Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

KLM sollicitatie

De KLM sollicitatie bestaat uit een aantal rondes. Je moet denken aan het uploaden van jouw cv en brief, een groepsopdracht, een aantal online testen en een gesprek. Welke competenties zijn belangrijk?  Wij vertellen hier over een aantal elementen uit de KLM sollicitatieprocedure, de KLM groepsopdracht én over het vervolg van de KLM selectieprocedure.

de competenties

Over welke vaardigheden moet je beschikken?

Het werk van een KLM cabin crew member is divers. Je ontmoet allerlei verschillende culturen. Een open-minded instelling is daarom vereist. Wat verder belangrijk is, is dat je het leuk vindt om anderen in de watten te leggen. Met andere woorden; je moet het leuk vinden om voor anderen te zorgen.  Doordat jouw vliegschema’s elke keer kunnen veranderen, moet je ook zeker flexibel zijn. En het hebben van een open en vriendelijke houdig is nodig om de passagiers gastvrij te kunnen ontvangen. In de vacature voor KLM Cabin Attendant worden de vaardigheden die jij nodig hebt om de job goed uit te voeren op een rij gezet. Maar welke competenties zijn belangrijk?

Welke competenties zijn belangrijk?

Servicegericht en flexibiliteit zijn twee van de vele competenties die je moet bezitten. Natuurlijk moet je goede communicatieve eigenschappen hebben én jouw ‘voelsprieten’ kunnen gebruiken. Je gaat de lucht in met een paar honderd andere mensen. Jij moet overal ogen en oren hebben. Weten wat er speelt in de cabine is belangrijk. Of jij dit kunt, wordt getoetst tijdens de KLM selectieprocedure.

De competentie flexibiliteit wordt getoetst tijdens de KLM procedure

De bestemmingen die je gaat vliegen als KLM cabin crew member zijn heel divers. Je vliegt naar Europese bestemmingen maar ook intercontinentaal. De diversiteit aan werkzaamheden, de verschillende type passagiers én de verschillende bestemmingen zorgen ervoor dat jij je geen dag verveelt. Je begrijpt dat je enorm flexibel moet zijn om de job goed uit te kunnen voeren. De competentie flexibiliteit wordt daarom getoetst tijdens de KLM selectieprocedure.

Wat ga je nog meer doen tijdens een KLM sollicitatie?

Tijdens de KLM sollicitatie doorloop je een aantal rondes. Eén hiervan is een groepsopdracht. Het doorlopen van een groepsopdracht is niet makkelijk. Je zult moeten laten zien wat je in huis hebt tijdens de groepsopdracht. Men kijkt o.a. naar jouw communicatie skills, jouw houding en gedrag. Ook het samenwerken wordt getoetst. Hoe werkt deze kandidaat samen?

Het sollicitatiegesprek of het eindgesprek

Na het doorlopen van de KLM groepsopdracht volgt er veelal een persoonlijk gesprek. Ook wel het sollicitatiegesprek of het eindgesprek genoemd. Hier kan je antwoord geven op de vragen die recruiters hebben naar aanleiding van de resultaten uit de eerdere sollicitatieronden. Zorg ervoor dat je dit gesprek goed voorbereidt. Maak er ook een superleuk gesprek van. Men wil jou leren kennen! Na dit gesprek ben je aan het einde van de KLM selectieprocedure gekomen.

KLM selectieprocedure

Wees jezelf tijdens de KLM sollicitatieprocedure

Wat belangrijk is tijdens een KLM sollicitatieprocedure is dat je geheel jezelf bent. Zowel tijdens de KLM groepsopdracht als tijdens het gesprek. Je bent goed zoals je bent. Speel geen typetje na, maar wees jezelf. Het korps cabinepersoneel van de KLM bestaat uit zoveel verschillende personen. Er is geen één typetje. Dus waarom zou je niet gewoon jezelf zijn?

Het vervolg van de KLM selectieprocedure

Als je alle rondes van de KLM sollicitatieprocedure met positief resultaat hebt doorlopen, volgt er een antecedentenonderzoek en een medische keuring. Daarna krijg jij nog een interne training waarbij er aandacht wordt gegeven aan Flight Safety en service aan boord. Het omgaan met passagiers wordt besproken én je maakt een aantal proefvluchten. Na de Initial gaat het feest bij KLM beginnen. Jij werkt zelfstandig aan boord van een vliegtuig. En draagt het magische blauwe uniform.

"Het

Waarom zijn er zoveel rondes tijdens de KLM selectieprocedure?

Waarom moet je al deze rondes doorlopen? Om te laten zien dat je beschikt over de juiste vaardigheden. Het werk aan boord van een vliegtuig is niet alleen fysiek zwaar maar het vergt ook mentaal veel. Weten wie je zelf bent, goed voor jezelf en een ander kunnen zorgen, oplossingsgericht kunnen denken en ernaar kunnen handelen is belangrijk. Je merkt nu al dat het enige tijd kost om de juiste kandidaten te filteren.

Is de KLM selectieprocedure altijd hetzelfde?

Het kan natuurlijk ook zijn dat de afdeling recruitment aanpassingen maakt aan de selectieprocedure. Geen jaar is de selectieprocedure helemaal hetzelfde. En dat maakt het recruitmentproces zo interessant.

Meer weten over de KLM selectieprocedure, het vervolg van de KLM selectieprocedure en de luchtvaart in zijn algemeen? Check onze opleidingen! Wie weet tot snel aan boord van een KLM toestel!

"</p