TAT en IATA

TAT en IATA

TAT is het opleidingsinstituut van IATA op het gebied van cabinepersoneel en grondpersoneel.

De International Air Transport Association is gevestigd in Montreal, Canada.

De International Air Transport Association dient als aanspreekpunt en vertegenwoordiger voor de volledige luchtvaartindustrie. IATA is in 1945 opgericht ter bevordering van een veilig luchtruim. Meer dan 290 luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij IATA.

Volg je opleiding bij IATA en je wordt volgens de internationale standaard opgeleid!

De aangesloten luchtvaartmaatschappijen hebben gezorgd voor een uniform opleidingsstandaard voor luchtvaartpersoneel. Uniform opgeleid personeel zorgt voor minder fouten en een soepele samenwerking van luchtvaartmaatschappijen onderling. Al het luchtvaartpersoneel wordt door hun werkgever volgens IATA standaard opgeleid.

Wat doet IATA nog meer?

Naast luchtvaartmaatschappijen werken ook touroperators en reisbureau’s volgens IATA procedures.

De organisatie draagt zorg voor o.a. de opbouw van tickets, de vluchttarieven, de luchtvaartprocedures en de onderlinge communicatie tussen luchtvaartmaatschappijen en touroperators.

TAT is de opleidingstak van IATA in Nederland, België en Luxemburg. IATA leidt sinds 1945 studenten op voor de luchtvaartbranche en het toerisme. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen de IATA/TAT diploma’s en certificaten.

 

Wereldwijd erkend diploma
Een opleiding dichtbij de kern

De International Air Transport Association is continue in beweging en houdt zich elke dag bezig met een betere en veilige luchtvaartwereld. Zij onderhouden dagelijks contact met de aangesloten luchtvaartmaatschappijen over de (in rap tempo) veranderende wereld van de luchtvaart.

Zo zijn er dagelijks meetings met professionals van deze luchtvaartmaatschappijen om de vliegveiligheid en security van passagiers te waarborgen. Tevens worden alle opleidingen en examens in samenwerking met de luchtvaartmaatschappijen ontwikkeld. Zo blijft de organisatie ook op het gebied van opleidingen een grote bijdrage leveren aan het de luchtvaartindustrie.

Met een opleiding van TAT zit je dichtbij de kern. Wij houden je altijd up-to-date met de laatste ontwikkelingen in de luchtvaartbranche. Zodat jij een meerwaarde voor de luchtvaartbranche bent.

Via TAT kun jij je IATA certificaat of diploma behalen. Alle luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven erkennen de diploma’s en certificaten van TAT/IATA.

IATA.

Sinds 1945.

contact