Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Wil jij grondstewardess worden op luchthaven zaventem? Het werk van een grondsteward of grondstewardess bestaat uit het inchecken van de passagiers en de bagage. Op de luchthaven van Zaventem doe je dit voor o.a. de volgende luchtvaartmaatschappijen: Air Canada, Brussels Airlines en Delta Airlines.

Wat houdt de baan in?

Een grondstewardess wordt ook wel check-in medewerker genoemd. Personeel van een luchtvaartmaatschappij kan werken op een luchthaven, in het vliegtuig of op het kantoor. Het is maar net wat voor functie jou het leukste lijkt én waar je voor bent opgeleid. Een goede vooropleiding is een pré als je wilt werken in de luchtvaart en op luchthavens. Het werk van een grondstewardess op Zaventem is veelomvattend. Je checkt alle bagage in, je checkt of de passagier de juiste visa heeft en tot slot zorg je ervoor dat je alle vragen kunt beantwoorden.

grondstewardess op zaventem

Grondstewardess op Zaventem worden?

Als jij grondstewardess op Zaventem wilt worden, moet je écht even verder lezen. Want we gaan iets heel belangrijks vertellen. De passagiers willen zorgeloos op reis. En daar is de check-in agent voor. Jij zorgt  ervoor dat iedereen met een glimlach aan boord stapt. Niet elke passagier heeft de juiste reisdocumenten bij zich. Heeft iemand zich vergist? Dan zal jij ervoor moeten zorgen dat deze persoon toch nog de geldige documenten in bezit krijgt. Weet jij dat de boete voor de luchtvaartmaatschappij is als je een passagier incheckt met een verlopen visum? De luchtvaartmaatschappij heeft de verantwoordelijkheid om de passagiers op de juiste documenten te checken. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding tot grondstewardess.

Relevante kennis is nodig

Ken jij trouwens de IATA codes? Dit zijn codes die je moet kennen als je wilt werken als grondstewardess op Zaventem. Elke luchtvaartmaatschappij en elke luchthaven heeft een IATA code. Barcelona is bijvoorbeeld BCN en verwijst naar Aeroport de Barcelona-El Prat. Als jij passagiers incheckt voor de vlucht naar Barcelona gebruik je de IATA code BCN. Als check-in agent moet jij op de hoogte zijn van alle luchtvaartcodes. En dat zijn er best veel! Kennis over topografie en luchtvaartcodes is dus nodig als je gaat werken als stewardess op Zaventem.

Welke talen spreek jij?

Als grondstewardess op Zaventem heb jij dus een grote verantwoordelijkheid. Belgen, Duitsers, Fransen en Nederlanders vertrekken graag vanuit de Luchthaven Zaventem. Je zal dus ook alle talen goed moeten spreken.

Check-in agent op Zaventem – welke opleidingseisen?

Heb je voor jezelf besloten dat de luchtvaart helemaal jou ding is? Dan is het een goed idee om je te laten omscholen tot vakbekwaam grondstewardess. De luchtvaartopleidingen zijn internationaal erkend. Zodat jij op elke luchthaven ter wereld kunt gaan werken. Tot ziens op de luchthaven Zaventem. Misschien ben jij wel de check-in agent naar wie men op zoek is!