Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Het leukste vak vind ik flight Safety. Ik had dit vak als laatst en voor mij werd het op dat moment echt heel erg echt. De rest van de vakken zijn namelijk heel erg leerzaam maar bij Flight Safety zie je ook wat je ziet als passagier alleen dan alles van achter de schermen en niet van voor. Ik wist niet dat een Cabin attendant zoveel taken had en zo een belangrijke rol speelt voor de veiligheid en voor de beleving van de passagiers. Ook trok dit vak meer mijn aandacht, omdat mijn voorkeur meer ligt bij het zijn van Cabin Attendant dan het zijn van een grondstewardess. Kortom, Flight Safety was heel veel informatie maar zo interessant en daarom ligt mijn keuze bij dit vak.

Mijn meest waardevolle moment bij TAT was de laatste lesdag. Op deze dag had ik namelijk een kleinigheidje meegenomen voor de TAT trainers die mij, mijn gehele proces hier op school hebben geholpen. Hoewel de TAT trainers zeggen dat ik het vooral zelf heb gedaan, ben ik van mening dat ik door hen heel erg als persoon ben gegroeid. Zij hebben mij veel kennis bijgebracht, maar dankzij de fijne sfeer die er op de school en bij de docenten hangt heb ik dit kunnen doen. Op mijn laatste lesdag had ik een kleine speech voorbereid voor de trainers, waarin ik wilde vertellen hoe dankbaar ik ben voor wat zij mij hebben bijgebracht. Dit was voor mij een waardevol moment, omdat ik zelf (en ook de trainers) best emotioneel werden en dat is juist hetgene wat deze school zo echt maakt. Ik vond het moeilijk om te accepteren dat dit de laatste keer was dat ik les had, maar ik wist nu zeker dat ik er echt klaar voor was. Ik heb altijd erg veel moeite gehad met leren, maar door de manier van lesgeven bij TAT heb ik met vlag en wimpel mijn diploma kunnen behalen. Deze dag voelde dus niet als een afscheid, maar als einde van een geweldige periode in mijn leven maar zeker niet als mijn laatste bezoekje aan TAT.

Het contact met mijn klasgenoten, heb ik ervaren als een grote familie. Ongeacht dat we elkaar maar 1 keer per week zagen, konden we allemaal niet wachten om elkaar weer die ene dag te zien. In de klas maar ook buiten schooltijd spraken we elkaar erg veel over van alles en nog wat. Doordat je met zo een kleine groep zit, leer je elkaar zo snel kennen en voelt het al snel als een grote familie. Er zijn erg mooie vriendschappen ontstaan uit deze klas en ik had niks liever gewild. Helaas komt alles een keer tot zijn einde, maar ik weet zeker dat ik met deze mensen nog altijd contact zou blijven houden.

Ik heb van alle vakken heel veel geleerd, maar als je vraagt waaraan ik het meest heb gehad zijn het toch echt de communicatietrainingen. Dit is namelijk niet iets wat je op elke school krijgt en ook zeker niet iets wat je even kan opzoeken op internet. We hebben tijdens de lessen keihard getraind om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op het beroep van stewardess en de sollicitaties. De trainers zijn tijdens dit vak erg eerlijk geweest dus als iets niet helemaal goed ging, kreeg je erg goede feedback maar zodra je iets goed deed, kreeg je ook echt een groot compliment. Ik heb veel aan deze trainingen gehad, ook in het dagelijks leven en op mijn werk. Ik merkte dat ik verbaal hierdoor echt heel erg ben gegroeid en heel erg anders met mensen omga dan voorheen. Ik zie ineens eigenschappen bij mezelf die ik eerder nog niet zag en ook heb ik geleerd van mijzelf te houden. Dit komt doordat je tijdens de training zo erg bezig bent met het laten zien van jezelf en hierdoor besef je dat je eigenlijk beter bent in bepaalde dingen dan je dacht. Het vak communicatietraining is dus echt het vak wat ik voor geen goud had willen missen.

Ook het contact met de trainers heb ik ervaren als een grote familie.  Zij hebben mij gesteund, veel bijgebracht maar vooral geholpen met de vraag die ik elke dag aan mijzelf stelde: “wat wil ik nou eigenlijk met mijn leven op dit moment en wat is mijn doel’. Ik wist voordat ik aan deze studie begon, niet wat ik later wilde worden of überhaupt welke richting. Wel wist ik dat ik het leuk vond om sociaal contact te hebben en dat misschien iets in de hospitality of luchtvaart branche leuk zou zijn. Door de ervaringen en verhalen die de docenten vertelden en deelden met ons, keek ik er ineens heel anders tegenaan. Ineens kwam een keerpunt en wist ik nu zeker dat ik de luchtvaart branche in wilde en had ik mijn doel voor ogen. De verhalen die werden verteld en de informatie die de docenten deelden maakten het beeld van een stewardess, die alleen hapjes en drankjes serveert, namelijk compleet anders. Ik wilde die stewardess zijn waarover ze vertelde, de stewardess die er voor de passagiers was op moeilijk momenten en echt ervoor zorgde dat een passagier zich veilig voelde. De vragen die in mijn hoofd rond spookten werden dus allemaal beantwoord. Ik wist wat ik wilde en ik wist dat ik niks liever wilde dan dat. Je zou denken dat je net als op de middelbare school je zou irriteren aan bepaalde docenten, maar elke keer als de lesdag dan voorbij was kon ik niet wachten op de aankomende lesdag dat ik de docenten weer kon zien. Ze waren super gezellig, heel eerlijk en speelden een belangrijke rol in mijn voortgang.

Ik zou TAT zeker aanraden bij andere mensen. Ik twijfelde in het begin omdat het een korte studie is en je niet zoals ergens anders 4 jaar lang 5 dagen per week school hebt, maar wat ik in zo een korte tijd heb geleerd is onbeschrijfelijk. Ik krijg vaak vragen over hoe ik in zo een korte tijd mijn diploma heb kunnen halen en dus nu al zou kunnen gaan werken in de luchtvaart branche. Hierop antwoord ik vaak; doordat TAT niet zomaar een school is waar je naar toe gaat en maar moet gaan leren om je diploma te behalen. Dit is namelijk een school waar je (hoe gek het ook klinkt) niet vanaf wilt en naar elke lesdag uitkijkt omdat je alleen maar meer wilt leren. Je zou kunnen zeggen dat er een soort van vloek om de school heen hangt die ervoor zorgt dat je niet meer weg wilt ipv dat je snel naar huis wilt als de dag voorbij is. TAT heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk weet wat ik wil en heeft voor mij een duidelijk toekomstbeeld gecreëerd. Zou ik TAT dus aanraden bij anderen? Jaa zeker ik zou zeggen, wacht niet en schrijf je zo snel mogelijk in als je de periode van je leven wilt hebben net zoals ik en alle andere hebben gehad.

 

 

 

 

 

klm cityhopper stewardess
Demi, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper