Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Luchtvaartmaatschappijen hanteren make-up voorschriften. Elke luchtvaartmaatschappij heeft make-up voorschriften uitgeschreven. Deze voorschriften krijg je bij aanvang van jouw dienstverband. Als jij gaat werken als Cabin Attendant, moet jij je houden aan de kledingvoorschriften maar ook aan de make-up eisen. De kledingvoorschriften zijn voor iedereen wel duidelijk. Je weet voordat het sollicitatieproces start al welk uniform jij gaat dragen. Maar wat ook belangrijk is, zijn de make-up voorschriften die er gelden in de luchtvaartbranche. Welke make-up voorschriften gelden voor de luchtvaartmaatschappij waar jij bij wilt werken?

Lippenstift en meer make-up voorschriften

Laten we eens kijken naar de make-up voorschriften van twee luchtvaartmaatschappijen. Wij beginnen met Emirates. Met de rode hoedjes, de witte sluier en de mooie pakjes zijn de dames van de Emirates écht een eye-catcher. De lippen moeten met een speciale kleur rood worden gestift. De ogen moeten worden opgemaakt met minimaal een eye-liner, een mascara en een oog-schaduw. Felle en onnatuurlijke kleuren zijn verboden. De nagels moeten worden gelakt in de kleur rood of de kleur nude. Natuurlijk moeten ze netjes zijn gelakt en gevijld.

Weet jij dat Emirates het personeel een cursus make-up en uiterlijke verzorging aanbiedt? Ook de haardracht wordt aangeleerd. De dames dragen hun haar in een knot en met een rode wikkel. Draag jij een bril? Emirates heeft drie verschillende soorten brilmonturen die het cabinepersoneel mag dragen. Jij mag één van deze brilmonturen uitkiezen. Je draagt dit montuur tijdens jouw werk. Als je in privé-kleding bent, draag jij jouw eigen montuur.

make-up voorschriften

Lijst met make-up voorschriften

Bij jouw aanname krijg je allereerst een lijst met make-up voorschriften mee. Je krijgt advies over hoe je het beste de foundation op kunt brengen, welke blush je het beste kunt gebruiken en natuurlijk hoe je de lippen het beste kunt stiften. Voor, tijdens en na de vlucht moet je er pico bello uitzien. Een passagier weet namelijk niet of je weggaat of aankomt. En niemand wil naar een onverzorgde bemanning kijken.

Klasse en een perfecte uitstraling

Dit geldt ook voor de volgende airline die we gaan bespreken; Etihad. Etihad staat, net als Emirates, voor klasse en een perfecte uitstraling. Wat uiterlijke verzorging betreft is Etihad één van de top airlines in de wereld. De uniformen zien er ook prachtig uit. Donkerbruin en paars van kleur met een prachtige silhouette. Dames dragen een rok tot onder de knie. Zij hebben ook handschoentjes en een hoedje die bij het uniform horen. De make-up voorschriften van Etihad zijn als volgt: een lichte oogschaduw, mascara, blush en lippenstift.

make-up voorschriften

Nagels lakken

Bij de luchtvaartmaatschappij Etihad moeten de nagels ook zijn gelakt. Bij Etihad willen ze dat jij de nagels in een lichte kleur lakt. Voorkeur: nude. En ook hier geldt de regel dat je de nagels schoon houdt en netjes vijlt. Het gebruik van een goede handcreme wordt aangeraden. Schone en goed verzorgde handen zijn belangrijk. De cabine lucht is een droge lucht. Dus een goede handcreme meenemen aan boord is essentieel als je verzorgde handen wilt hebben.

De lippen zijn donkerpaars gestift. Je krijgt make-up van de luchtvaartmaatschappij. En ook Etihad geeft cabinepersoneel een uitgebreide cursus make-up voorschriften. Hierin wordt jou exact geleerd hoe je jouw haar kunt dragen én hoe je het hoedje op kunt zetten. Het hoedje kan je met speldjes vastzetten. Gelukkig maar! Want het zou anders wel héél onhandig zijn om dit hoedje te dragen.

De verzorging in het vliegtuig

Hoe zorgen de stewardessen ervoor dat de make-up voorschriften in het vliegtuig worden nageleefd. Als de stewardessen aan boord stappen, hebben ze een toilettas met make-up artikelen bij zich. Voor de take-off, tijdens de vlucht en voor de landing verzorgen ze nogmaals hun make-up. Emirates en Etihad zijn first class airlines. En dit is dan ook de uitstraling die zij willen zien bij hun cabinepersoneel. Een service in de businesseclass geven met een slordige make-up is not done.

De algemene make-up voorschriften in de luchtvaart

Welke make-up voorschriften gelden er in het algemeen? Stewardessen dragen zichtbare make-up. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen voorschriften. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je bijvoorbeeld glittertjes in de make-up hebben. Bij andere luchtvaartmaatschappijen mag dit juist weer niet. Maar over het algemeen draagt een stewardess zichtbare make-up. Wat betekent dit in de praktijk? Dit betekent dat een stewardess in ieder geval lippenstift draagt, een oogschaduw en mascara op heeft en soms een eye-liner.

Ook stralen in een geweldig uniform?

Is de wereld van de luchtvaart helemaal iets voor jou? Wil jij ook stralen in een geweldig uniform? Dat kunnen wij ons voorstellen. Het werk is uitdagend, de uitstraling van deze bedrijven is glamoureus en de wereld ligt aan je voeten als stewardess bij één van deze airlines. Volg bij TAT opleidingen de opleiding tot stewardess en maak jouw droom waar!

Wil jij meer weten over de make-up voorschriften van een stewardess? Of wil jij werken bij Emirates en Etihad? Kom eens langs op een informatiesessie. Leuk!