Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Het is een goede keuze geweest om bij TAT de opleiding tot stewardess te volgen. Ik heb zeker geen spijt. Ik ben persoonlijk en professioneel gegroeid. Ik durf mijn mening te uiten. Ik kan nu mensen beter ‘lezen’. En ook beter luisteren naar mensen. Ik pas de opgedane vaardigheden dagelijks in mijn werk en thuis toe.

Voorheen was ik bang om iets te vragen. Dacht ik dat mensen mij dom zouden vinden. Dat is nu veranderd. Ik ben een vrijer mens geworden. Ik durf meer te zeggen wat ik denk en ben ‘losser’ in de communicatie geworden. Door de opleiding ben ik zekerder geworden. En heb ik de lef om beslissingen te nemen. Ik durf mijn grenzen te stellen en kan makkelijker “nee” zeggen.

Toen ik aan de opleiding begon, was mijn doel om bij KLM te werken. Ik heb mijn doel gehaald. KLM heeft mij aangenomen als Cabin Attendant. Waar een wil is, is een weg. Dat is mijn motto.

Mijn tip voor studenten die graag deze opleiding willen volgen: als het je wens is om stewardess te worden, moet je niet twijfelen maar deze IATA opleiding gewoon doen. Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding. Van zowel de theorielessen als de praktijkdagen. Door het vele presenteren tijdens het vak Presentatie en Communicatie, ben ik daar waar ik wil zijn.

De opleiding bij TAT zou ik iedereen aanraden die als droom heeft om als stewardess aan de slag te gaan.

Samantha, student TAT, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper