Ervaringen Studenten

Ik heb de hele opleiding als positief ervaren. Ik ben ook echt blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Dat ik het echt heb gedaan.

Ik heb van IATA lessen veel geleerd. De docent leert de stof op de juiste wijze aan. De ervaringen van docenten helpen ook om de stof te verwerken. En de steun van klasgenoten onderling is enorm. We hebben buiten de opleiding ook veel contact met elkaar.

Ik had het nooit verwacht dat ik zo snel bij Cityjet zou worden aangenomen. Het was tof dat we met z’n drieën aan werden genomen. Ik ging met nog 2 meisjes uit mijn klas solliciteren. En alledrie zijn we aangenomen!

Ik ga a.s. maandag beginnen bij Brussels Airlines (via Cityjet). Vrijdag is onze laatste lesdag bij TAT. Het loopt mooi in elkaar over. Het is echt leuk om direct te beginnen als stewardess. We gaan allemaal voor Brussels Airlines vanuit Zaventem vliegen.

Ik heb door de opleiding vooral zelfvertrouwen gekregen. Door de opleiding wist ik al zoveel meer dan andere sollicitanten. Ik ben nog maar 18 jaar. Het is niet zo dat ik een vaste baan heb gehad. Er waren sollicitanten met veel meer werkervaring. Maar mijn kennis over IATA heeft ervoor gezorgd dat ik mijn beste beentje kon voorzetten.

Ik had op de ochtend van de sollicitatie veel stress. Maar doordat ik met twee klasgenootjes was, had ik daar steun aan. En ging de selectie vlot.

De recruiters zeiden dat de kennis over IATA de reden was dat we allemaal werden aangenomen. Ze waren zo enthousiast over onze IATA opleiding dat ze direct vakinhoudelijke vragen gingen stellen. Ook vonden ze het goed dat ik op voorhand een opleiding had gevolgd. Ik had zelf initiatief getoond. Je toont veel interesse. Je laat zien dat je er echt alles voor doet. Ik ging echt met een veel beter gevoel naar buiten dan dat ik aankwam!

Ik zou iedereen aanraden de opleiding te volgen. Ik heb er zelf geen twijfels over gehad. Ik kwam met mijn moeder op de open dag. En ik wist zeker dat ik deze opleiding moest doen. Mijn ouders hebben mij altijd hierin gesteund.

Iedereen thuis (mijn ouders, familie en vrienden) zeiden dat ik echt in positieve zin ben veranderd. Ik zie er volgens hen echt gelukkiger uit!

Eerst zeiden mijn vriendinnen; zou je dat nou wel doen? Een opleiding voor stewardess? Stewardess worden? Binnen mijn vriendinnenclub studeert iedereen. Zij kiezen allemaal voor andere studies. Nu zien zij dat de studie mij goed heeft gedaan. Ook zij vinden dat ik er gelukkiger uitzie.

Mijn ouders vonden dat ik gedurende het gehele proces mezelf in positieve zin heb ontwikkeld.

Mijn advies voor mensen die thuis zitten: volg de opleiding! Het geeft je echt een boost!

Ik zou het zo weer opnieuw doen. Ik ben sterker uit de opleiding gekomen. Ik durf veel meer. Zoals voor de klas staan of een rollenspel uitvoeren.

Ik begin maandag bij Brussels Airlines. Spannend, maar leuk! Een nieuwe start. Het leven begint echt!

Elise, student TAT, Cabin Attendant Brussels Airlines


Ik heb veel gehad aan het IATA gedeelte. Tijdens mijn sollicitatie bij Cityjet kreeg ik veel vragen over de inhoud van het werk. Het is handig om de kennis te hebben. En het is fijn om kennis over de procedures te hebben voordat je gaat werken als stewardess. Ik weet nog dat ik uit het sollicitatiegesprek kwam en blij was dat ik voorkennis had. Ik stond er veel zelfverzekerder.

De lesstof wordt voor een groot gedeelte aangeboden in het Engels. Dat is zeker in het begin best moeilijk. Maar mijn Engels is naar een breder niveau getrokken. Ik heb mijn woordenschat enorm uitgebreid. Je bent namelijk constant in het Engels bezig.

Ik kom uit België. Het is voor mij geen probleem geweest om op en neer te reizen. Ik boekte ver van te voren een hotel in de omgeving. Als je ruim van te voren boekt, zijn er genoeg goede én goedkope hotels.

Ik ben gerust op de INI en mijn werk aan boord. Ik ken de theorie al. Nu hoef ik mij alleen nog te concentreren op mijn presence.  Ik begin binnenkort met de Interne training bij Brussels Airlines. Ik ben via Cityjet uitgeleend aan Brussels Airlines.

Tip voor alle toekomstige studenten: Ik leg de lat heel hoog voor mezelf. Maar als je goed oplet in de les dan lukt het.

 

 

Charlotte, student TAT, nu Cabin Attendant Brussels Airlines


Toen ik op gesprek ging bij Tui fly heb ik veel van de tips gebruikt die ik op school heb gekregen. Ik heb veel aan de lessen sollicitatietraining gehad. Het IATA programma is een heel goede basis als je wilt werken voor een luchtvaartmaatschappij. Ik herkende heel veel leerstof tijdens de INI bij Tui fly Belgium.

Tijdens de opleiding ben ik aangenomen als Cabin Attendant bij Tui fly Belgium. Ik heb inmiddels de INI van Tui fly Belgium onlangs afgerond. De eerste dag was spannend. Maar iedereen was super vriendelijk. Als je gewoon goed oplet, hoef je thuis niet meer zoveel te doen. Ik heb geen problemen gehad om door de interne training te komen. Na ongeveer twee weken kreeg ik mijn uniform. Ik vlieg woensdag voor het eerst als stewardess! Ik ga naar Alicante. Na een jaar vliegen mag ik op de intercontinentale vluchten (de verre bestemmingen). Ik verheug mij er nu al op.

Ik volg nu zo veel mogelijk lessen bij TAT. Want ik wil wel graag mijn diploma behalen. Gelukkig werkt de school héél goed mee. Ik kan de examens inplannen op momenten dat ik niet voor Tui fly vlieg.

 

Zoë, student TAT, nu Cabin Attendant Tui fly Belgium


 Toen ik hier op de open dag kwam, had ik interesse maar wilde ook wel even de kat uit de boom kijken. Het leek mij too good to be true.

Al op de eerste lesdag merkte ik dat er vol passie wordt lesgegeven. Ik kreeg concrete feedback. Daar kon ik iets mee. Als je hier eenmaal op school zit, gaat het heel snel. Voordat je het weet mag je solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij.

Ik vind het ook fijn dat de directrice zelf betrokken is bij onze ontwikkeling. Ik voel dat de mensen bij TAT echt geïnteresseerd zijn in mij.

Ik vond de lessen Passagemedewerker en de lessen Flight Safety heel leuk. Het werk is veel meer dan een kop thee serveren aan boord. Ik heb geleerd om klachten af te handelen en om te gaan met moeilijke passagiers. Als je wilt werken in de luchtvaart moet je weten hoe het eraan toe gaat.

Ik had de lessen Customer Services wel onderschat. Ik moest er hard aan werken. Het is niet moeilijk maar je moet het steeds bijhouden en goed opletten. Als je steeds je huiswerk maakt, gemotiveerd bent en gewoon positief ingesteld, met een lach, lukt het wel. Kijk nou, uiteindelijk kan je bij Transavia terecht komen, net als ik!

Ook ben ik gegroeid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb altijd de instelling gehad dat het toch niet zoveel uitmaakt wat ik zeg of doe. Ik dacht altijd laat maar….ik leg mezelf er wel bij neer. Ik ben veel zekerder geworden over wie ik ben. Ook qua omgangsvormen en communicatie heb ik veel geleerd. Ik zie dat terug in mijn gedrag. Ik ben echt gelukkiger geworden.

Het zijn mooie mensen hier. Die altijd lachen en vriendelijke zijn. Een mooi sfeertje. Net als thuis. Ook zijn ze streng. Maar dan op de goede manier. Want dat is ook zo in de luchtvaart.

De sfeer in de klas is de sfeer die je verwacht in een luchtvaartklas. De medestudenten zijn vriendelijk, sociaal en behulpzaam. Je moedigt elkaar aan. Je ziet elkaar niet als concurrenten maar als toekomstige luchtvaartcollega’s.

Michel, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik twijfelde nergens over toen ik mij aanmeldde voor deze opleiding. Het half jaar trok mij aan. De opleiding is goed te combineren met een baan. Het was soms wel pittig. Maar als je iets wilt, moet je het andere op een laag pitje zetten. Ik ben tijdens de opleiding niet echt tegen problemen aangelopen. Het ging vloeiend.

Ik heb tijdens de opleiding veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik weet nu alles over de luchtvaart. Ik heb veel geleerd op het gebied van gedrag en etiquette. Ik maak er in het dagelijks leven nu al gebruik van. Ik neem nu al de rol van stewardess aan. Wat mijn gedrag betreft ben ik wat vriendelijker en socialer geworden.

Ik heb op school een ‘thuisgevoel’ gehad. Het is gezellig en klasgenoten helpen elkaar. De trainers vond ik héél fijn lesgeven. Ze kijken echt naar je persoonlijke ontwikkeling. Ik heb mij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling echt ontwikkeld. Je wordt klaargestoomd om in de luchtvaart te gaan werken. Je hebt er echt iets aan.

Ik vond de rollenspeldagen met de acteurs het leukst. Ook de lessen Communicatie en Sollicitatietraining vond ik heel interessant.

Het is echt een hele fijne school. Ik heb het echt héél, héél fijn gehad. Ik ging elke week met veel plezier naar school.

Ik ben nu stewardess bij Transavia. Daar ben ik direct na mijn opleiding gaan solliciteren.

 

Lillian, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Toen ik hieraan begon had ik nooit gedacht dat ik bij Transavia kon beginnen. Ik vond het fijn dat je met studenten samen het proces in gaat. Je kan bij elkaar terecht en er is veel herkenning bij elkaar.

De luchtvaart is een geheel eigen wereld. Je leert de luchtvaarttaal en je leert de gebruiken eigen te maken. De opleiding is voor mij levensveranderend geweest. Het is voor mij veel meer dan een studie geweest. Het is voor mij een life changing experience. Het is eigenlijk een school of life.

Je leert niet alleen uit boeken en van ervaringen van docenten. Je krijgt een scala van lessen die nodig zijn om te werken in de luchtvaart.

Ik heb van te voren geen twijfels over de opleiding gehad. Wel heb ik nagedacht over de opleidingskosten. Het is best een investering en ik hoopte wel dat ik er een baan aan over zou houden.

Ga het vooral doen.  De ervaring is het waard.

Jeffrey, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


De reden dat ik dat gesprek bij KLM gehaald heb, heb ik te danken aan de opleiding. Ik heb van te voren wel nagedacht over de vraag of de opleiding de € 4000,- waard is. Ja, het is het waard! Als je serieus de opleiding volgt, kom je gegarandeerd door de opleiding. En wordt je aangenomen bij een luchtvaartmaatschappij. Waar je ook solliciteert. Het kan niet anders. Ik ben daarvan overtuigd.

De opleiding is niet zwaar. Je doet een commitment. Dus je gaat ervoor. En het is vol te houden. Het is 20 weken, één dag per week. Er zijn voldoende pauzes.

Ik twijfelde of de opleiding te combineren was met mijn baan. Deze opleiding is dus te combineren met een fulltime baan. Twintig weken is te overzien. Gewoon een kwestie van goed plannen. Ik blokte 3 à 4 dagen in de week 1,5 uur voor het huiswerk.

De school is netjes en schoon. De docenten en trainers letter erop dat iedereen zich aan de kledingvoorschriften houdt.

Ik dacht aan het begin van de opleiding dat ik nooit bij KLM zou worden aangenomen. En nu ben ik tijdens de opleiding al aangenomen.

Als je naar de blauwe lucht kijkt, krijg je bij TAT een glimlach op je gezicht!

Elivera, student TAT, nu KLM Grondstewardess


 

 Ik werk nu bij KLM als grondstewardess. Ik heb veel geleerd bij TAT. Vooral de lessen luchtvaartdienstverlening spraken mij aan.

De groepen zijn klein en je kan altijd van alles vragen.  Het is een opleiding die zeker de moeite waard is om te volgen. Ik heb er altijd bij gewerkt. En ik kon mijn studie goed combineren met de opleiding. Mijn doel was om bij KLM te werken en dat is dan ook gelukt!

Sin Yan, student TAT, nu KLM Grondstewardess


Ik heb eerst de Opleiding S/R/H gevolgd. Daarna heb ik de opleiding uitgebreid met de Opleiding IATA Travel Consultant. Ik ben voor deze opleidingen in één keer geslaagd. Ik heb een prettige tijd bij TAT gehad. Ik vond het fijn dat er in kleine groepjes wordt gewerkt. Heel leuk dat de docenten zelf uit de luchtvaart komen en ervaring hebben met solliciteren etc.  Het lesmateriaal is in duidelijk taal geschreven, de tempo van de lessen kan ik goed volgen. De docenten leggen de stof heel helder uit. Mijn vragen over de lesstof werden altijd op tijd en deskundig beantwoord.

Helga, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik werk bij KLM als grondstewardess. Ik ben direct na mijn opleiding aangenomen bij KLM. Mijn klasgenootjes reageerden heel lief en enthousiast op mijn aanname. De sfeer op school is echt goed. De combinatie van een kind thuis en studeren was af en toe best zwaar. Maar als je iets echt wilt, lukt het ook.

Chantal, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik ben na mijn opleiding Allround luchtvaartdienstverlener aangenomen bij Easyjet als stewardess. Ik vond het een leuke tijd bij  TAT.

Veel lesstof uit de opleiding Allround luchtvaartdienstverlener kwam terug in de selectieprocedure en aannametijd bij Easyjet. Ik wist wat er van mij werd verwacht als Cabin Attendant bij Easyjet waardoor ik ben aangenomen.

Veel mensen vroegen mij of ik al een baan had in de luchtvaart. Nu kan ik eindelijk zeggen; ja! Ik ben stewardess bij Easyjet.

Ik heb de opleiding zelfs aan mij vriend aangeraden! Hij begint binnenkort met de opleiding. Bedankt, iedereen!

Stefanie, student TAT, nu Cabin Attendant Easyjet


Ik had direct een goed gevoel over de opleiding toen ik vanuit België op de open dag kwam. Het is belangrijk dat je mensen rondom je hebt die je steunen. De school is een stimulerende omgeving.

Wat ik uit de opleiding heb gehaald?

1    veel meer zelfvertrouwen door het vertrouwen wat de docenten in mij hebben

2   ik durf mijzelf nu te laten zien en durf nu zelfs vooraan te staan!

Met als gevolg dat ik ben aangenomen als Cabin Attendant (stewardess) bij Cityjet. Ik ga tijdens de opleiding al vliegen voor deze luchtvaartmaatschappij. Ik ben héél trots en blij!

Ik zou deze opleiding aanraden want je leert zoveel! Ik wist meer dan de anderen die gingen solliciteren. Men heeft mij goed geholpen met mijn C.V.

Als er iets is, is er altijd persoonlijke begeleiding.

Ook vond ik het fijn om een kleine klas te hebben.

Dana, student TAT, nu Cabin Attendant Cityjet


Ik ben tijdens de opleiding aangenomen bij Cityjet als stewardess. Ik ga voor Brussels Airlines vliegen en ben in dienst van Cityjet. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou worden aangenomen als stewardess bij Cityjet. Als ik hier niet had gezeten, was ik nooit aangenomen. Ik heb heel veel geleerd tijdens de opleiding. Ik ben veel zekerder geworden.

Het IATA lesprogramma stak goed in elkaar. De docent legt de stof helder uit. De goede opzet van de lessen heeft ervoor gezorgd dat ik de stof snel opnam.

Ik heb geen spijt van mijn deelname aan de opleiding. Ook al moest ik elke lesdag vanuit België komen. Ik zou de opleiding aanraden omdat het een goede voorbereiding is op je toekomstige werk (de INI en het sollicitatiegesprek).

 

Sofie, student TAT, nu Cabin Attendant Cityjet


Ik ben tijdens mijn opleiding aangenomen bij Tuifly als Cabin Attendant (stewardess). Ik heb veel gehad aan het IATA programma. Vooral toen ik aan recruiters moest laten zien wat ik allemaal weet over de luchtvaart. Docenten hebben mij ook veel verteld over hun ervaringen in de luchtvaart. Ik kon uit hun ervaringen putten. Ik kon echt toelichten wat het vak inhoudt.

Door de sollicitatietraining ben ik zelfverzekerder geworden. Ik had mij goed voorbereid. Ik heb mezelf tijdens de opleiding echt leren kennen. Daardoor verliepen de gesprekken tijdens de sollicitatie goed.

Ik ben een echte doorzetter. Als ik iets wil dan ga ik ervoor. Ik had aan  het begin van de opleiding niet gedacht dat ik zover zou komen. Ik kan haast niet geloven dat ik ben aangenomen. Het was voor mij een droom en die is nu werkelijkheid geworden.

Je krijgt tijdens de opleiding echt een heel goed beeld van de luchtvaart. Je krijgt de positieve kanten maar ook de negatieve kanten mee.

Suzan, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


 Bedankt voor de leuke opleiding. Ik heb veel geleerd!

Ik ben vrij snel na de Opleiding IATA Allround luchtvaartdienstverlener gaan werken als check-in agent voor KLM. Mijn taken bij KLM bestaan uit het inchecken van passagiers en bagage, het begeleiden van passagiers bij de selfservice check-in en de passagiers stromen in goede banen leiden.

Ik heb naast mijn IATA Customer Services nog twee andere IATA opleidingen gevolgd. Ik wil doorleren zodat ik binnen KLM kan doorgroeien naar hogere functies. Ik ben nu zelfs bezig met het Harvard Management programma van IATA.

IATA heeft mij veel gebracht. Als je iets wilt, dan lukt het écht!

 

 

Sharalee, student TAT, nu check-in agent KLM


Tijdens mijn opleiding ben ik gaan solliciteren voor de functie van Customer Services medewerker. Ik heb het IATA certificaat Customer Services tijdens mijn opleiding behaald. Ik ben direct aangenomen voor de functie Customer Services medewerker bij een groot bedrijf in België.

Ik kom uit België. Elke lesdag ben ik met het openbaar vervoer naar school gekomen. Het was zwaar. De combinatie school en werk. Ik heb het er graag voor over gehad. In België heb je geen opleidingsinstituut voor IATA opleidingen. Daarom ben ik naar Nederland gekomen. Ik heb veel op internet gekeken. Maar kwam toch altijd weer bij TAT terug.

Op een gegeven moment ben ik langsgekomen voor een open dag. Ik voelde direct dat ik op de goede school zat. Na het gesprek mocht ik mij eventueel inschrijven. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Een goede vriendin zei; als dit je droom is…ga er dan voor! Een paar weken later ben ik gestart met de Opleiding IATA Allround luchtvaartdienstverlener.

Ik ben nu heel blij met mijn nieuwe baan als Customer Services medewerker in België. Ik ga in de toekomst nog een opleiding bij TAT volgen. Het is de snelste weg naar een erkend vakdiploma. En in België krijg ik bij sollicitaties zeer goede reacties op het IATA certificaat.

Soufian, student TAT, nu Customer Services medewerker


 Ik ben blij dat ik de opleiding heb gevolgd. En kan echt iedereen de opleiding aanraden. Van A tot Z werd ik goed voorbereid voor in de luchtvaart. Je leert bij TAT zoveel meer dan de trainingen die de luchtvaartmaatschappijen je bieden.

Dank je wel TAT voor de leuke lessen en sfeer. En zelfs als wij een keer geen zin hadden of het een keer niet zagen zitten, waren de trainers zó ontzettend behulpzaam en aardig. Als ik het over mocht doen, zou ik weer 100% voor TAT kiezen.

Ik had tijdens de INI en de eerste weken op mijn werk een enorme voorsprong op andere ‘nieuwe collega’s’. Veel IATA codes en procedures had ik al op school geleerd. Dus dat kwam mij allemaal bekend voor. Daardoor ben ik gemakkelijk door de interne training van KLM gekomen. Ook denk ik altijd aan de tips die ik van de trainers kreeg. Zij komen echt uit het vak en ik heb nog steeds iets aan de tips.

Ik zit soms samen met een vriendinnetje, die ook bij TAT op school heeft gezeten, achter de check-in balie. En dan zeggen we tegen elkaar; wie had dat nou kunnen denken. Wat zijn wij ver gekomen!

Wat ik het leukste vind aan mijn werk bij KLM? Ik werk achter de check-in balie van KLM Business Class.  Ik vind alles leuk aan mijn werk. Vooral de leuke spontane verhalen van alle passagiers:)

Saadet, student TAT, nu check-in agent KLM


 Ik ben tijdens mijn opleiding aangenomen als stewardess (Cabin Attendant) bij KLM. Ik start binnenkort met de INI. Bedankt trainers voor alles! Ik heb mij heel goed kunnen voorbereiden op de sollicitatie bij KLM. De sollicitatietraining heeft mij heel erg geholpen. Ik vond de hele opleiding leuk maar het meest heb ik geleerd van de sollicitatietraining. Ik ben er van overtuigd dat ik daardoor ben aangenomen. Ik mag de lucht in. Mijn droom komt uit!

Jamie, student TAT, nu stewardess KLM


 Ik ben na mijn studie bij TAT gaan werken als stewardess bij Corendon. Na mijn sollicitatie ben ik een paar weken op INI gegaan in Turkije. Ik herkende veel van de lesstof. En kwam dan ook makkelijk door de Interne Training. Nu vlieg ik voor Corendon! Ik ben heel trots en blij met mijn leuke baan. Bedankt TAT voor alles!

