Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Ik heb de hele opleiding als positief ervaren. Ik ben ook echt blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Dat ik het echt heb gedaan.

Ik heb van TAT lessen veel geleerd. De docent leert de stof op de juiste wijze aan. De ervaringen van docenten helpen ook om de stof te verwerken. En de steun van klasgenoten onderling is enorm. We hebben buiten de opleiding ook veel contact met elkaar.

Ik had het nooit verwacht dat ik zo snel bij Brussels Airlines zou worden aangenomen. Het was tof dat we met z’n drieën aan werden genomen. Ik ging met nog 2 meisjes uit mijn klas solliciteren. En alledrie zijn we aangenomen!

Ik ga a.s. maandag beginnen bij Brussels Airlines. Vrijdag is onze laatste lesdag bij TAT. Het loopt mooi in elkaar over. Het is echt leuk om direct te beginnen als stewardess. We gaan allemaal voor Brussels Airlines vanuit Zaventem vliegen.

Ik heb door de opleiding vooral zelfvertrouwen gekregen. Door de opleiding wist ik al zoveel meer dan andere sollicitanten. Ik ben nog maar 18 jaar. Het is niet zo dat ik een vaste baan heb gehad. Er waren sollicitanten met veel meer werkervaring. Maar de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn beste beentje kon voorzetten.

Ik had op de ochtend van de sollicitatie veel stress. Maar doordat ik met twee klasgenootjes was, had ik daar steun aan. En ging de selectie vlot.

De recruiters zeiden dat de kennis over de luchtvaartprocedures de reden was dat we allemaal werden aangenomen. Ze waren zo enthousiast over onze opleiding dat ze direct vakinhoudelijke vragen gingen stellen. Ook vonden ze het goed dat ik op voorhand een opleiding had gevolgd. Ik had zelf initiatief getoond. Je toont veel interesse. Je laat zien dat je er echt alles voor doet. Ik ging echt met een veel beter gevoel naar buiten dan dat ik aankwam!

Ik zou iedereen aanraden de opleiding te volgen. Ik heb er zelf geen twijfels over gehad. Ik kwam met mijn moeder op de open dag. En ik wist zeker dat ik deze opleiding moest doen. Mijn ouders hebben mij altijd hierin gesteund.

Iedereen thuis (mijn ouders, familie en vrienden) zeiden dat ik echt in positieve zin ben veranderd. Ik zie er volgens hen echt gelukkiger uit!

Eerst zeiden mijn vriendinnen; zou je dat nou wel doen? Een opleiding voor stewardess? Stewardess worden? Binnen mijn vriendinnenclub studeert iedereen. Zij kiezen allemaal voor andere studies. Nu zien zij dat de studie mij goed heeft gedaan. Ook zij vinden dat ik er gelukkiger uitzie.

Mijn ouders vonden dat ik gedurende het gehele proces mezelf in positieve zin heb ontwikkeld.

Mijn advies voor mensen die thuis zitten: volg de opleiding! Het geeft je echt een boost!

Ik zou het zo weer opnieuw doen. Ik ben sterker uit de opleiding gekomen. Ik durf veel meer. Zoals voor de klas staan of een rollenspel uitvoeren.

Ik begin maandag bij Brussels Airlines. Spannend, maar leuk! Een nieuwe start. Het leven begint echt!

Elise, nu Cabin Attendant Brussels Airlines