IATA

De internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen

Wat is IATA?

IATA

Wat is IATA? IATA (International Air Transport Association) is de belangrijkste en bekendste organisatie in de luchtvaart. Het is de overkoepelende organisatie voor de luchtvaart.

Meer dan 281 luchtvaartmaatschappijen hebben zich bij IATA aangesloten. Voor de lijst met IATA leden verwijzen we je naar de site van IATA.

IATA zorgt ervoor dat wereldwijd dezelfde procedures en handelingen door luchtvaartpersoneel plaatsvinden. Zodat alle luchtvaartmaatschappijen zonder problemen met elkaar kunnen samenwerken. Als luchtvaartdienstverlener heb je dan ook dagelijks te maken met de regels van IATA.

IATA heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat luchtvaartmaatschappijen op dezelfde wijze de tickets vormgeven. Tevens heeft IATA reserveringssystemen en check-in systemen ontwikkeld. Alle luchthavens en steden worden in de luchtvaart aangeduid met speciale IATA-codes. Dit zijn nog maar een paar zaken waar IATA zich dagelijks mee bezig houdt. Je werkt dus elke dag volgens IATA regels en procedures.

Missie van IATA

Doordat personeel overal op dezelfde wijze is opgeleid en volgens dezelfde procedures werkt, wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Belangrijk, want zo creëren we een veilige omgeving voor de passagiers. Lees meer

Wat betekent dit voor jou?

Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen de IATA certificaten. Met deze IATA- certificaten laat je aan luchtvaartmaatschappijen zien dat je beschikt over de hoge mate van kennis en vaardigheden die luchtvaartmaatschappijen en de overkoepelende organisatie IATA eist van hun personeel.

Na afronden van de opleiding ben je uitstekend opgeleid als je de werkvloer betreed. Net als alle andere studenten van IATA/TAT  kun je gaan werken voor verschillende internationale bedrijven in het binnen- en buitenland.

 

Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen de IATA opleidingen
IATA.

Sinds 1945.

contact