Shrihan, student TAT, nu Cabin Attendant Corendon


Het is een studie waarmee je wordt voorbereid op een baan bij een luchtvaartmaatschappij. Wil je dat erg graag en ben je bereidt intensief aan jezelf en je C.V. te werken? Dan ben je hier op de juiste plaats. Deze opleiding leert je niet alleen veel over de inhoud van het werk, hier krijg je ook de praktische tips en aandacht waar je veel aan hebt.

Misschien vraag jij je af waar de opleiding goed voor is, iedereen met een Havo of MBO 3/4 diploma kan immers toch solliciteren als steward/stewardess? Solliciteren op uitgebreide/ouderwetse wijze is niet makkelijk en zeker niet bij luchtvaartmaatschappijen die erg goed op je houding, gedrag en uitstraling letten. Niet voor niets dat heel veel mensen proberen te solliciteren bij bekende maatschappijen en er een fractie daarvan uiteindelijk wordt aangenomen. Bij TAT leer je hoe je daar mee om moet gaan en wat verstandig is om juist wel en niet te zeggen.

Ik zal je niet vertellen dat de opleiding makkelijk is, want dat vond ik niet. Zelf ben ik hier als relatief stugge Groninger binnen gekomen en voor mij was er flink wat getrek en geduw voor nodig, voordat ik door had hoe het moest. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat ik er hard voor gewerkt heb en mede omdat TAT mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Nogmaals erg bedankt Nicole en ook alle andere leraren bedankt voor een leuke en leerzame tijd bij TAT!

Koen, student TAT nu steward KLM


Het is een leuke en leerzame opleiding. Je krijgt relevante informatie over het werken als Cabin Attendant. De ervaringen die worden meegedeeld maken je des te enthousiaster om aan de slag te gaan.
De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!
Ik ben erg dankbaar dat de docenten zo hun best hebben gedaan voor ons/mij. Als ik vragen had, kon ik altijd bij ze terecht en zelfs nadat ik de opleiding afgerond had, kon ik bij ze terecht.
Het is niet alleen hard werken, onderling hebben wij ook veel lol gehad met elkaar. Onze klas was precies groot genoeg zodat iedereen meer dan voldoende one-on-one time kreeg met de docenten.

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates


De opleiding sloot heel goed aan bij de eisen van luchtvaart/afhandelingsmaatschappijen. Daar het een algemene en uitgebreide opleiding betreft waarin veel facetten uit de praktijk worden besproken en uitgelegd door docenten die zelf in de luchtvaartbranche actief zijn. Zelf heb ik erg veel kennis opgedaan en mezelf verder ontwikkelt in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik vind het erg prettig dat TAT docenten ervaring uit de praktijk hebben.

Lydia, student TAT, nu stewardess Transavia


Ik zou de opleiding TAT beroepsopleidingen aan iedereen aanraden die graag willen werken in de luchtvaart. Ik heb geen twijfels gehad voordat ik aan de opleiding begon en dit was ook terecht. Het is een korte maar onwijs leerzame en leuke opleiding. De lessen worden gegeven door docenten die in het vak zelf werken. Hierdoor hoor je ook veel verhalen over hoe het in de praktijk er echt aan toe gaat. Dit heeft mij nog enthousiaster gemaakt over het beroep als CA. Je krijgt veel begeleiding tijdens de studie maar ook na de studie. Ook krijg je tijdens  de opleiding eerlijke feedback waar je veel aan hebt.

Je wordt tijdens de opleiding heel goed voorbereid op de sollicitatie procedure. Hierdoor ben ik ook zelfverzekerd de sollicitatie rondes ingegaan bij KLM. Ik wist waarop ik moest letten en wat er van je verwacht werd.

TAT beroepsopleidingen zou ik zeker aanraden aan andere. Het contact na de opleiding is oprecht en zeer behulpzaam. Het heeft mij echt geholpen de sollicitatierondes door te komen bij KLM. Ik denk nog vaak terug aan de opleiding en de ontzettend fijne sfeer!

 

Brenda, student TAT, nu stewardess KLM


Om eerlijk te zijn heb ik geen twijfels gehad om mij aan te melden voor de opleiding. Ik vond dat het via internet en op de open dag allemaal leuk en goed is uitgelegd. Ik las ook goede reviews over de opleiding wat mij heeft doen besluiten om aan deze opleiding deel te nemen.
Tijdens de opleiding ben ik mijzelf erg tegengekomen, ik heb mezelf goed leren kennen.
Ik heb erg veel geleerd en vooral de basis om een goede Cabin Attendant te zijn. Ik werk nu als Cabin Attendant (stewardess) bij Easyjet.

Ik vond de lessen leerzaam. De klasgenoten en docenten zijn leuk. Ze bieden hulp aan bij het zoeken naar een baan.
Ik zou de opleiding zeker aanraden aan mijn vrienden.
Ik wil jullie bedanken voor de leerzame en gezellige tijd die ik heb gehad.

Diana, student TAT, nu stewardess Easyjet


Ik vond het een leerzame opleiding. En zou dan ook iedereen aanraden om je op te geven voor een opleiding. Ik gebruik veel kennis in mijn huidige baan als grondstewardess. Ik werd ongeveer één jaar na afronden aangenomen bij KLM. Het werk is zoals ik mij had voorgesteld tijdens de opleiding. Ik werk bijna vijf dagen in de week en vaak wordt ik ingedeeld in de ochtenduren. Dit past helemaal bij mijn leven want ik heb graag in de middaguren vrij. Bij TAT hoorde ik altijd leuke praktijkverhalen en nu maak ik het dus zelf mee.

Van te voren wist ik niet of ik een opleiding voor grondstewardess echt nodig zou hebben. Ik heb een MBO opleiding gevolgd voor toerisme en dat vond ik in eerste instantie wel genoeg. De doorslag was voor mij dat het mij toch niet lukte om zelfstandig een baan te vinden in de luchtvaart. Ik werd er al onzekerder van. En waarom ik voor TAT koos is de fijne sfeer op de open dag en het IATA certificaat. Altijd goed om een certificaat te hebben wat echt wordt erkend en altijd zijn waarde blijft houden.

Nadelen: ik heb niet echt nadelen maar als ik toch een nadeel moet noemen; ik werd gek van de IATA codes. Ik heb ze allemaal moeten leren. Nu komen ze dan toch nog van pas maar destijds vond ik het een irritant vak.

Pluspunten: IATA opleiding + certificaten, leuke docenten, leuke sfeer, leuke lessen, niet één keer verveeld

Ik denk dat deze opleiding voor iedereen een waardevolle opleiding is. De ervaring is er één om nooit te vergeten! Super bedankt voor de top opleiding!

Wil je meer lezen over mijn werk als KLM grondstewardess? Ik heb op de praktijkdag van TAT een aantal TAT studenten rondgeleid. Heel leuk om de nieuwe gezichten te zien en hen waardevolle tips mee te geven. Lees hier de meest gestelde vragen aan mij.

 

Jacqueline, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik wilde heel graag als receptioniste werken. Na de opleiding ben ik gaan werken als receptioniste in een klein hotel. Ik ben aangenomen doordat mijn opleiding een mooie aanvulling was op mijn C.V. Ik vond de opleiding interessant en doordat de klassen klein zijn, heb ik veel persoonlijke begeleiding gekregen. Dank je wel voor een hele leuke tijd en alle hulp. Ik heb deze goede baan echt aan jullie te danken!

