Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus
Graag stewardess worden?
Graag stewardess worden?

Het is misschien wel je grootste droom om stewardess te worden. Je vliegt de hele wereld over en je ontmoet elke dag mensen vanuit verschillende culturen.

hoe stewardess worden
Graag stewardess worden?

Graag stewardess worden?

Heb je er goed over nagedacht? En wil je graag stewardess worden? wardess worden? Het is misschien wel je grootste droom om stewardess te worden. Je vliegt de hele wereld over en je ontmoet elke dag mensen vanuit verschillende culturen. Grote wereldsteden ken je op je duimpje. Stranden, zwembaden en luxe hotels zijn je niet vreemd. Het is een wereldbaan! Met recht, geen dag is hetzelfde als je stewardess wordt. Hoe kun je stewardess worden, is een veel gestelde vraag. Natuurlijk is een onberispelijk uiterlijk een pré. Je begeleidt passagiers uit alle werelddelen van A naar B. Dus als stewardess is het noodzakelijk dat je qua kledingvoorschriften binnen alle culturen past. Een verzorgde make-up en een correcte wijze van de haardracht maken het stewardess outfit compleet.

Competenties

Heb je er goed over nagedacht? En wil je graag stewardess worden? Dan moet je over de juiste vaardigheden beschikken. Welke competenties moet je bezitten om stewardess te worden? Vriendelijk, stressbestendig en flexibel zijn enkele van de competenties die je nodig hebt als je hoog in de lucht een perfecte service wilt verlenen. Welke talen spreekt een stewardess? Natuurlijk is het heel belangrijk om goed Engels te spreken. Engels is wereldtaal nummer één. Met een correcte beheersing van de Engelse taal onderscheidt je jezelf van anderen. Stewardessen spreken veelal een tweede taal zoals Nederlands, Duits, Spaans, Frans, Arabisch of één van de andere talen. Een tweede taal spreken is een pré en geen must. Omdat wij snappen dat je graag stewardess wilt worden, leggen wij hieronder nog meer uit over de job.

Kan iedereen stewardess worden?

Kan iedereen stewardess worden?

Ja! Iedereen kan stewardess worden. Het beroep is ook voor jou weggelegd. Ook al wil je graag stewardess worden, je moet aan een aantal eisen voldoen. Naast de boven gestelde competenties en vaardigheden zijn er ook nog eisen aan de lengte, gewicht en leeftijd. De minimale lengte om het vak stewardess uit te oefenen is 1.57. De sterkte van de ogen moet tussen de -5 en +5 zitten. Je krijgt voordat je wordt aangenomen een ogentest. Tevens moet je gewicht in overeenstemming zijn met de lengte. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximale kledingmaat. Zijn er ook opleidingseisen om stewardess te worden? Jazeker! Deze vraag wordt ons veel gesteld. Een minimale opleiding van MBO-3/4 of HAVO is noodzakelijk als je stewardess wilt worden. Deze opleiding dient veelal aangevuld te worden met een luchtvaart opleiding. Wil je graag stewardess worden? Dan kan een goede luchtvaartopleiding jou verder helpen.

Graag stewardess worden?
Is de functie ook iets voor jou?

Wil je nog steeds graag stewardess worden?

De voordelen van het beroep stewardess zijn duidelijk: je maakt verre reizen, je ontmoet veel verschillende mensen en je werkt in een enerverende dynamische werkomgeving.

Maar er zijn ook nadelen: je bent veel van huis en af en toe zal je dus een feestdag thuis moeten missen omdat je werkt of in het buitenland verblijft. De wisseldiensten kunnen ook een wissel trekken op je gezondheid. Vermoeidheid komt vaak voor bij stewardessen. Wil je na het lezen van de nadelen nog steeds graag stewardess worden? Dan ben je een échte luchtvaartdienstverlener en zijn we op zoek naar jou!

Meer lezen over hoe je stewardess kunt worden? Krijg hier al je informatie over hoe stewardess te worden en het werk als stewardess!