Jezelf worden én mogen zijn, jouw eigen pad uitstippelen, stap voor stap de weg volgen naar het succes.

Naast alle theorie zoals Flight Safety, Dangerous Goods en Luchtvaartcodes werk jij samen met toptrainers aan jouw eigen ontwikkeling. Zodat jij zonder belemmerende overtuigingen gaat solliciteren en een glansrijke toekomst tegemoet gaat.

Zeg jij ook ‘Ja’ tegen zelfontwikkeling en eindelijk dóen wat je écht wilt?

TAT opleidingen
De weg naar succes

De ervaring van Birgit

Opleiding Stewardess

De opleiding sluit erg goed aan op de praktijk. Het is een heel leuke opleiding waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht. Ik ben na mijn opleiding direct als grondstewardess gaan werken. En ik pas nog regelmatig de geleerde lesstof toe in de praktijk.

Birgit, student TAT, nu Swissport grondstewardess

Opleiding Stewardess
De ervaring van Birgit
TAT opleiding stewardess
Leven lang leren programma

Gratis gebruik maken van het leven lang leren programma

Na jouw opleiding kan je gratis gebruik blijven maken van onze sollicitatietrainingen en bijscholingstrainingen. Zodat jij altijd up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen de luchtvaartbranche.

En wil je ooit overstappen naar een andere airline? Dan volg je bij ons gewoon een extra gratis training. Hier zit geen limiet aan.

Voor wie?
 • Studenten met minimaal een HAVO, MBO-3, MBO-4 of Secundair Onderwijs vooropleiding
Wat krijg je?
 • Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs Grondsteward(ess) incl. IATA Certificate.
 • Inclusief 100% begeleiding naar een baan als grondsteward(ess).
Wat leer je?
 • Full service check-in training
 • Airport Ground Staff training
 • Ticketing & boarding procedures
 • IATA Air Transportation System
 • Topografie
 • Dangerous Goods
 • Luchtvaartcodes
 • Communicatie en Presentatie
 • Engels voor luchtvaart
 • Sollicitatietraining
 • Rollenspel
 • Praktijkdagen
 • Het instituut heeft een eigen oefencabine
Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

van 10.00 tot 15.00 uur

locatie

Rotterdam Airport, Schiphol Airport

kosten

€ 4490,- * mogelijkheid om in termijnen te betalen

extra kosten

Geen

inschrijfkosten

€ 95,-

Alle startdata
19 maart 2024
23 april 2024
3 september 2024
8 oktober 2024
19 november 2024

Voor mij was het diploma de doorslag om voor TAT te kiezen. De open dag gaf mij al een goed beeld hoe het op de opleiding zou zijn.

Zoë, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly

De opleiding heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess.

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

Ik raad deze opleiding aan als je in korte tijd je doel wilt bereiken. Ik ben aangenomen bij KLM.

Koen, student TAT, nu steward KLM

Grondsteward(ess) worden? Investeer in een goede basis!

 • Nadat wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij altijd telefonisch contact met je op. We stellen je een aantal vragen m.b.t. onze aanname eisen.
 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Voordat je kunt inschrijven, dien je een informatiesessie en een gesprek bij te wonen. Wanneer wil je langskomen voor een informatiesessie en gesprek?