Ervaringen Studenten

Ik kom uit België en heb bij TAT opleidingen mijn luchtvaartopleiding gevolgd. Ik heb bij TAT heel veel geleerd. Ik vond onze praktijklessen voor de service altijd heel leuk, waarbij we te weten kwamen hoe we het best konden omgaan met situaties en passagiers. Zelf vond ik les krijgen over de solicitatiegesprekken ook heel interessant en heb hier persoonlijk ook het meest over bijgeleerd. We kregen altijd heel goede tips die zeker en vast geholpen hebben. Ik werk nu als Cabin Crew bij Etihad. Ik krijg heel vaak berichtjes van meisjes die graag bij jullie zouden beginnen, en ik raad dit elke keer zeker aan! De opleiding helpt je vooruit gang te boeken in omgang met mensen en bepaalde situaties aan boord, die ervoor zorgen dat je toch al wat zelfzekerder de luchtvaart ingaat.

Caro, student TAT, nu Cabin Attendant Etihad


Het leukste bij TAT vond ik de sollicitatie lessen. Ik vond dat heel fijn omdat we veel informatie kregen over hoe voor te bereiden op een sollicitatie en hoe je jezelf daar het beste kan presenteren. Ik vond die lessen ook heel leuk omdat er veel afwisseling in zat.

Ik heb ook geleerd dat het niet erg is om fouten te maken en dat ik er ben om te leren. Ik zou TAT opleidingen echt aan iedereen aanraden. Aan de mensen die al heel zeker weten dat ze een baan in de luchtvaart willen, want TAT begeleid je daar heel goed bij, maar ook aan de mensen die er nog niet zo zeker van zijn. TAT is een hele fijne manier om kennis te maken met de luchtvaart. En mocht je daarna toch niet in deze branche willen werken, heb je wel gegarandeerd een hele leuke tijd gehad bij TAT!

Rowena, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik heb de opleiding Airline & Tourism management gevolgd. Het is een uitgebreide opleiding. Mijn doel was om stewardess te worden. Ik wilde graag reizen en de wereld verkennen. Dat is gelukt want ik werk als Cabin Crew bij Emirates.

Het leukste vak vond ik de Flight Safety & Security. Het beste wat ik geleerd heb was voor mijn gevoel de sollicitatietrainingen. Die hebben me ook bij Emirates gebracht!

En ik zou het zeker aanraden aan iedereen! TAT heeft me een eerlijke blik gegeven op het leven als Cabin Crew. De voorsprong die jullie me gaven bij de trainingen heeft mij enorm geholpen! Ik vind deze opleiding de beste investering in mezelf die ik in jaren heb gedaan. Ik ging elke lesdag met de trein van België naar Nederland. Het is het waard geweest!

Kato, student TAT, nu Cabin Attendant Emirates


Ik kom uit België. De TAT opleiding is effectief. Je leert snel alle facetten uit de luchtvaart. Een trainer van TAT zei ooit: Eline je hebt geïnvesteerd in de opleiding. Je moet nu jouw moment nemen en niet denken aan die,die,…Nu solliciteren. Deze woorden gaven me de push om toch te solliciteren. Ik vlieg nu als Cabin Attendant bij Brussels Airlines.

Merci!

Eline, student TAT, nu Cabin Attendant Brussels Airlines


Het vak flight safety vond ik het leukste vak. Vooral de procedures in geval van nood vond ik interessant.

Ik heb geleerd om sterk in mijn schoenen te staan. En vooral hoe het solliciteren gaat en hoe je antwoord geeft. Het is belangrijk om jezelf te blijven tijdens de sollicitatie. En hoe je dit doet, leren ze je hier.

Ik ben direct bij Transavia begonnen als Cabin Crew. Ik raad de opleiding bij TAT zeker aan!

Esmee, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Flight Safety vond ik het leukste vak. Omdat je daar echt het gevoel mee krijgt hoe is het is om straks te vliegen en dat je heel veel zaken leert die je nog niet wist en waar je niet snel aan denkt als passagier. Ik heb vooral geleerd om mezelf beter neer te zetten en te laten gelden in een groep. Tevens is mijn presentatie veel beter geworden. Ik heb ook geleerd hoe ik het beste om kan gaan met passagiers. Ook in lastige situaties.

Als je een goede opleiding wilt volgen dan zit je bij TAT goed. Alle docenten zijn zelf steward(ess) of hebben gevlogen, dus uit eigen ervaring kunnen ze je veel leren. Er heerst een fijne sfeer bij TAT. Dit komt omdat het een kleinschalige opleiding is waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt.

Ja, zelfs als je nog niet zeker weet of je de vliegwereld in wilt, zou ik deze opleiding aanraden omdat je veel leert over jezelf en de communicatie met passagiers/klanten. Ik word cabin attendant bij Transavia. Direct na mijn opleiding ga ik starten bij Transavia en ik kijk hier erg naar uit!

Floris, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


De meerwaarde van de TAT opleiding vind ik dat je je goed kunt voorbereiden op je toekomstige baan. Ik wist dat ik wilde vliegen. Ik voelde dat ik thuis hoor in de luchtvaart. Maar ik kon nooit zo duidelijk verwoorden waarom ik daar thuis hoor. Ik heb bij TAT echt geleerd wat mijn drijfveren zijn en wat mijn motivatie is.

Ik wilde graag met voorkennis solliciteren. En niet blanco de sollicitatie in. Trainers denken oprecht met je mee. Ik heb hier mezelf op persoonlijk vlak echt kunnen ontwikkelen. De steun die we krijgen in de keuzes die we maken is geweldig. De trainers steunen ons. Er staat altijd iemand achter je die in je gelooft.

Ik heb nog meer interesse in de luchtvaart en nog meer zin om de lucht in te gaan. Mijn droom gaat beginnen. Ik ga vliegen bij Transavia. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik zo ver ben gekomen en dat het eindelijk staat te gebeuren! Mijn vliegcarrière is begonnen!

Mijn advies voor toekomstige TAT studenten: Bij twijfel doen! Je hebt er je leven lang baat bij.

 

Stef, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Wat je bij TAT leert, neem je de rest van je leven mee. De persoonlijke verhalen van de TAT trainers motiveren mij enorm. Wat ik fijn vind is dat elke docent persoonlijke aandacht voor ons heeft. De oprechte blijheid en aandacht voor onze persoonlijke ontwikkeling is heel prettig.

Ik volgde de Opleiding Steward(ess). Deze opleiding is één dag per week. Op de overige dagen heb ik gewerkt als grondsteward(ess) bij KLM. Door het advies van de TAT trainers heb ik toch dat extra zetje gekregen wat ik nodig had. Zij hebben mij geholpen met de sollicitatie en de hele procedure erom heen. Door TAT heb ik de kans gekregen om bij KLM een mooie tijd te beleven en veel ervaring op te doen.

Ik wil ook graag ervaren wat het is om te vliegen dus ik ben ook bij Transavia gaan solliciteren. Ik ga binnenkort aan de slag als cabin attendant bij Transavia. Het is super dat mijn droom nu werkelijkheid gaat worden.

Ik ben zelfverzerkerder mijn sollicitatie in gegaan. Ik wist al heel veel te vertellen over de luchtvaart. Ik wist echt waar ik het over had toen ik op gesprek moest.

De begeleiding vanuit TAT is echt heel goed. Door deze opleiding te volgen, laat je zien dat je serieus bezig bent met je toekomstige baan. Ik vind dus wel dat je baangarantie hebt. Omdat je hier zo goed wordt geholpen, is het veel makkelijker om jouw doel te halen. Ook tijdens mijn sollicitaties bij KLM en Transavia werd deze opleiding goed ontvangen.

Ik heb dus hele goede ervaringen bij TAT en zou zeker zeggen; Durf er voor te gaan!

Kayleigh, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Toen ik naar de open dag ging bij TAT was ik nog niet zeker wat ik als vervolg opleiding wilde gaan doen. Ik was al lang fan van vliegen en had al naar meerdere beroepen in de luchtvaart gekeken, maar al deze beroepen miste een belangrijk aspect: contact met mensen. Toen ik bij TAT kwam en verhalen hoorde over het werk van een Cabin Attendant wist ik gelijk dat dit een beroep was dat bij mij zou passen. Ik werd gelijk enthousiast door de verhalen uit de praktijk die ik hier hoorde. Doordat de docenten die les geven zelf ook hebben gevlogen hebben ze veel verhalen en voorbeelden voor bij de theorie die je krijgt.

Door deze opleiding ben ik zekerder geworden van mijn keus om dit werk te gaan doen. Ze maken het niet mooier dan het is en vertellen ook de minder leuke kant van de vliegwereld. Hierdoor krijg je geen vals beeld van het werk dat je moet gaan doen en kan je besluiten of dit echt iets voor je is. Ik heb veel gehad aan mijn sollicitatietraining, hier heb ik geleerd hoe je zeker over kom bij een sollicitatie.

