Opleiding IATA Foundation in Travel and Tourism

Werken als Reisadviseur

De Opleiding Foundation in Travel and Tourism

Wil je zelfstandig ondernemen in de reisbranche of werken als zelfstandig reisadviseur bij één van de vele reisorganisaties? Dan is deze erkende opleiding écht iets voor jou!

Tijdens de Opleiding Foundation in Travel and Tourism bestudeer jij de internationale reisbranche en toeristische branche. Je leert wat er nodig is om een succesvolle Reisadviseur (Travel Consultant) te worden.

De Opleiding Foundation in Travel and Tourism
Kwalitatief hoogstaande opleidingen

Je verdiept je in het reserveringssysteem Amadeus zodat je zelfstandig vliegtuigstoelen kunt boeken. Je volgt o.a. de volgende modules: Toeristische Topografie en Luchtvaartcodes, Reisdocumenten & Visa, Plannen van een reis, Hotelwezen, Vervoer over het land, ter zee en in de lucht. Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden en verkoopvaardigheden zodat jij je klanten op de juiste wijze kunt adviseren. Kortom: je leert om de wensen van de klant in kaart te brengen en een passend advies te geven.

De opleiding wordt afgesloten met een erkend examen. Na afronden van de opleiding ontvang je het diploma IATA Foundation in Travel and Tourism. Met dit diploma kan je direct aan de slag als Travel and Tourism Consultant bij reisorganisaties, reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Het IATA diploma is erkend door alle  reisorganisaties, reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Kwaliteit

Je krijgt les van een docent met jarenlange ervaring als reisadviseur. Op deze wijze krijg je veel extra praktijkvoorbeelden mee en neem je de lesstof ook makkelijker op. De klassen zijn klein zodat jij voldoende aandacht krijgt om de opleiding succesvol af te ronden.

Na afloop van de opleiding ontvang je een wereldwijd erkend IATA/UFTAA diploma. IATA is de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen. UFTAA is de overkoepelende organisatie van reisorganisaties.

Kwaliteit
Vacatures

Je wordt opgenomen in ons vacaturebestand. Wij sturen je de nieuwste vacatures toe. Tevens begeleiden we je tijdens de sollicitatie. TAT heeft een uitgebreid netwerk van toekomstige werkgevers. We helpen je graag om deze werkgevers te ontmoeten.

Tevens kan je deelnemen aan de bedrijfsbezoeken die worden georganiseerd door TAT en verschillende reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen. Deze bezoeken zijn niet verplicht. Bedrijfsbezoeken werken ondersteunend. Je krijgt nog meer inzicht in het werk wat je gaat doen.

Het werk van een Reisadviseur

Als Reisadviseur (Travel Consultant) werk je bij een (zaken)reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij. Je werkt in de front-office of back office. Je adviseert klanten aan de balie of  aan de telefoon met het boeken van hun reis.

Het werk van een Reisadviseur is veelzijdig. Je helpt klanten met het boeken van vliegtickets, hotelovernachtingen of (verre) reizen. Kennis omtrent verschillende reserveringssystemen en boekingssystemen is noodzakelijk. Het kunnen lezen van timetables en een uitgebreide geografische kennis hebben is belangrijk. Natuurlijk bezit een Reisadviseur over goede communicatieve vaardigheden en verkooptechnieken.

Lees op de pagina ‘werken als Travel Consultant’ meer over het werk van een Travel Consultant, Reisadviseur of Reisagent.

 

Het werk van een Travel Consultant
Voor wie?

Studenten met een afgeronde HAVO of MBO-4 (diploma in bezit)

Wat krijg je?

Het IATA/UFTAA diploma Foundation in Travel and Tourism

Je wordt opgeleid tot Travel and Tourism Consultant

Wat leer je?
 • The Travel and Tourism Industry and the  Travel Professional
 • Geography in Travel Planning
 • Travel Formalities
 • Air Transport Essentials
 • Land Transport: Introduction to Rail Products
 • Land Transport: Car & Camper
 • Hotels Products and Services
 • Water Transport: Ferries and Cruise 1
 • Tour Packages 1
 • Serving the Travel Customer
 • Fundamentals in Air Fares and Ticketing
 • Technology
 • GDS: Electronic Booking Tools Amadeus/Galileo/Sabre/Abacus
Praktische informatie
duur

3 maanden, je krijgt één dag in de week les, 11 lesdagen + 1 ochtend/middag examen

lestijden

10:00 tot 16:00

locatie

Schiphol

kosten

2390,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal)

extra kosten

geen

inschrijfkosten

geen

Alle startdata
Schiphol - 11 september 2018
Schiphol - 15 januari 2019
Schiphol - 5 maart 2019

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht. De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon

Ik wilde graag een baan als steward. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat de TAT opleiding mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Koen, student TAT, nu steward KLM

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

Ook aan de slag als Travel Consultant? Behaal het IATA/UFFTAA diploma foundation in Travel and Tourism!

 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Voordat je kunt inschrijven, dien je een informatiesessie en een selectiegesprek bij te wonen. Wanneer wil je langskomen voor een informatiesessie en selectiegesprek?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studeer met TAT op Schiphol

281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen

contact