Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

 

Ik vertegenwoordig British Airways op Schiphol. Het is gezellig onderling met mijn collega’s. Ik had nog helemaal geen werkervaring op Schiphol. Toch werd ik aangenomen als grondstewardess. Mijn supervisor zei dat het opviel dat ik zoveel wist over Schiphol en het werk als grondstewardess.

Ik doe de check-in en de gate afhandeling. Ik veel geleerd tijdens mijn opleiding. Tijdens mijn werkzaamheden moet ik zelfstandig beslissingen nemen. Door mijn opleiding sta ik steviger in mijn schoenen wat betreft de communicatie met passagiers en collega’s. Ik heb veel algemene kennis omtrent de veiligheid en de luchtvaartprocedures meegenomen.

Als het vliegtuig aan de gate staat, ga ik regelmatig met de piloten en pursers in overleg. Ik check voor vertrek of alle catering aan boord is. Ook vraag ik naar de fuell status. Verder zorg ik ervoor dat het boarding proces zonder problemen verloopt.

Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben vorig jaar met mijn TAT opleiding begonnen en inmiddels al werkzaam als grondstewardess.

Lisa, student TAT, nu Grondstewardess British Airways