In de lessen krijg je veel theorie die allemaal van belang zijn. Deze theorie pas je toe in de praktijk lessen waardoor je er ook een beetje een beeld bij krijgt. Met je sollicitatietraining leer je niet alleen hoe je je zelf over moet laten komen maar ook hoe je jezelf het best kan presenteren.

Ik heb heel veel gehad aan mijn opleiding. Ik heb veel geleerd over het werk en alle verantwoordelijkheden die erbij horen. Het enthousiasme waarmee docenten vertellen over hun voormalige werk zorgt voor een goed sfeer tijdens de lessen en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Deze opleiding zou ik aanbevelen als je zeker weet dat dit iets is wat bij je past, en je er voor de volle 100% voor wilt gaan.

Ik heb altijd met veel plezier de lessen gevolgd, met hard werk, enthousiasme en inzet kan je alles. De docenten en Nicole helpen je waar nodig, zelfs als je niet meer op school zit.

Rachel, student TAT, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper


Ik heb geen moment getwijfeld of ik de opleiding zou willen doen. Ik heb heel veel gehad aan de opleiding bij TAT. Ik vindt de sfeer professioneel maar tegelijkertijd ook héél gezellig. Tijdens de opleiding heb ik werkervaring opgedaan door middel van een stage in de hospitality. Daardoor heb ik mijn communicatieve vaardigheden nog meer kunnen ontwikkelen. Ik ben nu stewardess bij Emirates. Ik vind het werken aan boord en het reizen heerlijk! Ik vlieg naar de meest verre bestemmingen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit naar o.a. New York, Los Angeles, Sydney, Rome en Madrid zou vliegen!

Bij Emirates vliegen meerdere studenten van TAT. Dus ik ben daar niet alleen. Ik vind het een geweldig beroep. Ik zit zó op mijn plaats bij Emirates. Zonder het advies en de trainingen van TAT zo ik nooit zo ver zijn gekomen. Ik ben heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd. Doordat ik voorkennis had over de sollicitatieprocedure was ik goed voorbereid om hetgeen ging komen. De sollicitatieprocedure doorliep ik dan ook zonder problemen.

Ik heb een leuke tijd bij TAT gehad. De sfeer op school is professioneel en gezellig. Iedereen werkt aan zijn of haar carrière. En dat merk je, qua energie op school. Mijn vriendinnen zijn gaan werken bij KLM. Wij vliegen dus alle drie!

Als ik je advies mag geven; twijfel niet en kom op de opleiding. Je werkt hier echt aan jouw carrière. Je krijgt feedback waar je iets mee kan, zodat jij ook jouw droom waar kunt maken. Ook houden veel studenten na de opleiding contact met TAT. Je bent altijd welkom voor extra begeleiding of gewoon een praatje.

De docenten en trainers komen allemaal uit de luchtvaart en weten dus ook waar je het over hebt. En dat is echt fijn. Het voelt altijd weer als thuiskomen.

Ik kom nog vaak langs bij TAT om te vertellen over het werk als stewardess bij Emirates. Misschien tot héél snel!

 

Sanne, student TAT, nu Cabin Attendant Emirates


Mijn eerste vraag was of ik niet te oud was om aan de opleiding te beginnen. Nog voordat ik deze zin had afgemaakt werd er al gezegd dat ik niet te oud was. Nu, twee jaar later, werk ik als Cabin Attendant bij KLM Cityhopper. Ik werk hier met veel plezier!

De TAT opleiding heeft mij zeer goed voorbereid op de sollicitatieprocedure en de baan. Ik stond 1-0 voor!

Ik raad iedereen de opleiding aan. De sfeer is professioneel maar ook gezellig. Je leert in no-time wat er voor nodig is om aan de slag te gaan bij een luchtvaartmaatschappij. Mijn mede-studenten zijn allemaal goed terecht gekomen. We komen elkaar regelmatig tegen op het Crew Centre van KLM. Het is mooi om te zien dat al onze dromen zijn uitgekomen.

Ook altijd in de luchtvaart willen werken? Dan raad ik je zeker de opleiding bij TAT aan.

Evelyn, student TAT, nu Stewardess KLM


Ik ben werkzaam als stewardess bij Corendon. Ik heb veel geleerd van de Flight Safety lessen en ook van de communicatie lessen. Ik heb veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om extra lessen en begeleiding te krijgen tijdens de sollicitatieprocedure. Bedankt voor de fijne en leerzame lessen.

Diana, student TAT, nu Cabin Attendant Corendon


Ik heb de opleiding Stewardess bij TAT gevolgd. Ik kom uit België en ben elke week naar Nederland gekomen voor de opleiding. De opleiding is echt de moeite waard. Je leert veel over de luchtvaart. Ik ben direct na de opleiding aangenomen bij TUIfly als stewardess. Ik ben zo trots op mijn nieuwe baan! Ik vind vliegen ontzettend leuk. Het werk aan boord met de passagiers is geweldig. En natuurlijk draag ik graag het elegante uniform van Tuifly!

Charlotte, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


Ik voel mij helemaal thuis bij Emirates. Het is een geweldige ervaring. Dit heb ik echt aan TAT te danken. Ik heb nog regelmatig contact met de school en met oud-leerlingen. Soms vlieg ik zelfs met TAT studenten.

Ik heb veel geleerd bij TAT. Ik was van heel veel zaken niet op de hoogte en ik ging na de opleiding met meer kennis de luchtvaart in.

Na de opleiding ben ik aangenomen bij zowel Emirates als Tuifly. Omdat het buitenland lonk, heb ik gekozen voor Emirates. Het is geweldig dat je na een opleiding gewoon kunt kiezen uit twee luchtvaartmaatschappijen. Dat was voor mij een pure luxe.

Inmiddels werk ik als purser en wil ik niet meer weg bij Emirates. Ik denk nog regelmatig; bedankt TAT! Zonder jullie was ik hier niet geweest!

Liselotte, student TAT, nu Purser Emirates


Ik heb een leuke tijd gehad bij TAT. Ik was 17 toen ik aan de opleiding begon. De sfeer in de klas is goed. We hadden een hele gezellige klas. Ik vond het altijd belangrijk om ook klasgenootjes te helpen met tips etc. Dat is ook wel de sfeer op school. Namelijk dat je het samen doet.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken als grondstewardess bij KLM. Ik heb mij inmiddels opgegeven voor een HBO opleiding. Ik vind de luchtvaart erg leuk maar wil toch ook graag een HBO opleiding volgen. Gelukkig dat dat ook nog kan!

Claire, student TAT, nu Grondstewardess KLM


 

 

Beste TAT

Met trots kunnen we jullie zeggen dat Dewi, Simon, Maarten en ik zijn geslaagd voor ons INI bij Corendon. Onze vluchten starten volgende week.

We willen jullie bedanken voor de mooie tijd op TAT & voor alle informatieve lessen. Deze hebben geholpen bij de INI.

We komen zeker eens langs (in uniform) om jullie (en de studenten) alles te vertellen over ons avontuur!

Groetjes

Maarten
Dewi
Simon
Evert

Maarten, Dewi, Simon en Evert, Studenten TAT, nu Cabin Attedants Corendon


Ik heb de opleiding bij TAT gevolgd. Ik vond het een hele leuke tijd. Ik werk nu als grondstewardess en ben helemaal op mijn plek. Op Schiphol check ik passagiers in. Ik heb al heel wat meegemaakt. Onlangs ben ik weer een keer langs geweest bij TAT. Het blijft leuk om alle nieuwe TAT studenten te vertellen over hetgeen wat ik meemaak op Schiphol. Ik raad iedereen aan om de TAT opleiding te doen. Je staat zekerder in je schoenen en je weet écht waar je over praat als je gaat solliciteren.

Ashley, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


Ik start op 7 mei 2018 met mijn baan als Cabin Attendant bij Eurowings. Ik heb een contract gekregen van 2 jaar. Voordat ik aan de opleiding begon, dacht ik niet dat ik zo snel zou worden aangenomen bij een luchtvaartmaatschappij. Ik maak op 26 april 2018 mijn eindexamen bij TAT en kan de week daarop al starten met mijn nieuwe baan!

Op school leer je veel van je klasgenoten en trainers. Je zit in een kleine klas waardoor je persoonlijke aandacht krijgt. Op school is er geen groepsvorming. Je helpt elkaar en leert veel van elkaar. Je leert elkaar goed kennen.

Ik heb veel meegenomen uit de sollicitatietraining. Ik was goed voorbereid op de gesprekken. Ik heb echt iets gehad aan de oefeningen die we hebben gehad tijdens de les. Ik ben eigenlijk een persoon die niet veel op de voorgrond treed. Maar door de trainingen kreeg ik een beter beeld van hetgeen men verwacht en werd ik minder onzeker. Ik durf nu wel op de voorgrond te treden.

Ook merk ik dat ik al de nodige kennis omtrent Flight Safety en Security heb. Ik ga dus met voldoende bagage aan het werk bij Eurowings. Ik weet dan ook zeker dat het mij gaat lukken om een goede stewardess te zijn. Ik weet namelijk al wat ik kan verwachten van de baan.

