Opleiding IATA Allround Luchtvaartdienstverlener

Werken als grondsteward(ess) of Cabin Attendant
Studeer bij TAT vanaf Schiphol Airport

Opleiding IATA Allround Luchtvaartdienstverlener

De Opleiding IATA Allround Luchtvaartdienstverlener leidt op tot Grondsteward(ess) en Cabin Attendant.

De opleiding is geschikt voor studenten die zich graag breed oriënteren en/of nog niet een keuze hebben kunnen maken voor het werk op de grond of in de lucht. Je wordt opgeleid voor zowel leidinggevende als uitvoerende functies.

Tijdens de opleiding ga je in op alle werkzaamheden van een grondsteward(ess) en Cabin Attendant. Je leert o.a. over de check-in systemen, de Flight Safety en Aviation Security. Het vak IATA Customer Services zorgt ervoor dat je alles weet over Airline Marketing, verschillende communicatietechnieken en leidinggeven binnen de luchtvaart.

Tijdens de opleiding oefenen we veel in de oefencabine van TAT. Ook bezoeken we regelmatig de luchthaven voor praktijkgerichte lessen.

Na de opleiding heb jij een brede vakinhoudelijke kennis en ga je met de juiste vaardigheden solliciteren voor de functie van steward(ess).

Werken als Allround luchtvaartdienstverlener

Als Allround Luchtvaartdienstverlener ben jij inzetbaar voor verschillende taken op een luchthaven en aan boord van een vliegtuig, in zowel leidinggevende als uitvoerende functies. De veiligheid van reizigers is jouw verantwoordelijkheid. Je bent op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast help je ze met het oplossen van problemen, ook in hectische en drukke situaties.

Je werkt volgens de internationale richtlijnen van IATA. Doordat je bent opgeleid door IATA ben je up-to-date met de laatste procedures en voorschriften op het gebied van veiligheid en service.

 

Liselotte, student TAT, nu Cabin Attendant First Class Emirates
Wereldwijd erkende kwaliteit

Kwaliteit

Je krijgt les in kleine klassen. Persoonlijke aandacht staat voorop. Samen met onze erkende docenten en trainers werk jij aan je houding, gedrag en communicatie. Waardoor je na afloop van de opleiding helemaal klaar bent om de luchtvaart in te gaan.

Je krijgt tijdens en na de studie extra begeleiding m.b.t. de sollicitatieprocedures voor de functie van Steward(ess). Net zolang totdat jij op de plaats van bestemming bent. Regelmatig houden we gratis trainingsdagen voor onze (oud) studenten. Zodat jij, ook na je studie, up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen de luchtvaart.

Studenten van TAT doorlopen erkende IATA examens. De waarde van het IATA certificaat of IATA diploma is dan ook voor alle toekomstige werkgevers duidelijk. Het toont aan dat je volgens de internationale richtlijnen en maatstaven bent opgeleid.

“De opleiding sluit erg goed aan op de praktijk. Het is een heel leuke opleiding waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht. Ik ben na mijn opleiding direct als grondsteward gaan werken. En ik pas nog regelmatig de geleerde lesstof toe in de praktijk.”

Richard, student TAT, nu grondsteward Swissport op Schiphol

 

“TAT beroepsopleidingen heeft een uitgebreid lessenpakket en kleine klasjes waardoor je persoonlijk wordt begeleid. Je volgt lessen van docenten met veel ervaring in de luchtvaartdienstverlening. Hierdoor wordt niet alleen de stof behandeld maar krijg je ook heel veel praktijkvoorbeelden mee. Ik denk nog steeds met veel plezier terug aan mijn tijd bij TAT. “

Falko, student TAT, nu Cabin Attendant British Airways

Voor wie?
 • Minimaal MBO-4, HAVO of Secundair Onderwijs vooropleiding
 • Vloeiend Nederlands, in woord en geschrift
 • Basis Engels
 • Minimaal 1.58 lengte
 • Minimaal 17 jaar
 • Verzorgd uiterlijk
 • Geen zichtbare tatoeages en piercings
 • Minimale oogsterkte tussen de -5 en +5
 • De juiste motivatie
 • Een positieve uitslag van de toelatingstoets
Wat krijg je?
 • Na het behalen van het schoolexamen krijg je het diploma voor kort beroepsonderwijs Allround luchtvaartdienstverlener + IATA Customer Services Certificate.
Wat leer je?
 • IATA Customer Services
 • Flight Safety
 • Luchtvaartdienstverlening Passagemedewerker
 • Engels voor luchtvaart en/of Frans voor luchtvaart
 • Topografie + IATA Luchtvaartcodes
 • Communicatie en Presentatie
 • Sollicitatietraining
 • Rollenspel
 • Praktijkdagen
 • De school heeft een eigen oefencabine

 

 

 

Praktische informatie
duur

6 maanden, je krijgt één dag per week les

lestijden

10:00 tot 17:00

locatie

Schiphol

kosten

€ 4290,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal)

extra kosten

Geen

inschrijfkosten

Geen

Alle startdata
Schiphol - 15 februari 2019
Schiphol - 29 maart 2019
Schiphol - 10 mei 2019
Schiphol - 6 september 2019

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht. De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon

Ik wilde graag een baan als steward. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat de TAT opleiding mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Koen, student TAT, nu steward KLM

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates

Steward(ess) worden? IATA opleidingscentrum

 • Kies je locatie en wanneer je wilt beginnen met de opleiding.
 • Voordat je kunt inschrijven, dien je een informatiesessie en een selectiegesprek bij te wonen. Wanneer wil je langskomen voor een informatiesessie en selectiegesprek?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IATA.

Sinds 1945.

contact