Shene, student TAT, nu hotel receptioniste


Ik twijfelde over wel of niet opgeven voor een opleiding bij TAT. Toen ik op de open dag kwam, was ik ook al uitgenodigd voor een selectiedag voor stewardess bij Transavia. Dus ik wilde deze dag afwachten voordat ik mijn tijd en energie in een opleiding zou steken. De selectiedag was precies gepland op een eerste dag van de opleiding. Ik had met TAT afgesproken dat als ik niet zou worden aangenomen ik toch nog, kon starten met de opleiding. Ik krijg helaas al om 10 uur een afwijzing en gelukkig kon ik direct bij TAT beginnen.

Mijn reactie na één dag TAT; als ik al deze informatie had dan had ik héél anders bij de selectie van Transavia gestaan. Daar baalde ik natuurlijk wel van want ik wilde gewoon heel graag direct vliegen. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd van docenten. Het was echt een leerzame tijd. Je krijgt veel individuele aandacht en je komt echt met een goede basis van school. Vakken zoals Flight Safety en luchtvaartdienstverlening geven je gewoon veel meer inzicht in het werk. Ik ging het jaar daarop direct weer bij Transavia solliciteren. Nu kwam ik natuurlijk met veel meer kennis naar de selectiedag en kreeg ik zonder problemen de baan. De opleiding heeft mij dus goed geholpen. De opleiding zou ik dan ook aanraden voor mensen die graag willen werken als stewardess. Het is het allemaal meer dan waard.

Tifa, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik heb in 2016 bij TAT mijn opleiding gevolgd. Ik twijfelde of deze opleiding iets voor mij zou zijn. Vooral mijn leeftijd speelde een rol. Ik dacht dat ‘stewardess worden’ iets voor jonge dames was. Ik was 42 jaar en wilde graag een carrière switch. Ik was bang dat een opleiding tot stewardess geen nut had vanwege mijn leeftijd. Maar mijn gedachte over ‘te oud’ zijn veranderde na een bezoekje aan TAT. TAT had al veel studenten opgeleid die na een jarenlange carrière iets anders wilde.  Na een informatiegesprek was ik enthousiast geworden over de mogelijkheden die deze opleiding mij kon bieden. En zou ik eindelijk mijn ‘meisjes-droom’  uit laten komen.

Het was een hele leuke opleiding waarin je veel verschillende facetten van de luchtvaart tegenkomt. Ik heb een realistisch beeld gekregen van het werk in de luchtvaart. De vaardigheden die ik heb geleerd zet ik nu in als stewardess. De sfeer is zeer goed te noemen. Ik heb veel leuke contacten opgedaan. De studenten uit mijn klas hadden de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. Ik had er totaal geen problemen mee dat ik één van de oudste studenten was. Ik vond het juist leuk om in een gevarieerde klas te zitten.

Tijdens de opleiding is er voldoende tijd voor huiswerk. Ik vond de werkdruk niet hoog. Ik merkte dat ik, mede door de flight safety lessen, met een stevige basis aan de interne opleiding bij Transavia begon. De lessen waar ik nu nog steeds veel aan heb zijn de communicatie lessen en IATA luchtvaartdienstverlening. Wat ik heel leuk vind is dat je op school echt de sfeer van de luchtvaart mee krijgt. Ik herken nu veel situaties die we op school al hebben behandeld. Na de opleiding vonden we het allemaal jammer dat de opleiding al zo snel voorbij was. Maar gelukkig kunnen we altijd nog terug voor extra lessen etc…

Kortom; voor mij heeft de opleiding heel goed uitgepakt. Ik heb, na twijfelen, toch de stap gezet en heb geen moment spijt van mijn keuze voor TAT. Maar ik wil er nog wel bij zeggen dat het een opleiding is waar je echt wel je best voor moet doen. Je moet er tijd in steken en het allemaal écht willen.

Tanja, student TAT, nu stewardess Transavia


Voordat ik de keuze maakte om bij deze opleiding te komen twijfelde ik nergens over, ik had er zin in en had er zin in om te beginnen. Alleen een puntje was waarom dit in 20 keer kon en bij anderen 2 jaar. Maar het kan zeker! Ik ben naar 2 opendagen geweest, dit sprak mij meer aan dan tio, wat kleiner en kleinere klassen, ook de opendag was gelijk duidelijk! De opleiding heeft mij heel veel kennis opgeleverd. Bij het solliciteren sta ik er niet meer blanco in, daardoor wordt het makkelijker om te solliciteren. Een waardevol aspect van de opleiding vond ik toen we een kijkje gingen nemen in de mock-up. Zo maak je het ook een keer echt mee en de demo ook hoe het is en waar alles zit in het vliegtuig. Je krijgt goede lesstof die van toepassing is, duidelijke uitleg van de leraren en die nemen ook de tijd voor je en je kunt erbij naast makkelijk werken aangezien het maar 1 keer in de week is. De opleiding zou ik dus zeker aanraden aan anderen!

Daniëlle, student TAT


 

Ik raad TAT Beroepsopleidingen iedereen aan, omdat ik als studente veel heb geleerd tijdens de studie.

De studenten worden begeleid door veel kennis en kunde, want de docenten hebben ontzettend veel ervaring in de luchtvaart.

De lessen worden met passie voor het vak gegeven en dit slaat over op de studenten. De nieuwschierigheid naar de luchtvaart werd bij mij steeds groter en groter.

De opleidingen duren 6 maanden en in die 6 maanden vergt veel aandacht aan training, huiswerk en mentale wilskracht. Je doet het natuurlijk allemaal zelf en toch ook samen, want in een klas bij TAT steun je elkaar en hierdoor bouw je een goede banden/vriendschappen op met de medestudenten in zo een korte periode.

Wij hebben allemaal 1 doel voor ogen en dat is (grond-)stewardess/hostess worden en dit heb je met elkaar gemeen.

Tijdens de studie word je goed voorbereid op de sollicitatie door sollicitatietraining en communicatietechnieken. Dit kon ik met zelfvertrouwen toepassen tijdens mijn sollicitatie bij Easyjet.

Mijn training bij TAT is een stukje levenservaring die ik nooit zal vergeten. Bedankt Nicole en de docenten! 

Mirella, student TAT, nu stewardess Easyjet


Ervaring volgt

Julianne, student TAT, nu grondstewardess Aviapartner


Ik zou deze opleiding aan iedereen willen aanraden die in de luchtvaart wil gaan werken. Omdat je een goede basiskennis en -inzicht krijgt in de luchtvaartwereld. Dit komt mede doordat alle docenten zelf werkzaam zijn in de luchtvaart; zo blijf je ook up-to-date. Je krijgt zoveel persoonlijke begeleiding als dat jij nodig hebt! Daarnaast streven zij samen met jou ervoor om een baan te bemachtigen; zij helpen je daar waar nodig. Ook als je een baan hebt, blijven ze contact houden en je steunen. Dit vond ik erg fijn! TAT beroepsopleidingen is ook geen groot, onpersoonlijk bedrijf. Het blijft intiem en dat zorgt ervoor dat je je gesteund voelt. Ik heb heel veel aan de opleiding gehad. Voorheen wist ik eigenlijk inhoudelijk niets van de luchtvaartwereld. Je leert stap voor stap meer en je wordt opgeleid door ervaren docenten. Ook het persoonlijke contact en begeleiding vond ik fijn; ze tonen oprecht interesse in jou. Ik werk nu als stewardess op de intercontinentale vluchten van TUIfly Belgium. Ik vlieg de hele wereld over en ben trots op hetgeen wat ik heb bereikt.