Toen ik bij TAT op persoonlijk gesprek kwam, had ik al gezegd dat ik graag bij Eurowings wilde gaan werken. Het was echt mijn droom. Ik heb gemerkt dat er bij de baan van Cabin Attendant zoveel meer bij komt kijken. Het was hard werken en als je denkt; dit doe ik wel even, heb je het mis. Maar ik heb nooit getwijfeld aan de opleiding. Mijn droom is uitgekomen. Ik ga werken als stewardess voor Eurowings!

 

Beau, student TAT, nu Cabin Attendant Eurowings


Ik heb de opleiding Stewardess gevolgd. Het was hartstikke gezellig.

De lessen Frans en de lessen Cabinetraining waren tof. Eigenlijk was alles leuk. Nu ik terugkijk op de opleiding kan ik zeggen; ik zou het nog wel eens over willen doen. Zo leuk was het!

Vrienden en vriendinnen vinden dat ik in positieve zin ben veranderd. Ik raad deze opleiding dan ook aan als mensen mij vragen of het een goede opleiding is. Je krijgt veel meer zelfvertrouwen en je bent direct in de luchtvaartwereld.

Ik werk nu voor Swissport als stewardess. Ik wil graag gaan vliegen. Dus morgen gaat mijn sollicitatie de deur uit voor een baan als Cabin Attendant. Gelukkig krijg ik veel begeleiding van school. Ook na de opleiding kan ik langskomen voor gesprekken en hulp.

 

Birgit, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


Ik wil jullie bedanken voor mijn kans bij de TAT opleiding. Ik heb er echt veel geleerd. Zowel van de docenten en van mijn medestudenten. Ik vind dat ik zelf ook ben gegroeid en ik vind dat ik zeker op het vlak van theorie en sollicitatievoorbereidingen een voorsprong heb. Anders had ik het echt niet gedurfd om spontaan te solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij. Ik zal jullie zeker op de hoogte blijven houden van mijn carrière bij Tuifly.

Super bedankt voor alles, ik heb echt een fijne tijd gehad bij jullie.

Chi Chen, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


Ik werk nu bij Transavia als stewardess.

Waar ik veel van heb geleerd tijdens de opleiding zijn alle Flight Safety gerelateerde lessen, de sollicitatietraining en de rollenspellen. Ik vond het ook leerzaam van alle oud-studenten die al ergens vliegen, ervaringen te horen. En natuurlijk de eigen ervaringen van docenten.

Ik ben héél blij met mijn nieuwe functie bij Transavia!

Sophie, student TAT, Cabin Attendant Transavia.com


Ik werk nu voor Swissport. Vlak na het afronden van mijn opleiding bij TAT ben ik gaan werken bij Swissport. En ik heb het hier super naar mijn zin.

Ik handel als grondstewardess vluchten voor o.a. Tui en IranAir af. Het is een geweldige baan! Ik maak elke dag wel iets bijzonders mee. Ik wilde altijd als Cabin Attendant werken. Maar nu ik op de grond werk, maak ik zoveel mee. Ik voel dat ik hier voorlopig écht op mijn plaats ben.

Ik heb tijdens de TAT opleiding veel dingen geleerd die ik nu ook weer in mijn baan tegenkom. Ik durf nu veel meer. Ik zie mezelf dingen doen die ik voorheen niet durfde te doen. Je leert jezelf tijdens de opleiding veel beter kennen. En je oefent je ontwikkelpunten. Zodat je deze punten verbetert.

 

Sanne, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


Na mijn opleiding ben ik gaan werken als check-in agent bij Swissport. Ik check o.a. Tui vluchten in. Ik ben het eerste aanspreekpunt van de passagiers. Ik vind het héél leuk werk. Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding. Niet alleen de theorie. Maar ook op sociaal vlak leer je veel. Ik sta nu veel zelfverzekerder in mijn schoenen. En dat kan ik ook weer gebruiken tijdens mijn werkzaamheden als stewardess.

Update: inmiddels heb ik promotie gekregen en werk ik als supervisor op Schiphol. Het is een hele leuke uitdagende functie waar ik veel energie in kwijt kan!

Dewi, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


Ik heb veel geleerd van de Flight Safety training op school. Als passagier zie je niet altijd wat er achter de schermen wordt gedaan. Op school leer je van mensen uit de praktijk. Zij kunnen je veel vertellen over hoe het eraan toegaat in de luchtvaart.

Ik heb nu mijn leerboek voor de INI al binnengekregen. Ik herken veel van de lesstof die je ook bij de INI gaat krijgen. Het zal mij zeker helpen om door de eerste weken bij Transavia te komen.

Ik heb hier op school vooral heel veel kennis opgedaan. Zowel theoriekennis als sollicitatiekennis. De luchtvaartcultuur wordt hier echt overgebracht. Dus dat neem je mee als je gaat solliciteren. Je hoeft nergens meer aan te denken want je weet gewoon wat er van je wordt verwacht.

Ik heb getwijfeld of ik na mijn MBO-4 studie Mode en Commercie naar een HBO opleiding moest gaan of toch voor de TAT stewardess opleiding zou gaan kiezen. Ik heb uiteindelijk voor TAT gekozen. Ik hoorde veel om mij heen de vraag; welke studie ga jij volgen? Je moet wel alles uit jezelf halen en een HBO opleiding gaan volgen! Maar ik dacht; alles uit jezelf halen hoeft niet persé op schoolniveau te zijn. Je kunt ook alles uit jezelf halen door je persoonlijke ontwikkeling of werk.

Ik wilde graag in de luchtvaart komen en een particuliere opleiding volgen was voor mij de weg. Ik hoorde verhalen om mij heen dat het solliciteren voor de functie van stewardess echt moeilijk was. Ik wilde geen flater slaan en goed mijzelf goed voorbereiden. Ik wilde sowieso eerst meer luchtvaartkennis opdoen voordat ik zou gaan solliciteren. Ik wilde weten waar ik over praat.

Ik geef iedereen het advies om eerst te zorgen voor een MBO-4 diploma of een Havo diploma en dan een opleiding bij TAT te doen. Als je twijfelt, kom langs en give it a try!

Ik sta aankomend zomerseizoen in de cabine van Transavia. Ik zal zo blij zijn als ik met het uniform aan mijn eerste vlucht maak!

 

 

Lynn, student TAT, stewardess Transavia


Het was zeker een eer voor me om de opleiding te kunnen volgen bij TAT. Ik had niet gedacht dat ik aan zou worden genomen. Al tijdens het eerste intakegesprek voelde ik mij gelijk welkom.
Het begin was al super goed, ik wist dat deze opleiding bij mij paste. En ik besloot om de opleiding te volgen.
De opleiding was perfect en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vond alles leerzaam en waardevol! Het rollenspel was mijn favoriet. De docenten zijn allemaal ervaren docenten.
Ik raad iedereen TAT aan. Het is gewoon het juiste plek om je droom in de luchtvaart waar te maken. Tijdens de evenementen die tijdens een schooljaar worden georganiseerd kan je jouw luchtvaartcontacten onderhouden.
Mijn advies aan de studenten die twijfelen: Just do it!! Het is een geweldige, positieve ervaring!

Ik wil alle docenten bedanken voor de geweldige ervaring!

Meryem, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


 

Ik vertegenwoordig British Airways op Schiphol. Het is gezellig onderling met mijn collega’s. Ik had nog helemaal geen werkervaring op Schiphol. Toch werd ik aangenomen als grondstewardess. Mijn supervisor zei dat het opviel dat ik zoveel wist over Schiphol en het werk als grondstewardess.

Ik doe de check-in en de gate afhandeling. Ik veel geleerd tijdens mijn opleiding. Tijdens mijn werkzaamheden moet ik zelfstandig beslissingen nemen. Door mijn opleiding sta ik steviger in mijn schoenen wat betreft de communicatie met passagiers en collega’s. Ik heb veel algemene kennis omtrent de veiligheid en de luchtvaartprocedures meegenomen.

Als het vliegtuig aan de gate staat, ga ik regelmatig met de piloten en pursers in overleg. Ik check voor vertrek of alle catering aan boord is. Ook vraag ik naar de fuell status. Verder zorg ik ervoor dat het boarding proces zonder problemen verloopt.

Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben vorig jaar met mijn TAT opleiding begonnen en inmiddels al werkzaam als grondstewardess.

Lisa, student TAT, nu Grondstewardess Britisch Airways


Het programma is een heel goede basis als je wilt werken voor een luchtvaartmaatschappij.

Voor mij was de internationale opleiding de doorslag om voor TAT te kiezen. De lessen zijn uitgebreid en je gaat met zoveel meer vakkennis de deur uit. Omdat het mijn droom was om in de luchtvaart aan de slag te gaan, ben ik naar een open dag bij TAT gegaan. De selectie dag was leerzaam. Ik kreeg eerlijke feedback waar ik ook direct iets mee heb gedaan. Zo had ik al iets geleerd, zonder nog maar 1 dag op de opleiding te hebben gezeten! Het gaf mij een goed gevoel dat docenten zo eerlijk zijn. De selecteurs gaven mij advies over welke studie ik het beste kon doorlopen. Maar ik kreeg ook tips hoe ik mijn communicatie al kon verbeteren. De open dag gaf mij al een goed beeld hoe het op de opleiding zou zijn. Tijdens de opleiding ben ik gaan solliciteren bij Tuifly.

