Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Ik heb in 2016 bij TAT mijn opleiding gevolgd. Ik twijfelde of deze opleiding iets voor mij zou zijn. Vooral mijn leeftijd speelde een rol. Ik dacht dat ‘stewardess worden’ iets voor jonge dames was. Ik was 42 jaar en wilde graag een carrière switch. Ik was bang dat een opleiding tot stewardess geen nut had vanwege mijn leeftijd. Maar mijn gedachte over ‘te oud’ zijn veranderde na een bezoekje aan TAT. TAT had al veel studenten opgeleid die na een jarenlange carrière iets anders wilde.  Na een informatiegesprek was ik enthousiast geworden over de mogelijkheden die deze opleiding mij kon bieden. En zou ik eindelijk mijn ‘meisjes-droom’  uit laten komen.

Het was een hele leuke opleiding waarin je veel verschillende facetten van de luchtvaart tegenkomt. Ik heb een realistisch beeld gekregen van het werk in de luchtvaart. De vaardigheden die ik heb geleerd zet ik nu in als stewardess. De sfeer is zeer goed te noemen. Ik heb veel leuke contacten opgedaan. De studenten uit mijn klas hadden de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. Ik had er totaal geen problemen mee dat ik één van de oudste studenten was. Ik vond het juist leuk om in een gevarieerde klas te zitten.

Tijdens de opleiding is er voldoende tijd voor huiswerk. Ik vond de werkdruk niet hoog. Ik merkte dat ik, mede door de flight safety lessen, met een stevige basis aan de interne opleiding bij Transavia begon. De lessen waar ik nu nog steeds veel aan heb zijn de communicatie lessen en IATA luchtvaartdienstverlening. Wat ik heel leuk vind is dat je op school echt de sfeer van de luchtvaart mee krijgt. Ik herken nu veel situaties die we op school al hebben behandeld. Na de opleiding vonden we het allemaal jammer dat de opleiding al zo snel voorbij was. Maar gelukkig kunnen we altijd nog terug voor extra lessen etc…

Kortom; voor mij heeft de opleiding heel goed uitgepakt. Ik heb, na twijfelen, toch de stap gezet en heb geen moment spijt van mijn keuze voor TAT. Maar ik wil er nog wel bij zeggen dat het een opleiding is waar je echt wel je best voor moet doen. Je moet er tijd in steken en het allemaal écht willen.

Tanja, student TAT, nu stewardess Transavia