Natasja, student TAT, nu stewardess TUIfly Belgium


 Ik heb de Opleiding Stewardess gevolgd. Ik vond het een succesvolle opleiding omdat ik mijn droom waar kon maken. Ik ben bij KLM gaan werken als grondstewardess. Ik ben heel blij met de baan. Ik ben blij dat ik een opleiding bij TAT heb gevolgd. Ik vond de lessen duidelijk. Iedereen werd op zijn of haar eigen niveau geholpen. De trainers en docenten hebben echt als doel om je een baan te bezorgen. Je moet het natuurlijk wel zelf doen. Maar met het uitgebreide vakkenpakket kom je een heel eind. Ik ben heel trots op het resultaat; een baan bij KLM als grondstewardess.

Ik help passagiers met het inchecken. Ik begeleid kleine kinderen en passagiers die extra hulp nodig hebben van en naar het vliegtuig. Ook help ik passagiers bij de selfservice check-in. Ik draag mijn KLM uniform met trots. Ik vind dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan een vlucht van een passagier.

Ik zou de opleiding aanraden aan mijn vrienden, omdat het een leuke en korte opleiding is waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht.

Zeneb, student TAT, nu grondstewardess KLM


 Het IATA certificaat was een mooie aanvulling op mijn C.V. Ik had al veel werkervaring opgedaan in toeristische beroepen. Toch was dit niet genoeg om een baan te krijgen als stewardess. Na een aantal jaar twijfelen heb ik de gok genomen en een leuke opleiding voor stewardess uitgekozen. Ik heb de opleiding stewardess bij TAT gevolgd. En er geen dag spijt van gehad! De opleiding zit goed in elkaar. De lessen worden vlot gegeven. Geen moment heb ik mij verveeld. Ik vond het zelfs jammer dat de opleiding af was gelopen.

Ik was mij tijdens de sollicitatieprocedure maar ook tijdens de eerste weken bij Emirates heel erg bewust van mijn houding, gedrag en communicatie. Dat wordt je goed geleerd bij TAT. Door de vakken Flight Safety en luchtvaartdienstverlening had ik een grote voorsprong op mijn collega’s bij Emirates. Ik stond echt stevig in mijn schoenen. Wat ik ook een voordeel vond is dat er al een aantal studenten van TAT voor buitenlandse maatschappijen werken. Hierdoor was het wat minder spannend om de stap naar Emirates te zetten. Wat ik van het werk van een stewardess vind? Het is een heel bijzonder beroep. Ik vlieg nu de hele wereld over en ben echt enthousiast over deze baan. Eigenlijk wil ik hier niet meer weg. Ik reis veel naar vrienden en familie die over de hele wereld wonen. Dat kan makkelijk door de kortingen die ik krijg op de vliegtickets. Dat is een voordeel van deze baan. (meer…)

Esther, student TAT, nu stewardess Emirates


 Tijdens de opleiding al aangenomen als grondstewardess bij KLM. Geweldig! Ik heb heel veel geleerd bij TAT. De lessen waren zeer leerzaam. Ik kreeg goede begeleiding en de docenten zijn échte vakmensen.

Elena, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik vond het een leerzame tijd. Tijdens de opleiding werd ik aangenomen als grondstewardess. Ik check passagiers in voor Easyjet. Je kunt altijd terugkomen op school met vragen. De docenten zijn deskundig. Zij begeleiden je op weg naar een baan. Elke week wordt aandacht geschonken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Of je een baan krijgt, hangt af van je eigen inzet. Je krijgt alle begeleiding maar moet het toch echt zelf doen. Ook na de opleiding kan je altijd terecht voor extra begeleiding. Als je bijvoorbeeld verder wilt solliciteren naar een andere baan. Dat is een pluspunt.

Nathalie, student TAT, grondstewardess Easyjet


Het is een super opleiding! Ik heb de opleiding stewardess gevolgd en ben daarna gaan werken bij Transavia. Mijn droom is uitgekomen! Ik heb veel geleerd bij TAT. De docenten hebben veel kennis van de werkvloer. Het lesmateriaal is duidelijk. De lesdagen zijn interessant. Als je écht voor een baan in de luchtvaart wilt gaan, zit je hier goed. Ook na de opleiding kan je terecht met vragen of voor hulp. Ik heb hele goede begeleiding gekregen waardoor mijn droom is uitgekomen.

Amber, student TAT, nu stewardess Transavia


Ik ben aangenomen bij Easyjet. Ik heb in de klas bij TAT altijd een hele leuke tijd gehad. Ze zeggen weleens dat de aanhouder altijd wint. Nou, het is mij gelukt. Na mijn opleiding ben ik gaan solliciteren bij Easyjet voor de functie van Cabin Attendant. Ik mis jullie wel, hoor! Ik kom snel nog eens langs om jullie te vertellen over mijn avonturen bij Easyjet.

Sander, student TAT, nu steward Easyet


Ik heb een hele leerzame tijd bij TAT gehad. De lessen zijn goed opgebouwd. Ik kreeg veel individuele begeleiding. De docenten zijn allemaal werkzaam in de luchtvaart. Ik heb veel gehad aan de lessen Communicatie. Ik ben nu werkzaam als cruise-hostess. Ik ontvang op Schiphol de passagiers voor verschillende cruise-maatschappijen. Het is ontzettend leuk werk. Ik hou van de wisselende diensten en het contact met mensen. Ik zou iedereen aanraden een opleiding bij TAT te volgen.

Svetlana, student TAT, nu cruise-hostess AFS


 Vanaf de allereerste schooldag voelde ik dat ik thuis hoorde in de luchtvaart. De sfeer op school is ontzettend goed. Iedereen is aardig en behulpzaam. Ik ben naar de selectiedag van Transavia geweest en mag op 2 maart beginnen met de INI! Volgende week donderdag heb ik de medische keuring en ga ik de kleding passen. Ik ben echt razend enthousiast over Transavia en wil niets liever dan bij Transavia beginnen. Ik ben tijdens de opleiding al aangenomen bij Transavia. Ik wil nog wel mijn TAT diploma halen dus ik kom nog terug om de examens te maken.

Romy, student TAT, nu stewardess Transavia


TAT heeft een uitgebreid lessenpakket waarbij je lessen volgt van docenten met veel werkervaring in de luchtvaart. Hierdoor wordt niet alleen de stof behandeld maar krijg je ook heel veel praktijkvoorbeelden mee. Het lespakket is heel goed voor je zelfontwikkeling! Je leert op de juiste manier te communiceren en je weet aan het eind van de opleiding hoe je op de juiste manier een sollicitatieprocedure kunt voltooien.

Ik heb zelf heel veel aan communicatie, sollicitatietraining en flight safety gehad! Dit waren voor mij ook de leukste vakken om te volgen. Met deze vakken ontdek je jezelf en kom je erachter of de luchtvaartdienstverlening echt bij jou past.

Het verschil tussen het TAT beroepsopleidingen en andere opleidingsinstituten is dat TAT een veel uitgebreid lessenpakket heeft, kleine klasjes waardoor je persoonlijk goed begeleid wordt en lessen volgt van docenten met vele ervaring in de luchtvaartdienstverlening.

Falko, student TAT beroepsopleidingen, nu steward British Airways


Je krijgt echt de sfeer van de luchtvaart mee. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Jill, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


De opleiding sluit erg goed aan op de praktijk. Heel veel onderwerpen die we tijdens de opleiding hebben behandeld kwamen bij mij terug tijdens de training van mijn nieuwe baan. Hierdoor was het voor mij veel makkelijker om de toetsen die we elke dag kregen tijdens de training met een voldoende af te sluiten. Ik ben aangenomen bij Swissport als passagemedewerker. Ik zou de opleiding aanraden, omdat het een leuke en korte opleiding is waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht.

Richard, student TAT beroepsopleidingen, nu check-in agent Swissport


Eric, student TAT beroepsopleidingen, nu check-in agent Swissport


 

Iris, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik vond het een hele leerzame opleiding. De docenten nemen de tijd voor je. Waardoor je in een korte tijd veel leert. Het is heel leuk om na de opleiding nog docenten tegen te komen op Schiphol.

Juwan, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


 Ik voel mij helemaal thuis bij Emirates. Het is een geweldige ervaring. Dit heb ik echt aan TAT te danken. Ik heb nog regelmatig contact met de school en met oud-leerlingen. Soms vlieg ik zelfs met TAT studenten.

Liselotte, student TAT, nu stewardess First Class Emirates


 Het is een leerzame opleiding. Je wordt heel goed voorbereid op de sollicitatieprocedure. Al moet je het natuurlijk zelf wel doen. Succes hangt af van een goede opleiding in combinatie met je eigen doorzettingsvermogen. Ook na de opleiding, kan je altijd bij TAT terecht voor vragen. Ik werk nu bij British Airways als Cabin Attendant (stewardess).

Marye, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess British Airways


Ik heb het echt heel erg naar mij zin en ben prima op mijn plek bij Easyjet. Ik wil dit werk nog heel lang blijven doen. Ik vond het een interessante, leuke en leerzame opleiding. Docenten weten veel over het vakgebied en je ontwikkelt jezelf heel snel door de uitstekende begeleiding. Dank jullie voor een mooie tijd.

Stefanie, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Easyjet


 Na TAT heb ik eerst als grondstewardess bij KLM gewerkt. Nu werk ik bij Swissport als grondstewardess voor de luchtvaartmaatschappijen Etihad en Garuda. Hier ben ik helemaal op mijn plek. Ik doe van alles: check- in, gate, brug aansluiten, UM en VIP begeleiden etc. Juist de veelzijdigheid aan taken spreekt mij erg aan. En natuurlijk is de sfeer op Schiphol geweldig. Ik vind de opleiding bij TAT de beste die er is. Er is sprake van goede persoonlijke begeleiding en een professionele sfeer. Ik heb er een hele fijne tijd gehad. Ik raad daarom iedereen aan om hier een opleiding te volgen. Als mijn rooster het toelaat, kom ik graag langs om te vertellen over mijn werk als grondstewardess voor Etihad en Garuda. Het is zó leuk om te doen! Nog leuker dan ik ooit had gedacht.

Renée, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


De docenten weten op een leuke spontane maar ook kundige manier de lesstof elke keer weer boeiend te houden. Ik heb van iedere les genoten. Wat ben ik blij met deze carrière switch!

Monique, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik vond de opleiding leuk en leerzaam. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd. Alle lesstof en verhalen van docenten zorgen voor een goed beeld van het beroep van stewardess. Ik heb de afgelopen periode als grondstewardess gewerkt en de check-in beviel mij erg goed! Het is heel hard werken af en toe en het vereist ook veel energie! Ik vond het erg leuk om te doen.

Vorig jaar ben ik aangenomen als Cabin Attendant bij Corendon. Ik ga binnenkort beginnen als stewardess. Ik heb veel te danken aan TAT. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht. De trainers en docenten zijn oprecht geïnteresseerd in je. En zij helpen je als dat nodig is.

Quirine, student TAT, nu Cabin Attendant Corendon


Voor mij was het IATA diploma de doorslag om voor TAT te kiezen. Ik wilde altijd al naar het buitenland om te werken voor een luchtvaartmaatschappij. Met dit diploma is het mij gelukt!

Daria, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess SWISS


TATTAT kijkt echt naar de student zelf. Ik werd individueel geholpen met al mijn vragen. D.m.v. verschillende oefeningen en daar een eerlijke en uitgebreide feedback over te krijgen kan een student werken aan zichzelf om ergens in te groeien of te ontwikkelen. Houding, imago, en correct handelen: Alles komt bij TAT aan de orde, om stewardess te worden! Ik ben na de opleiding voor Stewardess direct aangenomen bij Transavia.

Maud, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Het geven van persoonlijke aandacht en begeleiding aan studenten  staat heel hoog in het vaandel bij TAT. Het leren was nog nooit zo leuk geweest voor mij.
De leraren vertellen allemaal interessante verhalen die zij hebben meegemaakt. En weten alles over het vakgebied.
Daarnaast werd er altijd veel tijd besteed aan het geven van eerlijke feedback, zodat je helemaal voorbereid bent om te solliciteren.
Het verschil van deze opleiding vergeleken met een andere opleiding is dat je bij deze opleiding veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Ik wil alle docenten van TAT hartelijk bedanken voor alle inzet.

Shanita, student TAT beroepsopleidingen, nu hostess AFS


TAT beroepsopleidingenIk zou deze opleiding aanraden omdat ik vind dat de lessen die gegeven worden praktijkgericht zijn en dat is erg prettig.
Het geeft je veel inzicht van wat het inhoudt om op Schiphol te werken.
De docenten zijn allemaal zeer enthousiast in het lesgeven.
De sollicitatietrainingen zijn top (ik spreek uit ervaring) , je hebt hier heel veel aan  ook als je nog niet een baan kunt vinden in de luchtvaart.
Ik vind ook dat je goed gecoacht wordt naar het vinden van een baan.
Je kan altijd een mail sturen met vragen en die wordt dan snel beantwoord. Dus de feedback is zeer goed. Ik werk nu bij KLM als check-in agent.

Yvonne, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Het is echt een hele leuke opleiding. En je leert veel relevante dingen over het vak. Ook leer je jezelf goed presenteren. Bij TAT leer je de dingen die je echt nodig hebt en bij andere opleidingen leer je soms ook dingen die je totaal niet meer gaat zien in de praktijk. Ook vond ik het heel fijn om sollicitatie trainingen te hebben gehad, dit heeft mij erg op weg geholpen in de luchtvaart. De docenten werken zelf ook in de luchtvaart en weten echt waar ze het over hebben. De docenten die je opleiden willen ook graag dat je een baan vindt na de opleiding en sturen je ook regelmatig vacatures toe, Ook dit doen andere opleidingen niet. Ik ben inmiddels aangenomen bij Easyjet als stewardess (cabin attendant).

Chantal student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Easyjet


Ik vond het een heel gezellige en goede opleiding waarin ik veel heb geleerd. Door deze opleiding sta ik sterker in mijn schoenen waardoor ik aangenomen ben bij KLM als stewardess.

Carmen, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess KLM


IMG-20160201-WA0000Het is een zeer goede voorbereiding op een carrière in de luchtvaart- of hospitalitybranche.
Zeer leerzaam, goede begeleiding en goede sollicitatietraining. Het is een zeer goede voorbereiding op een carrière in de luchtvaart- of hospitalitybranche. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik veel geleerd.
TAT beroepsopleidingen is zeker een aanrader, de klassen zijn klein zodat er persoonlijke aandacht is, je ontvangt opbouwende feedback waar je echt iets mee kan. Door de sollicitatie trainingen wist ik wat er van mij verwacht werd voor de functie grondstewardess en ben ik aangenomen bij KLM als grondstewardess.