Zoë, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


Ik werk bij een hele leuke luchtvaartmaatschappij; Air Canada. Ik check passagiers in bij de check-in balie en gate. Ik doe ook de afhandeling van de vlucht aan de gate. Dus dan sluit ik een aviobrug aan en verwijs de uitstappende passagiers naar de bagagehal of de volgende gate. Ook help ik de cabinebemanning de Business Class voor te bereiden op het vertrek. Ik zet alvast de waterflesjes en kussentjes op de stoelen. De sfeer bij Air Canada is heel goed. Wij werken professioneel, maar kunnen het ook goed vinden met elkaar.

Ik vind het allerleukste om allerlei verschillende passagiers te helpen. Ik help passagiers met kleine kinderen, de oudere passagiers en ook de alleenreizende kinderen. Juist de afwisseling maakt het werk zo leuk!

Tip voor iedereen die graag deze opleiding wil doen; Je moet niet twijfelen of je het wel of niet kan. Maar gewoon doen!

Als je het niet probeert, lukt het sowieso niet!

Anouschka, student TAT, nu Grondstewardess Swissport


  Ik heb een leerzame tijd gehad bij TAT. De sfeer in de klas is professioneel en ook gemoedelijk. De docenten zien echt wie je bent. Ik werk op Schiphol als grondstewardess. Hartelijk dank voor al jullie hulp en begeleiding!

Joeke, student TAT, nu passagiersassistent Schiphol


Ik ben aangenomen voor de functie van Cabin Attendant bij Transavia. Ik heb gesolliciteerd na mijn opleiding bij TAT. Ik heb voordeel gehad van mijn kennis omtrent de Flight Safety. Op de INI bij Transavia had ik al een voorsprong op mijn INI genootjes. Mijn ambitie is om bij Transavia door te groeien. Daar is het een mooi bedrijf voor.

Ik kom nog vaak langs bij TAT, dus wie weet tot ziens!

Thomas, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik ben tijdens mijn opleiding aangenomen als stewardess (Cabin Attendant) bij KLM. Bedankt trainers voor alles! Ik heb mij heel goed kunnen voorbereiden op de sollicitatie bij KLM. De sollicitatietraining heeft mij heel erg geholpen. Ik vond de hele opleiding leuk maar het meest heb ik geleerd van de sollicitatietraining. Ik ben er van overtuigd dat ik daardoor ben aangenomen. Ik mag de lucht in. Mijn droom komt uit!

Ik kan nu echt terugkijken en vertellen hoe waardevol mijn opleiding bij TAT is geweest. Ik heb er tijdens tijdens mijn eerste weken bij KLM veel aan gehad. Ik kende de Flight Safety al. Ook wist ik al hoe het er in de luchtvaart aan toe gaat. Door alle verhalen van mijn docenten en trainers. Ik zie ook veel stof terugkomen uit de lessen Customer Services.

Ook heb ik veel aan de extra sollicitatie begeleiding gehad. Ik ben in mijn vierde week van mijn TAT opleiding begonnen met de sollicitatieprocedure bij KLM. Deze procedure neemt maanden in beslag. Ik werd al die tijd héél goed begeleid door de docenten. Uiteindelijk ben ik aangenomen en kon ik direct na mijn opleiding aan de slag als Cabin Attendant bij KLM.

TAT heeft mij tijdens de sollicitatieprocedure maar ook daarna goed geholpen.  Ik kom nog graag terug op school om de studenten te vertellen hoe het met mij gaat. En hoe het is om te werken voor KLM.

Ik geef mijn werk bij KLM een dikke negen! Ik heb leuke collega’s en ik vlieg op leuke bestemmingen. Mijn leukste vlucht is een vlucht naar Taipei. Ik vloog die reis met een vriendinnetje en we hadden samen veel lol. Ik was ook nog eens jarig op die reis dus de bemanning had een leuk kado’tje voor mij gekocht. Echt héél lief.

Het werken als stewardess is zoals ik mij had voorgesteld. Ik vlieg op veel verschillende bestemmingen. Ik ben direct begonnen op de Europese vluchten en lange afstandsvluchten. Ik heb afgelopen jaar ski-tochtjes gemaakt in de USA, een hiking tour gedaan in Canada en walvissen wezen kijken in Zuid-Afrika. Ik heb echt mijn droombaan gevonden! (review uit okt 2018)

Jamie, student TAT, nu stewardess KLM


De TAT opleiding heb ik als erg prettig en nuttig ervaren. De sfeer is ronduit goed. Elke student die een studieplaatsje heeft, heeft ook echt kans op een baan in de luchtvaart. Je wordt goed geselecteerd voordat je kunt beginnen bij TAT. Je bent dus niet met een droom bezig die nooit werkelijkheid gaat worden. Maar je bent met een realistisch traject bezig. Bij de intake krijg je direct al te horen of je geschikt bent voor het vak. Tijdens mijn intake en selectie dag voor de IATA opleiding, vielen er dan ook meisjes af. De oprechte feedback tijdens de intake dag was voor mij doorslaggevend om voor TAT te kiezen.

Ik dacht; zij leggen de lat hoog. Niet elke student wordt aangenomen. Zij kijken echt naar het individu en geven je tijdens de intake dag al waardevol advies. Ik ben naar meerdere particuliere scholen geweest. Maar voor mij staat integriteit op één. En dat voelde ik hier dan ook.

De opleiding was leerzaam. Ik kreeg veel persoonlijke begeleiding. De docenten namen de tijd om mij te begeleiden. Ik had het idee dat ze echt een stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat we onze doelen bereikten.

Ik vond de opleiding heel praktijkgericht. Je krijgt les over datgene waar het echt om draait in de luchtvaart.

Alles wat ik had geleerd tijdens de opleiding komt ook aan bod tijdens mijn werkzaamheden aan boord van het vliegtuig. Ik gebruik veel communicatie tips tijdens mijn werk als stewardess. Ik maak gebruik van alle kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan.  Ik vlieg bij Tuifly als stewardess en ik heb mijn droombaan gevonden!

Chanel, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


ervaringen tat

Ik weet zeker dat ik wijzer ben geworden. Zeker de lessen van Margriet waren handig. Ze heeft gewerkt als Purser en ze kwam met veel voorbeelden. Je krijgt echt een goed beeld van de luchtvaart. De lesstof wordt interessant gebracht. Tijdens de lessen oefenen we veel in de cabine.

Ik heb veel geleerd van de cabinetraining van Margriet en de communicatie- en rollenspel lessen van Mirjam.

Ik vond niets aan de opleiding tegenvallen. Ik heb de opleiding aan vrienden en kennissen aangeraden. Deze opleiding is een bruggetje in de eerst stap naar de wereld van de luchtvaart. Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik de opgedane kennis gebruikt. Ook al had ik geen werkervaring als steward, ik heb wel luchtvaartkennis doordat ik deze opleiding heb gevolgd. Ik kon tijdens sollicitaties meepraten. En kennis is macht.

Ik waardeer de professionele manier hoe je hier behandeld wordt. Je wordt gezien en begrepen. De manier waarop je wordt behandeld is héél oprecht. Je gaat op een professionele manier met elkaar om. Als je wilt, kan je hier veel leren. Je krijgt alle hulp en je blijft niet met vragen zitten.

Ik werk nu als Cabin Attendant voor China Southern Airlines. Tijdens mijn opleiding kwamen ze op school om onder studenten cabinepersoneel te werven. Ik ben samen met 2 andere TAT studenten uitgekozen. Hier ging een lange en strenge selectieprocedure aan vooraf. Mede dankzij TAT werken wij nu als Cabin Attendant bij China Southern Airlines.

Sam, student TAT, nu Cabin Attendant China Southern Airlines


Momenteel volg ik de opleiding Allround luchtvaartdienstverlener.

Ik ben tijdens mijn opleiding bij KLM aangenomen als hospitality agent. Ik ga werken in de Business Class lounge. Mijn taken zijn algemene service verlenen aan passagiers en de drankjes en hapjes bijvullen. Dit valt mooi te combineren met mijn opleiding tot Allround luchtvaartdienstverlener.

Ik ben helemaal op mijn plaats bij TAT opleidingen. Ik heb veel geleerd over hoe je te gedragen en uiterlijke verzorging tijdens de sollicitatie. Deze tips kon ik mooi gebruiken tijdens mijn sollicitatie bij KLM.

Ik ben van plan om nog veel te leren bij TAT want ik ben nog lang niet klaar met mijn opleiding. Ik kijk uit naar de lessen IATA Customer Services en Engels. De IATA lessen geven nog meer inzicht in het werk als grondstewardess. De lessen Engels heb ik nodig omdat ik nog steviger in mijn schoenen wil staan wat betreft de Engelse taal.

