TAT en IATA

Wereldwijd erkende standaard

TAT en IATA

TAT is het opleidingsinstituut van IATA op Schiphol. De International Air Transport Association is gevestigd in Montreal, Canada.

De International Air Transport Association (IATA) dient als aanspreekpunt en vertegenwoordiger voor de volledige luchtvaartindustrie. IATA is in 1945 opgericht ter bevordering van een veilig luchtruim. Meer dan 290 luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij IATA.

De aangesloten luchtvaartmaatschappijen hebben gezorgd voor een uniform opleidingsstandaard voor luchtvaartpersoneel. Uniform opgeleid personeel zorgt voor minder fouten en een soepele samenwerking van luchtvaartmaatschappijen onderling. Al het luchtvaartpersoneel wordt door hun werkgever volgens IATA standaard opgeleid.

De International Air Transport Association is continue in beweging en houdt zich elke dag bezig met een betere en veilige luchtvaartwereld. Zij onderhouden dagelijks contact met de aangesloten luchtvaartmaatschappijen over de (in rap tempo) veranderende wereld van de luchtvaart.

De organisatie draagt ook zorg voor o.a. de luchtvaartprocedures en de onderlinge communicatie tussen luchtvaartmaatschappijen, de opbouw van tickets en de vluchttarieven.

IATA leidt sinds 1945 studenten op voor de luchtvaartbranche en het toerisme. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen de IATA/TAT diploma’s en certificaten.

Opleider van cabinepersoneel en grondpersoneel sinds 1945
Start je carrière bij TAT & IATA

TAT is het opleidingsinstituut van IATA op Schiphol. IATA leidt sinds 1945 studenten op voor de luchtvaartbranche en het toerisme.

De voordelen voor jou
  • Persoonlijke begeleiding
  • Wereldwijd erkend diploma
  • Meer dan 292 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
Gratis informatiesessie