Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Gympen zijn toegestaan onder het uniform!  Dat is iets nieuws. Tot voor kort was het dragen van een hoge hak één van de strikte kledingvoorschriften. Dit was niet altijd fijn voor de voeten. Langdurig op hakken lopen heeft zo zijn nadelen. En om de welzijn van de medewerkers te verhogen, heeft KLM besloten dat het cabinepersoneel gympen mag dragen. Maar zien we binnenkort ook andere luchtvaartmaatschappijen de gympen introduceren?

De kledingvoorschriften van de KLM

Het KLM uniform voor dames bestaat nog steeds uit een KLM-blauw jasje, een witte blouse, een rood/wit/blauw/oranje sjaaltje en de keuze tussen een broek of een rok. Kies je een rok? Dan ben je verplicht om hier pumps onder te dragen. Maar als je voor een broek kiest, mag je comfortabele gympen dragen. Wat zou jij willen dragen? Heb jij al bedacht wat voor jou het beste uit zou komen? Ben jij een liefhebber van comfortabel of ga jij voor de traditionele hak?

Gympen onder het uniform

Het dragen van schoenen met een platte zool

Het voordeel van het dragen van gympen onder het uniform is dat je misschien iets uitgeruster aankomt op de plaats van bestemming. Al hebben veel cabineleden altijd al schoenen met een platte zool gedragen tijdens de vlucht. Voor en na de vlucht dragen zij pumps met een hak van 3 tot 7 centimeter. Na de take-off haalt het cabinepersoneel de schoenen met een platte zool uit hun handbagage en verwisselt deze schoenen. Voordat de maaltijdservice begint, trekken zij hun comfortabele schoenen aan. Dat loopt een stukje fijner. Zeker als je denkt aan een vlucht van 10 of 12 uur!

Cabinepersoneel loopt veel meters

Nu is het niet meer nodig om een extra paar schoenen mee te nemen op een vlucht. Eindelijk mogen Cabin Attendants nu ook gympen dragen. Dit mag zowel voor, tijdens en na de vlucht! Dat zorgt voor een opgelucht gevoel bij veel stewards en stewardessen. Het werk aan boord van een vliegtuig bestaat uit vele meters op-en-neer lopen. Een drankje serveren, de flight-safety taken uitvoeren en na de vlucht ook nog eens vanaf de gate naar het bemanningscentrum lopen. Er worden heel wat meters afgelegd!

Voorwaarden voor het dragen van gympen onder het uniform

Dus helemaal nieuw is het dragen van een schoen zonder hak niet. Wat wel nieuw is, is dat het nu een échte gymp mag zijn. En het hoeft dus geen ballerina schoen te zijn. Wel zijn er voorschriften wat betreft de kleur. Het moet wel een blauwe kleur zijn. Het is natuurlijk wel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gympen er netjes uit blijven zien. Gympen onder het uniform horen schoon, heel en gepoetst te zijn.

Gympen voor onder het uniform aanschaffen

Weet jij dat het KLM cabinepersoneel zelf gympen voor onder het uniform aan mag schaffen? Dat kan in elke schoenenwinkel, waar dan ook ter wereld zijn. En mocht het personeel niet de juiste gympen kunnen vinden? Dan kunnen ze online bij de KLM special KLM-sneakers bestellen. Deze sneakers zijn hartstikke leuk en voldoen voor honderd procent aan de kledingvoorschriften. Werk jij als Cabin Attendant? En wil je zeker weten dat je de juiste gympjes draagt? Bestel ze bij KLM!

Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten

Zien we andere luchtvaartmaatschappijen ook de gympen introduceren? Europese luchtvaartmaatschappijen hebben veelal al gympen onder het uniform geïntroduceerd. Cabinepersoneel maakt hier al dankbaar gebruik van. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten houden van een charmante look en kiezen op dit moment nog niet voor de gympen als onderdeel van het uniform. Emirates bijvoorbeeld heeft een aantal strikte eisen op het gebied van de uiterlijke verzorging en het uniform. Dit geldt ook voor Etihad, Gulfair en Qatar Airways. Het is ondenkbaar dat zij het dragen van gympen op korte termijn zouden invoeren.

Zien we andere luchtvaartmaatschappijen ook de gympen introduceren?