Ik kan mijn huidige werkervaring bij KLM mooi combineren met de lesstof hier op school.  Ik wil nu nog mijn internationaal TAT diploma halen. Ik hoop dat ik uiteindelijk als Check-in agent bij KLM terecht kom.

De werkervaring bij KLM én de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding tot Allround luchtvaartdienstverlener gaat er vast voor zorgen dat ik door kan stromen bij KLM.

Jildau, student TAT, nu hospitality agent KLM


 

Ik heb vooral genoten en veel geleerd van de rollenspel lessen en de lessen Communicatie & Presentatie.

Mijn vrienden vinden het heel leuk wat ik ga doen. Ze zeggen dat ik er echt een type voor ben. Ook mijn ouders zijn enthousiast over mijn nieuwe baan bij Transavia.

Ik ben tijdens de opleiding IATA Stewardess uitgenodigd voor de selectiedag bij Transavia. Ik stond door de tips van school toch sterker in mijn schoenen. Ik had al een grote luchtvaartkennis en kennis over hoe het werkt bij een luchtvaartmaatschappij. Ik begin morgen bij Transavia als stewardess. Er beginnen meer studenten van TAT bij Transavia deze week. Ik zit er met minimaal één in de Interne Training dus dat is héél gezellig.  Ik hoop in de toekomst bij KLM te kunnen gaan werken. En dan door te stromen als purser. Ook wil ik later als trainer bij een luchtvaartschool werken. Ik denk dat het altijd belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen.

De tip die ik nieuwe studenten wil geven is: blijf jezelf en sta open voor persoonlijke ontwikkeling. Denk  niet te gemakkelijk dat je er al bent maar blijf leren en groeien.

Lindsay, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik ben na mijn opleiding tot Stewardess bij TAT aangenomen bij Transavia. Ik vond de opleiding goed te doen. Je moet de lesstof wel bijhouden maar als je echt iets wilt bereiken, moet je er ook je best voor doen. De docenten helpen je graag. De docenten kennen je persoonlijk en weten waar je nog aan moet werken. Ik werk nu bij Transavia als stewardess en het bevalt mij supergoed! Ik ben helemaal op mijn plek.

Maaike, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik vond de opleiding leuk en leerzaam. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd. Alle lesstof en verhalen van docenten zorgen voor een goed beeld van het beroep van stewardess. Ik heb na de TAT opleiding eerst een periode als grondstewardess bij Easyjet gewerkt en de check-in beviel mij erg goed! Het is heel hard werken maar ik vond het erg leuk om te doen.

Ik werk nu als Cabin Attendant bij Corendon.

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht.

De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is. TAT is niet commercieel. De docenten nemen écht de tijd voor je. De klassen zijn klein waardoor ik goed werd geholpen door de leraren. Ik kon zo vaak coachings gesprekken aanvragen als ik maar wilde.

Ik heb gemerkt dat ik tijdens de eerste weken bij Corendon toch een voorsprong had. Ik wist al heel veel over de luchtvaart en het werk. Ik heb veel te danken aan TAT.

Als je nog twijfelt over wel of niet naar TAT gaan. Kies voor TAT; het is de leukste opleiding die ik ooit heb gevolgd. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon


Deze opleiding is voor mij heel waardevol geweest. Ik heb veel geleerd over de luchtvaart en over mezelf.
De theorie sluit goed aan op de praktijk. Alle kennis die ik hier heb opgedaan, werkte in mijn voordeel tijdens het sollicitatiegesprek bij KLM.
Het is een meerwaarde dat de docenten en trainers veel vakkennis hebben, wat zeker merkbaar is tijdens de lessen!

Suzanna, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik ben heel trots op mezelf want ik ben aangenomen bij Transavia. Het is een hele leuke opleiding die je volgt bij TAT. De lessen zijn interessant en het helpt je zeker om makkelijker aan de slag te komen bij een luchtvaartmaatschappij. Ik wilde altijd al graag werken als stewardess. Ik was altijd onzeker over mijn Engels. Maar omdat het lesboek in het Engels is bij IATA, heb ik mijn Engels echt naar hoger niveau gebracht. Uit mijn klas is bijna iedereen gaan werken als stewardess. Zij werken bij KLM, Transavia, Tuifly en Brussels Airlines. De sfeer is heel gezellig. Het is leuk om te zien dat iedereen zo goed terecht is gekomen. Ik heb een toptijd gehad en zou zeker iedereen aanraden om ook de stewardess opleiding bij TAT te doen.  Ik heb héél veel zin in mijn baan bij Transavia. En ik ga een geweldig leven tegemoet!

Karina, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik ben aangenomen bij Corendon Airlines als Cabin Attendant. Ik ben dan ook super blij, het was één groot feest bij ons thuis, toen we hoorden dat ik mocht vliegen voor deze luchtvaartmaatschappij.

Ik heb de INI in Ankara gevolgd. Dat was één mooi avontuur. Gelukkig heb ik de INI gehaald. Ik ben heel trots op mezelf en ik draag dan ook met trots het uniform. Ik vlieg vanaf Amsterdam naar allerlei bestemmingen. Ik geniet echt van mijn werk. Ook mijn familie is super trots op mij!

Heel erg bedankt voor alle moeite die jullie voor ons hebben gedaan en ik heb het super naar mijn zin gehad op de opleiding. Hopelijk komen we elkaar een keer tegen op Schiphol.

Aysun, student TAT, Cabin Attendant Corendon Airlines


 Ik ben tijdens de opleiding aangenomen als Cabin Attendant bij Transavia. Ik ben echt zo blij. Echt super bedankt dat jullie tijdens de selectierondes aan mij hebben gedacht en telkens vroegen hoe het met mij ging. Het ging tot nu toe echt goed. Als je net bij Transavia werkt, is het echt indrukwekkend en veel. Maar gelukkig herken ik best wel veel dingen die we op school hebben gehad. Het was echt moeilijk maar natuurlijk zie je het resultaat terug. Ik kan nu eindelijk mededelen dat ik mijn wing in ontvangst heb genomen. Nog bedankt voor alles!

Aylin, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Als je graag snel aan de slag wilt als Cabin Attendant en vol zelfvertrouwen wilt solliciteren raad ik je TAT Beroepsopleidingen zeker aan! Ik heb voor TAT gekozen omdat er al vanaf de open dag met mij werd meegedacht en je al direct persoonlijke en professionele feedback krijgt. De lessen zijn heel nuttig voor je persoonlijke ontwikkeling en om je kennis over de luchtvaart op niveau te brengen. Zelfs wanneer je de opleiding hebt afgerond helpen de trainers je nog om jezelf te ontwikkelen door refreshment dagen te organiseren. Dit maakt de baankans erg groot. De school heeft veel connecties, zo ook China Southern Airlines. Zij kwamen naar de opleiding toe om nieuw cabine personeel te werven. Daar ben ik op ingegaan en inmiddels vlieg ik met heel veel plezier voor China Southern. De initial training in China was erg zwaar, maar dankzij TAT was ik goed voorbereid en zat ik op niveau om de stof sneller op te nemen. Ik heb een ontzettend leuke tijd gedurende de opleiding en ben Nicole en alle trainers erg dankbaar!

 

Rosanne, student TAT, nu Cabin Attendant China Southern Airlines


Het is een goede keuze geweest om bij TAT de opleiding tot stewardess te volgen. Ik heb zeker geen spijt. Ik ben persoonlijk en professioneel gegroeid. Ik durf mijn mening te uiten. Ik kan nu mensen beter ‘lezen’. En ook beter luisteren naar mensen. Ik pas de opgedane vaardigheden dagelijks in mijn werk en thuis toe.

Voorheen was ik bang om iets te vragen. Dacht ik dat mensen mij dom zouden vinden. Dat is nu veranderd. Ik ben een vrijer mens geworden. Ik durf meer te zeggen wat ik denk en ben ‘losser’ in de communicatie geworden. Door de opleiding ben ik zekerder geworden. En heb ik de lef om beslissingen te nemen. Ik durf mijn grenzen te stellen en kan makkelijker “nee” zeggen.

Toen ik aan de opleiding begon, was mijn doel om bij KLM te werken. Ik heb mijn doel gehaald. KLM heeft mij aangenomen als Cabin Attendant. Waar een wil is, is een weg. Dat is mijn motto.

Mijn tip voor studenten die graag deze opleiding willen volgen: als het je wens is om stewardess te worden, moet je niet twijfelen maar deze IATA opleiding gewoon doen. Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding. Van zowel de theorielessen als de praktijkdagen. Door het vele presenteren tijdens het vak Presentatie en Communicatie, ben ik daar waar ik wil zijn.

De opleiding bij TAT zou ik iedereen aanraden die als droom heeft om als stewardess aan de slag te gaan.

 

 

Samantha, student TAT, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper


Ik heb de hele opleiding als positief ervaren. Ik ben ook echt blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Dat ik het echt heb gedaan.

Ik heb van TAT lessen veel geleerd. De docent leert de stof op de juiste wijze aan. De ervaringen van docenten helpen ook om de stof te verwerken. En de steun van klasgenoten onderling is enorm. We hebben buiten de opleiding ook veel contact met elkaar.

