Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Uiterlijke regels van een steward of stewardess

Een van de meest magische dingen aan het vliegen zijn misschien wel de stewardessen! En dan vooral hun outfits en uiterlijke verzorging.  Stewardessen en stewards zien er zelfs na hun vlucht nog uit om door een ringetje te halen.  Hoe kan dat en aan welke regels moeten zij zich houden? Hoe ziet een steward of stewardess eruit?

Elke maatschappij stelt andere eisen aan hun stewards en stewardessen. Zo mag je vaak niet langer zijn dan 1.85 meter, dit is omdat de stewardessen dan last van hun rug kunnen krijgen als ze gebukt moeten lopen. Ook mogen ze vaak niet korter zijn dan 1.57 omdat je op die lengte nog bij de bagage opberging kan bijvoorbeeld.

De outfits worden gedragen zoals de maatschappij dat voorschrijft. Een panty met een ladder kan absoluut niet! Je moet er altijd voor zorgen dat je een extra paar bij je hebt.

Haar, Make-up en nagellak

Je haar mag niet in je gezicht vallen en moet vaak naar achter gebonden zitten, tenzij je kort haar hebt. Dit is er om te voorkomen dat er haren in de maaltijden van de passagiers zullen vallen.

Bij veel (niet bij alle) luchtvaartmaatschappijen is het de bedoeling dat je make-up op hebt. Dit hoeft zeker niet veel te zijn, maar als je een lange vlucht hebt, kan je er op die manier nog fris uitzien. De make-up die je kan dragen is: rouge, mascara, iets voor op je lippen en iets voor op je huid. Bij de meeste maatschappijen moet je er wel natuurlijk uitzien.

Je huid moet ook altijd verzorgt zijn en je handen moeten altijd schoon en netjes zijn. Er kan worden gevraagd of je een kleurtje op je nagels kan doen, dan wordt er vaak een natuurlijke kleur verwacht.

En je moet er natuurlijk voor zorgen dat je zowel voor de vlucht, tijdens de vlucht en na de vlucht eruit ziet als het visite kaartje van jouw vliegtuigmaatschappij!

Ben jij geïnspireerd geworden? Meld je aan voor een open dag bij TAT!

Heb je onvoldoende informatie kunnen vinden over het onderwerp: Hoe ziet een steward of stewardess eruit? Stel ons je vragen!

Wil je ook werken als stewardess? Dan vind je het vast leuk om te lezen wat oud-student Rachel van haar werk als stewardess vindt!