Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Wil je nu solliciteren voor de functie stewardess? Indien je een Opleiding Stewardess bij TAT beroepsopleidingen volgt, kun je tijdens de opleiding al solliciteren voor de functie stewardess. Solliciteren voor de functie stewardess kan via de website van een luchtvaartmaatschappij of afhandelingsmaatschappij. Solliciteren voor stewardess doe je middels een motivatiebrief, C.V. of aanmeldformulier. Na ontvangst krijg je een ontvangstbevestiging en wordt er een datum gepland waarop je op gesprek kan komen. Je solliciteert op één bepaalde functie binnen een luchtvaartmaatschappij. Open sollicitatiebrieven worden veelal niet in behandeling genomen.

Wie kan er solliciteren voor stewardess?

Je kunt solliciteren voor de functie stewardess als je voldoet aan de aanname-eisen voor deze baan. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen aanname-eisen. Veelal is er een minimale opleidingseis, een lengte-eis, eisen op het gebied van uiterlijke verzorging en talenkennis.

Waarom is het noodzakelijk om een bepaalde lengte te hebben? Als je wilt solliciteren voor stewardess heb je een minimale lengte-eis. Dit is om ervoor te zorgen dat het personeel, in geval van een noodgeval, bij het noodmateriaal kan komen. Aan boord van het vliegtuig zijn brandblussers, zuurstofflessen en allerlei andere noodmateriaal aanwezig. Het is noodzakelijk dat het cabinepersoneel dit materiaal snel en makkelijk kan pakken en gebruiken. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben geen minimale lengte-eis maar een reach test. Met de reach test wordt gekeken of je daadwerkelijk bij het noodapparatuur kunt komen. De reach test wordt voor, tijdens of na het gesprek afgenomen.

Check dus even of je aan de minimale lengte-eis voldoet als je wilt solliciteren voor stewardess!

Bij welke luchtvaartmaatschappijen kun je solliciteren voor stewardess?

Luchtvaartmaatschappijen werven regelmatig personeel via websites. De luchtvaartmaatschappijen Easyjet, Emirates, Qatar, Etihad hebben regelmatig vacatures voor de functie stewardess. Zij werven in Nederland op verschillende locaties zoals hotels en scholen. KLM en Transavia.com werven via uitzendbureau’s een paar keer per jaar personeel. De vacature voor stewardess bij KLM staan altijd op de site van KLM. De vacature voor stewardess bij Transavia.com staan veelal op de site van een uitzendbureau zoals Unique. De recruitment van Transavia.com vindt ook plaats via Unique.

Op welke vacature voor stewardess je wilt solliciteren, hangt af van je wensen. Wil je Europa vliegen of juist intercontinentaal? Wil je graag bij een groot bedrijf werken of kies je een klein bedrijf? Wil je verhuizen naar het buitenland voor de baan van stewardess of blijf je liever in Nederland. Bedenk goed wat je wilt voordat je gaat solliciteren voor stewardess.

Vacatures voor de functie van stewardess blijven slechts enkele dagen open staan. Reageer op tijd en neem direct actie: nu solliciteren voor de functie stewardess!

nu solliciteren voor de functie stewardess
nu solliciteren voor de functie stewardess

Solliciteren voor stewardess

Wil je ook nu solliciteren voor de functie stewardess en vraag je je af hoe je kunt solliciteren voor stewardess? TAT beroepsopleidingen leidt stewards en stewardessen op voor de functie van Cabin Attendant, passage-employee (check-in agent/ grondstewardess) en reserveringsmedewerker. Als je bij TAT een opleiding Stewardess volgt, krijg je excellente sollicitatietraining zodat je goed voorbereidt naar de sollicitatieprocedure gaat. Je krijgt training in verschillende gesprekstechnieken en we hebben trainers van verschillende luchtvaartmaatschappijen die jou exact vertellen wat je kunt verwachten en hoe je je het beste kunt presenteren.

Solliciteren kan je leren!

Naast sollicitatietraining krijg je ook les in luchtvaartgerelateerde vakken zoals; topografie en luchtvaartcodes, Engels voor luchtvaart, cabinetraining, flight safety en aviation security. Studeer je voor grondstewardess? Dan volg je ook nog check-in lessen en lessen in het reserveringssysteem Amadeus. Kennis van de praktijk is belangrijk als je wilt solliciteren voor stewardess. Want met kennis omtrent de vliegveiligheidsregels en luchtvaartprocedures ben jij een waardevolle sollicitant. Je laat zien dat je gedreven bent omdat je al een opleiding tot stewardess hebt gevolgd. Tevens maak je makkelijker aansluiting met je nieuwe collega’s op de werkvloer. Je weet namelijk precies wat de procedures zijn. Je werkt in de luchtvaartbranche altijd met IATA procedures. TAT is de opleidingspartner van IATA.

IATA Stewardess worden?

IATA is de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen. KLM, Transavia, British Airways en Emirates zijn voorbeelden van iat luchtvaartmaatschappijen. Voor de complete lijst verwijzen wij je naar deze luchtvaartpagina. IATA heeft zijn eigen luchtvaartscholen. Elke luchtvaartmaatschappij erkent de IATA diploma’s en certificaten. Waardoor jij een waardevolle start maakt op de arbeidsmarkt. IATA opleidingen zijn te volgen bij 200 verschillende opleidingsinstituten over de hele wereld. TAT beroepsopleidingen is de IATA-school in Nederland. Andere opleidingsinstituten van IATA zijn bijvoorbeeld Emirates Aviation College en Turkish airlines Academy. Ga je solliciteren voor stewardess? Met een certificaat of diploma van TAT/IATA op zak, ben jij anderen een stapje voor!

Wil je nu solliciteren voor de functie van stewardess?

Solliciteren voor de functie van stewardess kan via de luchtvaartmaatschappijen. Vacatures voor stewardess zijn volop aanwezig.

Nu solliciteren voor de functie stewardess
Nu solliciteren voor de functie stewardess

Opgeven voor de Opleiding Stewardess kan bij TAT beroepsopleidingen via een open dag. Inschrijven kan na een positief selectiegesprek waarbij wordt gekeken naar je motivatie en hoogst genoten opleiding. Na positief response van de selecteur, schrijf je je in voor de opleiding en kan je beginnen met je carrière in de luchtvaartbranche.

Bel nu met het hoofdkantoor op 070 887 54 95 en bespreek jouw mogelijkheden! Indien je aan de minimale eisen voldoet, nodigen we je uit voor een informatiesessie en een intakegesprek. Eén van de eisen is is een afgeronde HAVO of MBO-4 opleiding.

nu solliciteren voor de functie stewardess  nu solliciteren voor de functie stewardess

Solliciteren bij Wizzair? Of Eindhoven Airport?