Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Kom jij ook werken als stewardess op één van de Europese vluchten? Zoals je misschien hebt gemerkt, vliegen er in de zomermaanden meer toestellen dan in de wintermaanden. Dit komt omdat meer mensen in de zomermaanden op reis gaan. Chartermaatschappijen zoals Corendon en Transavia doen hun best om alle vakantiegangers op tijd naar hun vakantiebestemming te brengen. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben het drukker in de zomermaanden dan in de wintermaanden.

Kom jij ook werken vanuit Eindhoven en Rotterdam Airport?

De Europese vluchten zijn korte vluchten en worden veelal gevlogen vanuit kleinere luchthavens in Nederland en België. Je moet dan denken aan luchthaven Eindhoven en Rotterdam Airport. Chartermaatschappijen werven elke zomer weer hun personeel. Cabin crew members werken één of meerdere zomerseizoenen voor deze airlines.

Jij bent het visitekaartje

De passagiers hebben altijd veel zin in de vluchten naar een zonnige strandbestemming. Wie wil er nu niet op vakantie? Jij bent het visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij en door jou kunnen deze mensen een geweldige start van hun vakantie beleven. Met jouw collega’s draag jij zorg voor een geweldige vlucht!

Wat je moet weten voordat je ook komt werken als cabin crew

Vluchten binnen Europa noemen we ook wel korte vluchten of Europese vluchten. Je vertrekt soms ‘s nachts naar één van zomerbestemmingen en soms vlieg je héél vroeg in de ochtend of juist erg laat in de avond. Er is afwisseling genoeg. Je serveert kleine snackjes en koude en warme drankjes. Met jouw collega’s zorg je ervoor dat iedereen het naar de zin heeft. De ene passagier heeft een dekentje nodig. De andere passagier wil een cola bestellen. De volgende passagier heeft een paracetamol nodig. Jij zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt.

Zeg je; Ja, ik kom ook werken!

Het is een enorme leuke job om in de zomermaanden te vliegen voor een luchtvaartmaatschappij. Onze vraag is dan ook; kom jij ook werken bij één van onze chartermaatschappijen? Keuze genoeg! Denk aan TUI, Brussels Airlines, Corendon of Transavia. Als het antwoord is: dat je ook graag komt werken in de luchtvaart, vertellen we je graag wat meer over de job.

Kom je ook werken

Wat moet je nog meer weten?

Je moet natuurlijk wel willen werken in de zomermaanden. Je kunt even geen vakantie opnemen. Dat begrijp je wel. Je werkt namelijk in de toeristische branche. Daarom moet je aanwezig zijn tijdens de drukke zomerperiode. Spontaan een dagje naar het strand gaan zit er niet bij. Deze zomerse dagtripjes kan je alleen uitvoeren op jouw vrije dagen. Je kunt hier geen extra vrij voor vragen. Meestal werk je een paar dagen achter elkaar en heb je daarna één, twee of drie vrije dagen. Het is altijd druk op de luchthaven. De rijen met passagiers voor de check-in balie kunnen lang zijn. Op tijd naar de luchthaven gaan, is belangrijk.