Opleiding IATA Grondstewardess

Opleiding IATA Grondsteward(ess) - 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
IATA Opleidingscentrum

Opleiding IATA Grondsteward(ess)

De Opleiding IATA Grondsteward(ess) leidt op tot Grondsteward(ess). De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als grondsteward(ess).

Tijdens de opleiding ga je in op alle procedures voor en na een vlucht. Je krijgt les in reserveringssystemen en check-in systemen. Amadeus/Altea is een belangrijk check-in systeem wat o.a. door KLM wordt gebruikt. Daarom krijg je een uitgebreide training Amadeus/Altea. Daarnaast leer je tijdens de opleiding uitstekende service te verlenen aan passagiers, onder andere door middel van rollenspellen. Zodat jij voldoet aan de hoge eisen die een luchtvaartmaatschappij stelt aan het grondpersoneel.

Vanzelfsprekend volg je ook het vak sollicitatietraining waardoor je met de juiste kennis en vaardigheden jezelf kunt presenteren bij luchtvaartmaatschappijen.

Tijdens de opleiding oefenen we veel in de oefencabine van TAT. Ook bezoeken we regelmatig de luchthaven voor praktijkgerichte lessen.

Werken als grondsteward(ess)

Als grondstewardess of grondsteward ben jij het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Met trots draag jij je uniform. Je bent zowel verantwoordelijk voor de check-in als de afhandeling bij de gate. Een zorgeloze reis voor de passagiers is jouw doel. De service aan passagiers staat tijdens je werkzaamheden voorop.

IATA ontwikkelt en handhaaft de vliegveiligheidsvoorschriften waaraan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen zich dienen te houden. Na de opleiding ben je een meerwaarde voor een luchtvaartmaatschappij. Jij bent immers opgeleid door de internationale organisatie van de luchtvaartmaatschappijen IATA. Er zijn 281 luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij IATA. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA opleidingen.

281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
Wereldwijd erkende kwaliteit

Kwaliteit

Je krijgt les in kleine klassen. Persoonlijke aandacht staat voorop. Samen met onze erkende docenten en trainers werk jij aan je houding, gedrag en communicatie. Waardoor je na afloop van de opleiding helemaal klaar bent om de luchtvaart in te gaan.

Je krijgt tijdens en na de studie extra begeleiding m.b.t. de sollicitatieprocedures voor de functie van Steward(ess). Net zolang totdat jij op de plaats van bestemming bent. Regelmatig houden we gratis trainingsdagen voor onze (oud) studenten. Zodat jij, ook na je studie, up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen de luchtvaart.

Studenten van TAT doorlopen erkende IATA examens. De waarde van het IATA certificaat of IATA diploma is dan ook voor alle toekomstige werkgevers duidelijk. Het toont aan dat je volgens de internationale richtlijnen en maatstaven bent opgeleid.

Voor wie?

Studenten met minimaal een MBO-4 of Secundair Onderwijs diploma

Wat krijg je?

Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs Grondsteward(ess) + IATA Passenger Ground Services with Amadeus/ Altea Certificate

Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen IATA certificaten en diploma’s

 

Wat leer je?

Amadeus/Altea voor de Check-in agent

Amadeus/ Altea voor de Gate agent

Amadeus/Altea voor de Supervisor

Introduction to airport and airline operations

Computer Reservations (CRS) & Departure Control Systems (DCS) functions

Passenger and Baggage check-in procedures (airport and off-site)

Conditions of passenger and baggage carriage

Boarding procedures & Flight close-out messaging

Dangerous Goods regulations & Aviation Security

Geography & IATA codes

Engels

Sollicitatietraining

Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

10.00 - 17.00

locatie

Schiphol

kosten

€ 4290,-

extra kosten

Geen

inschrijfkosten

Geen

Alle startdata
Schiphol - 7 september 2018
Schiphol - 15 februari 2019
Schiphol - 6 september 2019
Schiphol - 14 februari 2020

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht. De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon

Ik wilde graag een baan als steward. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat de TAT opleiding mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Koen, student TAT, nu steward KLM

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

Grondstewardess worden? IATA opleidingscentrum met 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

  • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
  • Voordat je kunt inschrijven, dien je een informatiesessie en een selectiegesprek bij te wonen. Wanneer wil je langskomen voor een informatiesessie en selectiegesprek?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studeer met TAT op Schiphol

281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen

contact