Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

We hebben het de vorige keer al gehad over het KLM rooster van een stewardess. Vandaag gaan we jou meenemen tijdens een nachtstopje op intercontinentale vluchten waarbij je verblijft in een hotel.

Als je vliegt voor bijvoorbeeld Emirates, British Airways, KLM of Etihad, zal je intercontinentale vluchten maken. De bestemmingen zijn eindeloos. Na een lange vlucht verblijf je ook op de plaats van bestemming. Heel leuk want zo krijg je ook nog iets mee van de sfeer en cultuur op de bestemming. En wie wil er nu niet naar Mexico, Tokyo of New York!

De service op intercontinentale vluchten

Op intercontinentale vluchten is het hard werken. Je serveert meerdere keren op een vlucht eten en drinken. Na afloop zorg jij ervoor dat de cabine helemaal leeg is. Dat wil zeggen dat je wacht totdat de laatste passagier is uitgestapt. Je checkt hierna nog even de cabine op verloren voorwerpen. Daarna stap jij zelf van boord.

Op de intercontinentale bestemming

Samen met jouw collega’s loop je door de immigratie en douane. Op een intercontinentale bestemming moet jij je ook aan de douane reglementen houden. Voor flight attendants gelden dezelfde regels als voor de passagiers. Dus ook na intercontinentale vluchten moet jij wachten bij de immigratie en de douane.

Naar het hotel

Omdat je een lange vlucht achter de rug hebt, ben je best moe en wil je natuurlijk snel naar het hotel. Op de luchthaven wacht een touringcar, bus of taxi op de bemanning. De kosten zijn voor rekening van de luchtvaartmaatschappij. Alle bemanningsleden stappen in en ook de koffers gaan mee. Op een intercontinentale vlucht neem je altijd één handtas en één koffer mee. Je verblijft meestal één, twee of meer overnachtingen in een hotel.

in het hotel

In het hotel

In het hotel krijg je een kamer voor je alleen. Je hoeft geen kamer te delen. Bij aankomst liggen de hotelkamersleutels al klaar. Ook voor het ontbijt is gezorgd. In de ochtend staat jouw ontbijt al klaar. In jouw vrije tijd mag jij doen wat je wilt. Je kunt de stad in gaan of aan het strand uitrusten van de intercontinentale reis.

intercontinentale vluchten

Stap jij aan boord van intercontinentale vluchten?

Het leven van Cabin Crew is niet altijd pure luxe. Er moet namelijk ook worden gewerkt! Toch is het een enorm voordeel dat je voor je werk naar de andere kant van de wereld mag vliegen. Wil jij een ander leven? Solliciteer dan voor de functie van Cabin Crew member en wie weet komen wij je tegen aan boord van het vliegtuig!

En als je dan toch voor een ander leven kiest, ga dan voor één van de betere luchtvaartmaatschappijen werken. Volg één van onze opleidingen om je goed te oriënteren op de nieuwe job en aan de slag te gaan als Cabin Crew Member!