Infosessie / open dag: woensdag 19 juni
hoe stewardess worden
Hoe stewardess worden

Hoe stewardess worden

Hoe stewardess worden? Je wilt stewardess worden en je vraagt je af hoe je dit kunt bereiken? Veel mensen zoeken een baan in de luchtvaartindustrie als steward of stewardess. Het werk aan boord van een vliegtuig is afwisselend. Ook de grondwerkzaamheden zijn afwisselend. De taken aan boord van een vliegtuig verschillen van de taken op de grond. Beide functies zijn even leuk, maar wel anders. Het zijn twee totaal verschillende functies. Hoe stewardess worden? is een vraag die veel dames en heren zich stellen.

Luchtvaartopleiding

Hoe zijn de meeste stewards en stewardessen aan hun baan gekomen? De meeste luchtvaartpersoneel heeft een luchtvaartopleiding of een toeristische opleiding gevolgd. Tijdens of na de opleiding wordt er gesolliciteerd voor de functie van cabin attendant, floorwalker, reserveringsmedewerker, grondstewardess en nog veel meer functies in de luchtvaart. Een luchtvaartmaatschappij krijgt duizenden sollicitaties gericht op de functie van stewardess/steward. Goed voorbereiden op de sollicitatie is een must.

Twijfel je nog of je stewardess wilt worden? Bekijk websites van luchtvaartmaatschappijen en lees ervaringen van stewards en stewardessen op websites en blogs. Door het lezen van verschillende websites krijg je een helder beeld over de wereld van de luchtvaart en krijg je ook antwoord op de vraag: hoe stewardess worden?

Vereisten om stewardess te worden

Heb je de minimale leeftijd van 18 jaar en heb je minimaal HAVO/MBO-3 of MBO-4 afgerond? Dan kun je bij TAT een opleiding tot stewardess volgen. Je krijgt vaardigheden aangereikt zodat je jezelf op en top kunt presenteren aan luchtvaartmaatschappijen en afhandelingsmaatschappijen zoals bijvoorbeeld KLM, Transavia, Emirates, Easyjet, Etihad, Qatar en British Airways. Tevens leer je alle flight safety aspecten kennen en natuurlijk kom je van school met uitstekende kennis omtrent Aviation Security. Je staat garant voor een veilige vlucht!

Dus naast de inhoudelijke vakken zoals luchtvaartcodes en topografie, check-in training, flight safety, aviation security en Engels voor luchtvaart, krijg je ook lessen op het gebied van presentatie en communicatie. Tevens krijg je een uitgebreide sollicitatietraining.