Ik had het nooit verwacht dat ik zo snel bij Cityjet zou worden aangenomen. Het was tof dat we met z’n drieën aan werden genomen. Ik ging met nog 2 meisjes uit mijn klas solliciteren. En alledrie zijn we aangenomen!

Ik ga a.s. maandag beginnen bij Brussels Airlines (via Cityjet). Vrijdag is onze laatste lesdag bij TAT. Het loopt mooi in elkaar over. Het is echt leuk om direct te beginnen als stewardess. We gaan allemaal voor Brussels Airlines vanuit Zaventem vliegen.

Ik heb door de opleiding vooral zelfvertrouwen gekregen. Door de opleiding wist ik al zoveel meer dan andere sollicitanten. Ik ben nog maar 18 jaar. Het is niet zo dat ik een vaste baan heb gehad. Er waren sollicitanten met veel meer werkervaring. Maar mijn kennis over IATA heeft ervoor gezorgd dat ik mijn beste beentje kon voorzetten.

Ik had op de ochtend van de sollicitatie veel stress. Maar doordat ik met twee klasgenootjes was, had ik daar steun aan. En ging de selectie vlot.

De recruiters zeiden dat de kennis over de luchtvaartprocedures de reden was dat we allemaal werden aangenomen. Ze waren zo enthousiast over onze opleiding dat ze direct vakinhoudelijke vragen gingen stellen. Ook vonden ze het goed dat ik op voorhand een opleiding had gevolgd. Ik had zelf initiatief getoond. Je toont veel interesse. Je laat zien dat je er echt alles voor doet. Ik ging echt met een veel beter gevoel naar buiten dan dat ik aankwam!

Ik zou iedereen aanraden de opleiding te volgen. Ik heb er zelf geen twijfels over gehad. Ik kwam met mijn moeder op de open dag. En ik wist zeker dat ik deze opleiding moest doen. Mijn ouders hebben mij altijd hierin gesteund.

Iedereen thuis (mijn ouders, familie en vrienden) zeiden dat ik echt in positieve zin ben veranderd. Ik zie er volgens hen echt gelukkiger uit!

Eerst zeiden mijn vriendinnen; zou je dat nou wel doen? Een opleiding voor stewardess? Stewardess worden? Binnen mijn vriendinnenclub studeert iedereen. Zij kiezen allemaal voor andere studies. Nu zien zij dat de studie mij goed heeft gedaan. Ook zij vinden dat ik er gelukkiger uitzie.

Mijn ouders vonden dat ik gedurende het gehele proces mezelf in positieve zin heb ontwikkeld.

Mijn advies voor mensen die thuis zitten: volg de opleiding! Het geeft je echt een boost!

Ik zou het zo weer opnieuw doen. Ik ben sterker uit de opleiding gekomen. Ik durf veel meer. Zoals voor de klas staan of een rollenspel uitvoeren.

Ik begin maandag bij Brussels Airlines. Spannend, maar leuk! Een nieuwe start. Het leven begint echt!

Elise, student TAT, Cabin Attendant Brussels Airlines


Het is een leuke en leerzame opleiding. Je krijgt relevante informatie over het werken als Cabin Attendant. De ervaringen die worden meegedeeld maken je des te enthousiaster om aan de slag te gaan.
De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!
Ik ben erg dankbaar dat de docenten zo hun best hebben gedaan voor ons/mij. Als ik vragen had, kon ik altijd bij ze terecht en zelfs nadat ik de opleiding afgerond had, kon ik bij ze terecht.
Het is niet alleen hard werken, onderling hebben wij ook veel lol gehad met elkaar. Onze klas was precies groot genoeg zodat iedereen meer dan voldoende one-on-one time kreeg met de docenten.

Noura, student TAT, Stewardess First Class Emirates


Ik zou de opleiding TAT beroepsopleidingen aan iedereen aanraden die graag willen werken in de luchtvaart. Ik heb geen twijfels gehad voordat ik aan de opleiding begon en dit was ook terecht. Het is een korte maar onwijs leerzame en leuke opleiding. De lessen worden gegeven door docenten die in het vak zelf werken. Hierdoor hoor je ook veel verhalen over hoe het in de praktijk er echt aan toe gaat. Dit heeft mij nog enthousiaster gemaakt over het beroep als CA. Je krijgt veel begeleiding tijdens de studie maar ook na de studie. Ook krijg je tijdens  de opleiding eerlijke feedback waar je veel aan hebt.

Je wordt tijdens de opleiding heel goed voorbereid op de sollicitatie procedure. Hierdoor ben ik ook zelfverzekerd de sollicitatie rondes ingegaan bij KLM. Ik wist waarop ik moest letten en wat er van je verwacht werd.

TAT beroepsopleidingen zou ik zeker aanraden aan andere. Het contact na de opleiding is oprecht en zeer behulpzaam. Het heeft mij echt geholpen de sollicitatierondes door te komen bij KLM. Ik denk nog vaak terug aan de opleiding en de ontzettend fijne sfeer!

 

Brenda, student TAT, nu stewardess KLM


Ik heb veel gehad aan het IATA gedeelte. Tijdens mijn sollicitatie bij Cityjet kreeg ik veel vragen over de inhoud van het werk. Het is handig om de kennis te hebben. En het is fijn om kennis over de procedures te hebben voordat je gaat werken als stewardess. Ik weet nog dat ik uit het sollicitatiegesprek kwam en blij was dat ik voorkennis had. Ik stond er veel zelfverzekerder.

De lesstof wordt voor een groot gedeelte aangeboden in het Engels. Dat is zeker in het begin best moeilijk. Maar mijn Engels is naar een breder niveau getrokken. Ik heb mijn woordenschat enorm uitgebreid. Je bent namelijk constant in het Engels bezig.

Ik kom uit België. Het is voor mij geen probleem geweest om op en neer te reizen. Ik boekte ver van te voren een hotel in de omgeving. Als je ruim van te voren boekt, zijn er genoeg goede én goedkope hotels.

Ik ben gerust op de INI en mijn werk aan boord. Ik ken de theorie al. Nu hoef ik mij alleen nog te concentreren op mijn presence.  Ik begin binnenkort met de Interne training bij Brussels Airlines. Ik ben via Cityjet uitgeleend aan Brussels Airlines.

Tip voor alle toekomstige studenten: Ik leg de lat heel hoog voor mezelf. Maar als je goed oplet in de les dan lukt het.

 

 

Charlotte, student TAT, nu Cabin Attendant Brussels Airlines


 Bedankt voor de leuke opleiding. Ik heb veel geleerd!

Ik ben vrij snel na de Opleiding IATA Allround luchtvaartdienstverlener gaan werken als check-in agent voor KLM. Mijn taken bij KLM bestaan uit het inchecken van passagiers en bagage, het begeleiden van passagiers bij de selfservice check-in en de passagiers stromen in goede banen leiden.

Ik heb naast mijn IATA Customer Services nog twee andere IATA opleidingen gevolgd. Ik wil doorleren zodat ik binnen KLM kan doorgroeien naar hogere functies. Ik ben nu zelfs bezig met het Harvard Management programma van IATA.

IATA heeft mij veel gebracht. Als je iets wilt, dan lukt het écht!

 

 

Sharalee, student TAT, nu check-in agent KLM


 Toen ik hier op de open dag kwam, had ik interesse maar wilde ook wel even de kat uit de boom kijken. Het leek mij too good to be true.

Al op de eerste lesdag merkte ik dat er vol passie wordt lesgegeven. Ik kreeg concrete feedback. Daar kon ik iets mee. Als je hier eenmaal op school zit, gaat het heel snel. Voordat je het weet mag je solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij.

Ik vind het ook fijn dat de directrice zelf betrokken is bij onze ontwikkeling. Ik voel dat de mensen bij TAT echt geïnteresseerd zijn in mij.

Ik vond de lessen Passagemedewerker en de lessen Flight Safety heel leuk. Het werk is veel meer dan een kop thee serveren aan boord. Ik heb geleerd om klachten af te handelen en om te gaan met moeilijke passagiers. Als je wilt werken in de luchtvaart moet je weten hoe het eraan toe gaat.

Ik had de lessen Customer Services wel onderschat. Ik moest er hard aan werken. Het is niet moeilijk maar je moet het steeds bijhouden en goed opletten. Als je steeds je huiswerk maakt, gemotiveerd bent en gewoon positief ingesteld, met een lach, lukt het wel. Kijk nou, uiteindelijk kan je bij Transavia terecht komen, net als ik!

Ook ben ik gegroeid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb altijd de instelling gehad dat het toch niet zoveel uitmaakt wat ik zeg of doe. Ik dacht altijd laat maar….ik leg mezelf er wel bij neer. Ik ben veel zekerder geworden over wie ik ben. Ook qua omgangsvormen en communicatie heb ik veel geleerd. Ik zie dat terug in mijn gedrag. Ik ben echt gelukkiger geworden.

