Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Nieuwe taxi baan Schiphol

Welke airline maakt niet gebruik van de nieuwe taxi baan op Schiphol? KLM, Transavia, Emirates, TUI en nog veel meer airlines rijden dagelijks over de nieuwe taxi baan naar hun take-off positie. In dit blog ga ik je alles vertellen over deze baan en het prachtige uitzicht vanuit onze school! Lees je mee?

Québec baan

Afgelopen week was de officiële opening van het nieuwe avioduct Québec. Door deze nieuwe avioduct is er nu een tweerichtingsverkeer voor de vliegtuigen. De nieuwe avioduct is recht voor onze school gebouwd. We hebben prachtig uitzicht over deze baan en zien continu de vliegtuigen heen en weer rijden.

De bouw van de baan Québec

De afgelopen twee jaar zijn ze bezig geweest om deze enorme constructie overeind te zetten. De baan is 60 meter breed en 250 meter lang. Om de zware vliegtuigen te kunnen houden zijn er heel wat palen de grond ingegaan. Er zijn maar liefst 900 palen de grond ingeslagen om alle vliegtuigen te houden.

Veiligheid voorop

De baan is gebouwd boven de A4. Hierdoor je heb ook vanuit de auto kans om recht boven je neus een enorm vliegtuig voorbij te zien rijden. Hoe gaaf is dat! Doordat deze baan erbij is gebouwd, is het niet meer nodig dat vliegtuigen op elkaar wachten, maar kunnen ze van twee kanten heen en weer rijden. Dit is ook een stuk veiliger.

Uitzicht vanuit onze klaslokalen

We zaten al midden tussen de vliegtuigen, maar dichterbij dan dit kan niet! We hebben het geluk dat deze enorme baan recht voor onze school is gebouwd en dat we nu dagelijks allerlei vliegtuigen voorbij mogen zien rijden. vanuit onze lokalen zien we de vliegtuigen op nog geen 200 meter afstand ons passeren.

De opening

Afgelopen donderdag was de officiële opening. De baan werd getest met een Boeing 777 van KLM. Nadat de baan was getest, werd de baan meteen geopend voor alle andere vliegtuigen. Dit gaf een enorm gaaf beeld! We zijn enorm blij met de nieuwe baan en het prachtige uitzicht.

Kom jij ook eens vliegtuigen spotten?

Onze studenten spotten dagelijks de meest bijzondere toestellen. Na 2 jaar bouwen is de Québec baan eindelijk af! Er is keihard aan gewerkt door alle bouwvakkers. Het eindresultaat is prachtig en we mogen enorm blij zijn met zo’n nieuwe baan recht voor onze school. Les krijgen met zo’n uitzicht maakt het toch nog extra bijzonder. We kijken er naar uit om de komende jaren alle prachtige vliegtuigen voorbij te zien komen rijden.

Nieuwe taxi baan Schiphol

Met zonnige groet,

Laura, student TAT opleidingen