Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Ook zorgen voor de vliegveiligheid?

Wil jij ook zorgen voor de vliegveiligheid? Tijdens de vlucht is nummer één prioriteit de vliegveiligheid. Passagiers vliegen met onze vliegmaatschappij en geven hun vertrouwen uit handen. Het is zeer belangrijk dat wij dat vertrouwen niet schaden en de veiligheid aan boord kunnen garanderen. Het is daarom van belang dat je als Cabin Attendant op de hoogte bent van alle Flight Safety regels. In deze blog ga ik je uitleggen wat je allemaal moet weten en wat je moet kunnen als Cabin Attendant op het gebied van Flight Safety. Lees je mee?

 

Flight Safety aan boord

Tijdens de vlucht ben je voortdurend bezig met de veiligheid aan boord. Het is belangrijk dat je goed op de passagiers let en op het vliegtuig zelf. Aan boord van een vliegtuig kunnen er veel dingen gebeuren die de vlucht kunnen hinderen. We willen er natuurlijk voor zorgen dat een vlucht ongehinderd door kan gaan. Maar het kan wel eens voorkomen dat er voor, tijdens of bij het landen een vervelende of onveilige situatie ontstaat. Het is dan aan de Cabin Attendant om dit probleem te verhelpen. Kan het probleem niet worden verholpen door de Cabin Attendant dan wordt dit uit handen gegeven. Denk hierbij aan de marechaussee, de ambulance of de brandweer. Om dit soort situaties zoveel mogelijk te voorkomen is het van belang om de vlucht tot in de puntjes voor te bereiden. Dan wordt de kans op zulke situaties verkleint.

 

Mogelijke gevaren

Aan boord van een vliegtuig kunnen er veel situaties ontstaan die onveilig kunnen zijn voor de passagiers en het personeel. Denk hierbij aan brand, hevige turbulentie, een bommelding of een moeilijke passagier. In dit soort situaties is het belangrijk om kalm te blijven en de situatie goed te overzien. Samen met je collega’s probeer je het probleem zo snel mogelijk op te lossen zodat de vlucht zo snel mogelijk hervat kan worden.

 

Ook zorgen voor de vliegveiligheid

Zoals je nu weet kan er tijdens een vlucht veel gebeuren. Als Cabin Attendant ben je altijd bezig met de veiligheid aan boord. Je zorgt dat alles soepel verloopt en daar waar mogelijk is de problemen op te lossen. Daarbij staat de veiligheid van de passagiers voorop. Je weet de protocollen uit je hoofd en je kunt gevaren inschatten. Al om al staat veiligheid tijdens een vlucht op nummer één.

TAT opleidingen biedt opleidingen aan op het gebied van Flight Safety &  Security. Wil jij steward of stewardess worden? Kom dan eens langs op één van onze open dagen!

Ook voor de vliegveiligheid zorgen?