Het zijn mooie mensen hier. Die altijd lachen en vriendelijke zijn. Een mooi sfeertje. Net als thuis. Ook zijn ze streng. Maar dan op de goede manier. Want dat is ook zo in de luchtvaart.

De sfeer in de klas is de sfeer die je verwacht in een luchtvaartklas. De medestudenten zijn vriendelijk, sociaal en behulpzaam. Je moedigt elkaar aan. Je ziet elkaar niet als concurrenten maar als toekomstige luchtvaartcollega’s.

Michel, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Ik twijfelde nergens over toen ik mij aanmeldde voor deze opleiding. Het half jaar trok mij aan. De opleiding is goed te combineren met een baan. Het was soms wel pittig. Maar als je iets wilt, moet je het andere op een laag pitje zetten. Ik ben tijdens de opleiding niet echt tegen problemen aangelopen. Het ging vloeiend.

Ik heb tijdens de opleiding veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik weet nu alles over de luchtvaart. Ik heb veel geleerd op het gebied van gedrag en etiquette. Ik maak er in het dagelijks leven nu al gebruik van. Ik neem nu al de rol van stewardess aan. Wat mijn gedrag betreft ben ik wat vriendelijker en socialer geworden.

Ik heb op school een ’thuisgevoel’ gehad. Het is gezellig en klasgenoten helpen elkaar. De trainers vond ik héél fijn lesgeven. Ze kijken echt naar je persoonlijke ontwikkeling. Ik heb mij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling echt ontwikkeld. Je wordt klaargestoomd om in de luchtvaart te gaan werken. Je hebt er echt iets aan.

Ik vond de rollenspeldagen met de acteurs het leukst. Ook de lessen Communicatie en Sollicitatietraining vond ik heel interessant.

Het is echt een hele fijne school. Ik heb het echt héél, héél fijn gehad. Ik ging elke week met veel plezier naar school.

Ik ben nu stewardess bij Transavia. Daar ben ik direct na mijn opleiding gaan solliciteren.

 

Lillian, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


Toen ik hieraan begon had ik nooit gedacht dat ik bij Transavia kon beginnen. Ik vond het fijn dat je met studenten samen het proces in gaat. Je kan bij elkaar terecht en er is veel herkenning bij elkaar.

De luchtvaart is een geheel eigen wereld. Je leert de luchtvaarttaal en je leert de gebruiken eigen te maken. De opleiding is voor mij levensveranderend geweest. Het is voor mij veel meer dan een studie geweest. Het is voor mij een life changing experience. Het is eigenlijk een school of life.

Je leert niet alleen uit boeken en van ervaringen van docenten. Je krijgt een scala van lessen die nodig zijn om te werken in de luchtvaart.

Ik heb van te voren geen twijfels over de opleiding gehad. Wel heb ik nagedacht over de opleidingskosten. Het is best een investering en ik hoopte wel dat ik er een baan aan over zou houden.

Ga het vooral doen.  De ervaring is het waard.

Jeffrey, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia


De reden dat ik dat gesprek bij KLM gehaald heb, heb ik te danken aan de opleiding. Ik heb van te voren wel nagedacht over de vraag of de opleiding de € 4000,- waard is. Ja, het is het waard! Als je serieus de opleiding volgt, kom je gegarandeerd door de opleiding. En wordt je aangenomen bij een luchtvaartmaatschappij. Waar je ook solliciteert. Het kan niet anders. Ik ben daarvan overtuigd.

De opleiding is niet zwaar. Je doet een commitment. Dus je gaat ervoor. En het is vol te houden. Het is 20 weken, één dag per week. Er zijn voldoende pauzes.

Ik twijfelde of de opleiding te combineren was met mijn baan. Deze opleiding is dus te combineren met een fulltime baan. Twintig weken is te overzien. Gewoon een kwestie van goed plannen. Ik blokte 3 à 4 dagen in de week 1,5 uur voor het huiswerk.

De school is netjes en schoon. De docenten en trainers letter erop dat iedereen zich aan de kledingvoorschriften houdt.

Ik dacht aan het begin van de opleiding dat ik nooit bij KLM zou worden aangenomen. En nu ben ik tijdens de opleiding al aangenomen.

Als je naar de blauwe lucht kijkt, krijg je bij TAT een glimlach op je gezicht!

Elivera, student TAT, nu KLM Grondstewardess


 

 Ik werk nu bij KLM als grondstewardess. Ik heb veel geleerd bij TAT. Vooral de lessen luchtvaartdienstverlening spraken mij aan.

De groepen zijn klein en je kan altijd van alles vragen.  Het is een opleiding die zeker de moeite waard is om te volgen. Ik heb er altijd bij gewerkt. En ik kon mijn studie goed combineren met de opleiding. Mijn doel was om bij KLM te werken en dat is dan ook gelukt!

Sin Yan, student TAT, nu KLM Grondstewardess


Ik heb eerst de Opleiding S/R/H gevolgd. Daarna heb ik de opleiding uitgebreid met de Opleiding IATA Travel Consultant. Ik ben voor deze opleidingen in één keer geslaagd. Ik heb een prettige tijd bij TAT gehad. Ik vond het fijn dat er in kleine groepjes wordt gewerkt. Heel leuk dat de docenten zelf uit de luchtvaart komen en ervaring hebben met solliciteren etc.  Het lesmateriaal is in duidelijk taal geschreven, de tempo van de lessen kan ik goed volgen. De docenten leggen de stof heel helder uit. Mijn vragen over de lesstof werden altijd op tijd en deskundig beantwoord.

Helga, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik werk bij KLM als grondstewardess. Ik ben direct na mijn opleiding aangenomen bij KLM. Mijn klasgenootjes reageerden heel lief en enthousiast op mijn aanname. De combinatie van een kind thuis en studeren was af en toe best zwaar. Maar als je iets echt wilt, lukt het ook. Ik vind dit een ideale opleiding. Mijn klasgenoten hebben allemaal een baan in de luchtvaart gekregen. We steunen elkaar en helpen elkaar waar nodig. De sfeer op school is echt goed.

Chantal, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik ben na mijn opleiding Allround luchtvaartdienstverlener aangenomen bij Easyjet als stewardess. Ik vond het een leuke tijd bij  TAT.

Veel lesstof uit de opleiding Allround luchtvaartdienstverlener kwam terug in de selectieprocedure en aannametijd bij Easyjet. Ik wist wat er van mij werd verwacht als Cabin Attendant bij Easyjet waardoor ik ben aangenomen.

Veel mensen vroegen mij of ik al een baan had in de luchtvaart. Nu kan ik eindelijk zeggen; ja! Ik ben stewardess bij Easyjet.

Ik heb de opleiding zelfs aan mij vriend aangeraden! Hij begint binnenkort met de opleiding. Bedankt, iedereen!

Stefanie, student TAT, nu Cabin Attendant Easyjet


Ik had direct een goed gevoel over de opleiding toen ik vanuit België op de open dag kwam. Het is belangrijk dat je mensen rondom je hebt die je steunen. De school is een stimulerende omgeving.

Wat ik uit de opleiding heb gehaald?

1    veel meer zelfvertrouwen door het vertrouwen wat de docenten in mij hebben

2   ik durf mijzelf nu te laten zien en durf nu zelfs vooraan te staan!

Met als gevolg dat ik ben aangenomen als Cabin Attendant (stewardess) bij Cityjet. Ik ga tijdens de opleiding al vliegen voor deze luchtvaartmaatschappij. Ik ben héél trots en blij!

Ik zou deze opleiding aanraden want je leert zoveel! Ik wist meer dan de anderen die gingen solliciteren. Men heeft mij goed geholpen met mijn C.V.

Als er iets is, is er altijd persoonlijke begeleiding.

Ook vond ik het fijn om een kleine klas te hebben.

Dana, student TAT, nu Cabin Attendant Cityjet


Ik ben tijdens de opleiding aangenomen bij Cityjet als stewardess. Ik ga voor Brussels Airlines vliegen en ben in dienst van Cityjet. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou worden aangenomen als stewardess bij Cityjet. Als ik hier niet had gezeten, was ik nooit aangenomen. Ik heb heel veel geleerd tijdens de opleiding. Ik ben veel zekerder geworden.

Het IATA lesprogramma stak goed in elkaar. De docent legt de stof helder uit. De goede opzet van de lessen heeft ervoor gezorgd dat ik de stof snel opnam.

Ik heb geen spijt van mijn deelname aan de opleiding. Ook al moest ik elke lesdag vanuit België komen. Ik zou de opleiding aanraden omdat het een goede voorbereiding is op je toekomstige werk (de INI en het sollicitatiegesprek).

 

Sofie, student TAT, nu Cabin Attendant Cityjet


Ik ben tijdens mijn opleiding aangenomen bij Tuifly als Cabin Attendant (stewardess). Ik heb veel gehad aan het IATA programma. Vooral toen ik aan recruiters moest laten zien wat ik allemaal weet over de luchtvaart. Docenten hebben mij ook veel verteld over hun ervaringen in de luchtvaart. Ik kon uit hun ervaringen putten. Ik kon echt toelichten wat het vak inhoudt.

