Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Ik heb veel geleerd van de Flight Safety training op school. Als passagier zie je niet altijd wat er achter de schermen wordt gedaan. Op school leer je van mensen uit de praktijk. Zij kunnen je veel vertellen over hoe het eraan toegaat in de luchtvaart.

Ik heb nu mijn leerboek voor de INI al binnengekregen. Ik herken veel van de lesstof die je ook bij de INI gaat krijgen. Het zal mij zeker helpen om door de eerste weken bij Transavia te komen.

Ik heb hier op school vooral heel veel kennis opgedaan. Zowel theoriekennis als sollicitatiekennis. De luchtvaartcultuur wordt hier echt overgebracht. Dus dat neem je mee als je gaat solliciteren. Je hoeft nergens meer aan te denken want je weet gewoon wat er van je wordt verwacht.

Ik heb getwijfeld of ik na mijn MBO-4 studie Mode en Commercie naar een HBO opleiding moest gaan of toch voor de TAT stewardess opleiding zou gaan kiezen. Ik heb uiteindelijk voor TAT gekozen. Ik hoorde veel om mij heen de vraag; welke studie ga jij volgen? Je moet wel alles uit jezelf halen en een HBO opleiding gaan volgen! Maar ik dacht; alles uit jezelf halen hoeft niet persé op schoolniveau te zijn. Je kunt ook alles uit jezelf halen door je persoonlijke ontwikkeling of werk.

Ik wilde graag in de luchtvaart komen en een particuliere opleiding volgen was voor mij de weg. Ik hoorde verhalen om mij heen dat het solliciteren voor de functie van stewardess echt moeilijk was. Ik wilde geen flater slaan en goed mijzelf goed voorbereiden. Ik wilde sowieso eerst meer luchtvaartkennis opdoen voordat ik zou gaan solliciteren. Ik wilde weten waar ik over praat.

Ik geef iedereen het advies om eerst te zorgen voor een MBO-4 diploma of een Havo diploma en dan een opleiding bij TAT te doen. Als je twijfelt, kom langs en give it a try!

Ik sta aankomend zomerseizoen in de cabine van Transavia. Ik zal zo blij zijn als ik met het uniform aan mijn eerste vlucht maak!

 

 

Lynn, student TAT, stewardess Transavia