Marieke, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Wat mij opviel tijdens de lessen is dat de docenten heel professioneel zijn. Je krijgt duidelijk les en alles wordt goed uitgelegd. Door de kennis van reserveringssystemen kon ik reageren op een vacature voor grondstewardess bij Turkish Airlines. Ik merk dat ik ook veel van de andere lessen gebruik tijdens mijn werk. De opleiding sluit goed aan op mijn baan als grondstewardess.

Asli, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess Turkish Airlines


Ik vind het een waardevolle opleiding. Waardevol omdat je vaardigheden leert die je je hele leven kunt gebruiken. Ik doel dan op de sollicitatietraining maar ook het oefenen met de rollenspelacteur was leerzaam. Ik heb hier veel aan gehad tijdens mijn sollicitatie bij KLM en Emirates. Ik heb eerst bij KLM op de grond gewerkt en ben onlangs aangenomen voor mijn droombaan; stewardess in de lucht bij Emirates. Zonder alle kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding allround luchtvaartdienstverlener had ik nooit zover gekomen. Bedankt hiervoor, TAT!

Monica, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Emirates


Tijdens de opleiding voor grondstewardess werd ik al aangenomen als grondstewardess bij KLM. Ik ben heel goed begeleid door de docenten van TAT. Ik heb goed advies gekregen over mijn mogelijkheden in de luchtvaart. Ik denk dat de opleiding bij TAT een goede keuze is geweest. Zonder TAT had ik niet zo snel een baan gekregen. Je kunt altijd terecht voor vragen over je loopbaan. De docenten geven goed advies en weten waar ze over praten. Pluspunten van de opleiding: praktijkgericht en kleine klassen. Veel persoonlijke aandacht.

Ines, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Ik werk nu als stewardess bij Jetairfly. Ik vlieg de intercontinentale vluchten. Dit betekent dat ik vaak een aantal dagen achter elkaar van huis ben. Ik heb altijd al veel willen reizen, dus ik heb het echt naar mijn zin. Ik ben heel goed begeleid tijdens de opleiding en ook erna. Ik vond de uitgebreide communicatietraining en de lessen Flight Safety geweldig. Ik heb daardoor zeker een voorsprong tijdens mijn werk bij Jetairfly. Ik denk nog vaak terug aan de opleiding en de leuke sfeer op school.

Ramona, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Jetairfly


2013-09-16 16.05.51Ik heb deze opleiding al aangeraden aan een oud klasgenoot van roc Flevoland. De opleiding heeft mijn vooral geholpen bij het sollicitatie proces! De docenten van tat zijn top! Ze zijn bereid om je overal mee te helpen, er bestaan geen domme vragen! Tat heeft mij vooral geholpen bij het sollicitatie proces. Ik heb geleerd hoe je het beste kan gedragen en waar ze op letten. Ik heb hier veel aan gehad. Tijdens de opleiding werden er rollenspellen gedaan, dat was heel fijn. Zo leer je het snel!

Jessica, Student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Je wordt goed voorbereid op de sollicitatierondes zoals ze er bij de luchtvaartmaatschappijen aan toe gaan. Ik kon echt merken dat ik dankzij de opleiding een voorsprong had. Ook vond ik het erg leuk dat jullie (‘docenten’) zelf ook vliegen, want dan hoor je ook echte praktijkverhalen. Daarnaast vond ik het fijn dat tijdens de INI er bepaalde onderwerpen wat makkelijker werden, omdat je deze al tijdens de opleiding van TAT behandeld hebt. Je kreeg bij TAT goede en eerlijke feedback, waar je jezelf op kon verbeteren. Ik heb erg veel gehad aan de voorbereiding op de sollicitatierondes. Bijvoorbeeld:het schrijven van een Engelse sollicitatiebrief en de rollenspellen. Dit kwam allemaal terug bij de sollicitatierondes bij Transavia, maar omdat we er al mee geoefend hadden, kwam het niet onverwachts en kon ik er beter op reageren.

Jenny, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


TATIk had nog nooit eerder een andere opleiding gevolgd voor de luchtvaart. TAT beroepsopleidingen was mijn eerste en heb het ook erg prettig en nuttig ervaren. Alles wat ik had geleerd tijdens de opleiding kwam ook aan bod bij mijn sollicitatiegesprek bij Jetairfly. Ik vlieg bij Jetairfly als stewardess en ik heb mijn droombaan gevonden!

Chanel, Student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Jetairfly


Ik vond het een zeer waardevolle opleiding, met goede informatie over de luchtvaartbranche en een zeer prettige omgeving/sfeer. Bovendien krijgen we ook een goede begeleiding bij het solliciteren, ook nadat de opleiding is afgerond. De docenten zijn professionals die nog in de luchtvaartwereld actief zijn en dat vind ik heel belangrijk om niet alleen de theorie te leren, maar ook de praktische kant van het werken op Schiphol. Ik ben echt blij dat ik bij TAT beroepsopleidingen terecht ben gekomen!

Eny, Student TAT beroepsopleidingen, nu KLM grondstewardess


Ik raad de opleiding aan, omdat zij ongelooflijk goed, leuk en veelzijdig is. Het werken met kleine aantallen leerlingen waarborgt individuele aandacht en een echte teamgeest. De docenten komen uit en kennen de praktijk en doceren op basis daarvan. De opleiding, van zo’n zes maanden, is best hard werken, zeker voor degenen die daarnaast werken of studeren, en de docenten verwachten discipline en spreken de leerlingen daar zo nodig ook op aan. Tegelijkertijd zijn ze zeer meelevend en betrokken. Voor iedereen die gemotiveerd en met plezier de opleiding volgt, zijn dit de ingrediënten voor een gegarandeerd succes aan het slot ervan.

TAT geeft, in een intensief traject van zes maanden, een zeer veelzijdige opleiding voor kleine aantallen leerlingen: Engels, flight safety, communicatie, cultuur en religie, full service check-in, het Amadeus booking systeem, flight security en, niet in de laatste plaats, intensieve sollicitatietrainingen met onder meer rollenspellen. Individuele aandacht en oprechte betrokkenheid van de docenten, die doceren vanuit zowel theoretische kennis als een ruime praktijkervaring, is verzekerd. Van leerlingen wordt een actieve inbreng verwacht en iedere leerling moet binnen de verschillende onderdelen van de opleiding geregeld een korte presentatie geven. TAT weet de meest gedreven leerlingen aan te trekken, waardoor de klas zelf een belangrijke factor is om het beste in elke leerling naar boven te halen. Van begin af aan wordt de discipline bijbracht en gehandhaafd, tot aan de kleding toe, die je nodig hebt om in de luchtvaartdienstverlening werkzaam te zijn. Mede dankzij de bijzonder knappe solliciatietrainingen en communicatielessen is de kans erg groot dat een leerling al voor het einde van de opleiding een baan of baanaanbod in de luchtvaartdienstverlening op zak heeft. Dit alles maakt TAT Beroepsopleidingen mijns inziens de eerste keus voor iedereen die een toekomst in de opwindende en veelzijdige wereld van de luchtvaartdienstverlening ambieert.

Elisabetta, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Tijdens de opleiding ben ik al aangenomen bij KLM als grondstewardess. Ik vond de lessen verzorgd en duidelijk uitgelegd. Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn periode bij TAT.

Lisanne, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Studeer met IATA vanaf Schiphol.

Meer dan 281 aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

contact