Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Toen ik naar de open dag ging bij TAT was ik nog niet zeker wat ik als vervolg opleiding wilde gaan doen. Ik was al lang fan van vliegen en had al naar meerdere beroepen in de luchtvaart gekeken, maar al deze beroepen miste een belangrijk aspect: contact met mensen. Toen ik bij TAT kwam en verhalen hoorde over het werk van een Cabin Attendant wist ik gelijk dat dit een beroep was dat bij mij zou passen. Ik werd gelijk enthousiast door de verhalen uit de praktijk die ik hier hoorde. Doordat de docenten die les geven zelf ook hebben gevlogen hebben ze veel verhalen en voorbeelden voor bij de theorie die je krijgt.

Door deze opleiding ben ik zekerder geworden van mijn keus om dit werk te gaan doen. Ze maken het niet mooier dan het is en vertellen ook de minder leuke kant van de vliegwereld. Hierdoor krijg je geen vals beeld van het werk dat je moet gaan doen en kan je besluiten of dit echt iets voor je is. Ik heb veel gehad aan mijn sollicitatietraining, hier heb ik geleerd hoe je zeker over kom bij een sollicitatie.

In de lessen krijg je veel theorie die allemaal van belang zijn. Deze theorie pas je toe in de praktijk lessen waardoor je er ook een beetje een beeld bij krijgt. Met je sollicitatietraining leer je niet alleen hoe je je zelf over moet laten komen maar ook hoe je jezelf het best kan presenteren.

Ik heb heel veel gehad aan mijn opleiding. Ik heb veel geleerd over het werk en alle verantwoordelijkheden die erbij horen. Het enthousiasme waarmee docenten vertellen over hun voormalige werk zorgt voor een goed sfeer tijdens de lessen en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Deze opleiding zou ik aanbevelen als je zeker weet dat dit iets is wat bij je past, en je er voor de volle 100% voor wilt gaan.

Ik heb altijd met veel plezier de lessen gevolgd, met hard werk, enthousiasme en inzet kan je alles. De docenten en Nicole helpen je waar nodig, zelfs als je niet meer op school zit.

Rachel, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper