Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Grondstewardess opleiding

Voordat je gaat werken als grondstewardess krijg je eerst een grondstewardess opleiding. Deze opleidingen duren soms enkele weken en soms enkele maanden. Weet jij de inhoud van een grondstewardess opleiding? Het vakkenpakket van een grondstewardess opleiding is uitgebreid. Kennis van de luchtvaartcodes, de topografie en bijvoorbeeld de bagage regels zijn nodig.

Vakkenpakket en inhoud grondstewardess opleiding

Enkele vakken zijn: Engels, luchtvaartcodes, topografie, reiskennis, safety en security, communicatie. Je hebt een heleboel kennis nodig om aan de slag te gaan als grondstewardess!

Waarom is een goede grondstewardess opleiding nodig? De grondstewardess is namelijk aanwezig om de passagiers veilig van a naar b te laten gaan. Daarom is het noodzakelijk om geen fouten te maken tijdens het werk. Een goede vooropleiding draagt daaraan bij.

Op luchthavens is het altijd druk. De voornaamste bezigheid van luchthavenpersoneel is ervoor te zorgen dat de stroom van passagiers veilig verloopt. Grondstewardessen worden ook wel passage employees genoemd.

De floorwalker op een luchthaven

Eén van de taken van een grondstewardess is het zorg dragen voor de wachtrijen voor de check-in. Dit noem je ‘banklining‘ . Een grondsteward of grondstewardess die zich bezighoudt met ‘banklining‘ noemen we ook wel een floorwalker.

Je kunt ook gaan werken achter de check-in. In deze functie draag jij zorg voor het inchecken van de passagiers en hun bagage. Ook hierbij is kennis belangrijk. Denk hierbij aan Dangerous Goods..mag je wel of niet een bepaald product inchecken…

Welke kwaliteiten moet de grondstewardess hebben?

Ook moet je makkelijk kunnen omgaan met allerlei verschillende mensen. Juist als je interesse toont in jouw passagiers dan wordt het werken op de luchthaven veel gemakkelijker en leuker! De beste grondstewardessen houden ervan om met andere culturen om te gaan. Zij zijn graag een luisterend oor en een helpende hand voor de passagiers.

Weet jij welke luchtvaartcodes er allemaal zijn? Als grondsteward of grondstewardess werk je met allerlei luchtvaartcodes. Dit noemen we ook wel IATA codes. Voorbeelden hiervan zijn: LHR (London Heathrow Airport) of JFK (John F. Kennedy Airport New York).

Tot slot moet je ook de passagiers kunnen begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hoe werkt het op een minicar? Waar kan je een rolstoel krijgen? Welke passagiers hebben extra assistentie nodig? Al deze kennis doe jij ook op tijdens de grondstewardess opleiding.

En passage employee opleiding volgen?

Lijkt het jou ook een mooi beroep? En wil jij wel een passage employee opleiding volgen? Oftewel een grondstwardess opleiding doorlopen? Dan kan! Elke maand start een opleiding. Maak werk van jouw droom en zorg voor een waardevol diploma. Zo maak jij het onderscheid!

vakkenpakket grondstewardess opleiding