Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Hoe word ik stewardess? is een vraag die we veel horen. Wil je graag de wereld over reizen en denk je ook wel eens; hoe word ik stewardess? Stewardess worden is een droom van velen. Het beroep is uitdagend. Geen dag is hetzelfde en geen vlucht is hetzelfde. De ene week doe je de Kaapverdische eilanden aan en de week erna vlieg je naar een wereldstad zoals Tokyo of Rio de Janeiro. Je kunt als stewardess gaan werken bij een lijndienstmaatschappij of een chartermaatschappij. Welke mensen worden steward of stewardess? Dan zijn mensen die aan de volgende eisen voldoen: Je bent dol op reizen en je hebt graag contact met mensen. Tevens vind je het geen probleem om onregelmatig te werken. Sterker nog; het onregelmatige werken is juist iets wat je aantrekt. Je verdiept je graag in verschillende culturen en je past je gemakkelijk aan. Je bent dus flexibel.  Herken je jezelf in de bovenstaande omschrijving? Dan is het beroep stewardess iets voor je!

Hoe word ik stewardess?

De vraag: hoe word ik stewardess? is al door veel van onze studenten gesteld. Studenten van TAT beroepsopleidingen werken inmiddels bij grote internationale luchtvaartmaatschappijen. Zij werken als cabin attendant (stewardess in de lucht) en als grondstewardess. Als grondstewardess verzorgen zij de check-in of de afhandeling bij de gate. Als cabin attendant staan zij garant voor de veiligheid aan boord van een vliegtuig. Omdat studenten van TAT beroepsopleidingen zijn opgeleid door de internationale organisatie voor de luchtvaart, IATA, zijn zij op internationaal niveau opgeleid. Zij krijgen na afloop van hun opleiding een internationaal erkend certificaat van IATA. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij IATA. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen daarom dit certificaat. Dus op de vraag: hoe word ik stewardess? Is het antwoord simpel; kom eens een kijkje nemen op ons instituut. We geven door heel Nederland les, dus wie kun je de opleiding tot stewardess gewoon bij jou in de buurt volgen!

Stewardess worden via een IATA school

Wil je stewardess worden via een IATA school? TAT beroepsopleidingen is de enige school in Nederland die cabinepersoneel en grondpersoneel voor de internationale luchtvaartorganisatie, IATA op mag leiden. Je hebt dus écht een streepje voor op andere sollicitanten. Want met een IATA opleiding heb je al de kennis en vaardigheden in huis die je nodig hebt om aan de slag te gaan op de werkvloer. Personeel van luchtvaartmaatschappijen werken namelijk met IATA procedures. De check-in procedures, de vliegveiligheidsprocedures, de IATA codes, de lay-out van de tickets; het is allemaal ontwikkeld door IATA.

Vraag je niet langer af; hoe word ik stewardess? Maar neem concrete stappen door een goede luchtvaartopleiding te volgen. Een opleiding waar je internationaal hoge ogen mee gooit. Wil je werken bij British Airways, KLM of Emirates? Of liever voor een chartermaatschappij zoals Transavia.com, Jetairfly of TUI? Het kan allemaal met een gedegen IATA opleiding voor stewardess op internationaal niveau.

Alle middelen om jou goed op te leiden zijn namelijk aanwezig. Doordat luchtvaartmaatschappijen de opleidingen van IATA ondersteunen, krijg jij les in een echt vliegtuig met echt flight safety materiaal. Tevens bezoek je regelmatig luchtvaartmaatschappijen of komen recruiters van luchtvaartmaatschappijen naar TAT beroepsopleidingen om studenten te werven. Luchtvaartmaatschappijen nemen graag personeel van luchtvaartscholen aan. Deze mensen laten namelijk zien dat ze zeer gedreven zijn en al de nodige kennis en vaardigheden bezitten om aan de slag te gaan als steward of stewardess.

TAT beroepsopleidingen is opleidingspartner van 200 IATA scholen wereldwijd waaronder o.a. Emirates, Qatar en Turkish Airlines. Alle studenten van TAT beroepsopleidingen kunnen gebruik maken van ons uitgebreid netwerk van scholen en luchtvaartmaatschappijen.

 

hoe word ik stewardess

hoe word ik stewardess
hoe word ik stewardess