Door de sollicitatietraining ben ik zelfverzekerder geworden. Ik had mij goed voorbereid. Ik heb mezelf tijdens de opleiding echt leren kennen. Daardoor verliepen de gesprekken tijdens de sollicitatie goed.

Ik ben een echte doorzetter. Als ik iets wil dan ga ik ervoor. Ik had aan  het begin van de opleiding niet gedacht dat ik zover zou komen. Ik kan haast niet geloven dat ik ben aangenomen. Het was voor mij een droom en die is nu werkelijkheid geworden.

Je krijgt tijdens de opleiding echt een heel goed beeld van de luchtvaart. Je krijgt de positieve kanten maar ook de negatieve kanten mee.

Suzan, student TAT, nu Cabin Attendant Tuifly


Tijdens mijn opleiding ben ik gaan solliciteren voor de functie van Customer Services medewerker. Ik heb het IATA certificaat Customer Services tijdens mijn opleiding behaald. Ik ben direct aangenomen voor de functie Customer Services medewerker bij een groot bedrijf in België.

Ik kom uit België. Elke lesdag ben ik met het openbaar vervoer naar school gekomen. Het was zwaar. De combinatie school en werk. Ik heb het er graag voor over gehad. In België heb je geen opleidingsinstituut voor IATA opleidingen. Daarom ben ik naar Nederland gekomen. Ik heb veel op internet gekeken. Maar kwam toch altijd weer bij TAT terug.

Op een gegeven moment ben ik langsgekomen voor een open dag. Ik voelde direct dat ik op de goede school zat. Na het gesprek mocht ik mij eventueel inschrijven. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Een goede vriendin zei; als dit je droom is…ga er dan voor! Een paar weken later ben ik gestart met de Opleiding IATA Allround luchtvaartdienstverlener.

Ik ben nu heel blij met mijn nieuwe baan als Customer Services medewerker in België. Ik ga in de toekomst nog een opleiding bij TAT volgen. Het is de snelste weg naar een erkend vakdiploma. En in België krijg ik bij sollicitaties zeer goede reacties op het IATA certificaat.

Soufian, student TAT, nu Customer Services medewerker


 Ik ben blij dat ik de opleiding heb gevolgd. En kan echt iedereen de opleiding aanraden. Van A tot Z werd ik goed voorbereid voor in de luchtvaart. Je leert bij TAT zoveel!

Ik heb geen moment getwijfeld of ik de opleiding zou gaan volgen. De sfeer op de open dag vond ik fantastisch. Ik zag al snel dat de lessen door echte professionals werden gegeven. Dus vlak na een bezoek aan de open dag heb ik mij ingeschreven. En een aantal weken later kon ik al beginnen.

Ik had tijdens de INI en de eerste weken op mijn werk bij KLM een enorme voorsprong op andere ‘nieuwe collega’s’. Veel IATA codes en procedures had ik al op school geleerd. Dus dat kwam mij allemaal bekend voor. Daardoor ben ik gemakkelijk door de interne training van KLM gekomen. Ook denk ik altijd aan de tips die ik van de trainers kreeg. Zij komen echt uit het vak en ik heb nog steeds iets aan de tips.

Ik zit soms samen met een vriendinnetje, die ook bij TAT op school heeft gezeten, achter de check-in balie. En dan zeggen we tegen elkaar; wie had dat nou kunnen denken. Wat zijn wij ver gekomen!

Wat ik het leukste vind aan mijn werk bij KLM? Ik werk achter de check-in balie van KLM Business Class.  Ik vind alles leuk aan mijn werk. Vooral de leuke spontane verhalen van de passagiers. Ik kan dit werk nog héél lang blijven doen. Het verveelt geen moment. Ik geniet van de passagiers en het contact met collega’s.

Dank je wel TAT voor de leuke lessen en sfeer. Zelfs als wij een keer geen zin hadden of het een keer niet zagen zitten, waren de trainers zó ontzettend behulpzaam en aardig. Als ik het over mocht doen, zou ik weer 100% voor TAT kiezen.

Een tip voor iedereen; volg deze opleiding en ga voor je droombaan!

Saadet, student TAT, nu check-in agent KLM


 Ik ben na mijn studie bij TAT gaan werken als stewardess bij Corendon. Na mijn sollicitatie ben ik een paar weken op INI gegaan in Turkije. Ik herkende veel van de lesstof. En kwam dan ook makkelijk door de Interne Training. Nu vlieg ik voor Corendon! Ik ben heel trots en blij met mijn leuke baan. Bedankt TAT voor alles!

Shrihan, student TAT, nu Cabin Attendant Corendon


Het is een studie waarmee je wordt voorbereid op een baan bij een luchtvaartmaatschappij. Wil je dat erg graag en ben je bereidt intensief aan jezelf en je C.V. te werken? Dan ben je hier op de juiste plaats. Deze opleiding leert je niet alleen veel over de inhoud van het werk, hier krijg je ook de praktische tips en aandacht waar je veel aan hebt.

Misschien vraag jij je af waar de opleiding goed voor is, iedereen met een Havo of MBO 3/4 diploma kan immers toch solliciteren als steward/stewardess? Solliciteren op uitgebreide/ouderwetse wijze is niet makkelijk en zeker niet bij luchtvaartmaatschappijen die erg goed op je houding, gedrag en uitstraling letten. Niet voor niets dat heel veel mensen proberen te solliciteren bij bekende maatschappijen en er een fractie daarvan uiteindelijk wordt aangenomen. Bij TAT leer je hoe je daar mee om moet gaan en wat verstandig is om juist wel en niet te zeggen.

Ik zal je niet vertellen dat de opleiding makkelijk is, want dat vond ik niet. Zelf ben ik hier als relatief stugge Groninger binnen gekomen en voor mij was er flink wat getrek en geduw voor nodig, voordat ik door had hoe het moest. Mij is het gelukt bij de KLM, mede omdat ik er hard voor gewerkt heb en mede omdat TAT mij erg goed geholpen heeft. Daarom raad ik deze opleiding aan als jij dat ook graag wilt.

Nogmaals erg bedankt Nicole en ook alle andere leraren bedankt voor een leuke en leerzame tijd bij TAT!

Koen, student TAT, nu steward KLM


De opleiding sloot heel goed aan bij de eisen van luchtvaart/afhandelingsmaatschappijen. Daar het een algemene en uitgebreide opleiding betreft waarin veel facetten uit de praktijk worden besproken en uitgelegd door docenten die zelf in de luchtvaartbranche actief zijn. Zelf heb ik erg veel kennis opgedaan en mezelf verder ontwikkelt in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik vind het erg prettig dat TAT docenten ervaring uit de praktijk hebben.

Lydia, student TAT, nu stewardess Transavia


Ik zou deze opleiding aan iedereen willen aanraden die in de luchtvaart wil gaan werken. Omdat je een goede basiskennis en -inzicht krijgt in de luchtvaartwereld. Dit komt mede doordat alle docenten zelf werkzaam zijn in de luchtvaart; zo blijf je ook up-to-date. Je krijgt zoveel persoonlijke begeleiding als dat jij nodig hebt! Daarnaast streven zij samen met jou ervoor om een baan te bemachtigen; zij helpen je daar waar nodig. Ook als je een baan hebt, blijven ze contact houden en je steunen. Dit vond ik erg fijn! TAT beroepsopleidingen is ook geen groot, onpersoonlijk bedrijf. Het blijft intiem en dat zorgt ervoor dat je je gesteund voelt. Ik heb heel veel aan de opleiding gehad. Voorheen wist ik eigenlijk inhoudelijk niets van de luchtvaartwereld. Je leert stap voor stap meer en je wordt opgeleid door ervaren docenten. Ook het persoonlijke contact en begeleiding vond ik fijn; ze tonen oprecht interesse in jou. Ik werk nu als stewardess op de intercontinentale vluchten van TUIfly Belgium. Ik vlieg de hele wereld over en ben trots op hetgeen wat ik heb bereikt.

Natasja, student TAT, nu stewardess TUIfly Belgium


Om eerlijk te zijn heb ik geen twijfels gehad om mij aan te melden voor de opleiding. Ik vond dat het via internet en op de open dag allemaal leuk en goed is uitgelegd. Ik las ook goede reviews over de opleiding wat mij heeft doen besluiten om aan deze opleiding deel te nemen.
Tijdens de opleiding ben ik mijzelf erg tegengekomen, ik heb mezelf goed leren kennen.
Ik heb erg veel geleerd en vooral de basis om een goede Cabin Attendant te zijn. Ik werk nu als Cabin Attendant (stewardess) bij Easyjet.

Ik vond de lessen leerzaam. De klasgenoten en docenten zijn leuk. Ze bieden hulp aan bij het zoeken naar een baan.
Ik zou de opleiding zeker aanraden aan mijn vrienden.
Ik wil jullie bedanken voor de leerzame en gezellige tijd die ik heb gehad.

Diana, student TAT, nu stewardess Easyjet


Ik vond het een leerzame opleiding. En zou dan ook iedereen aanraden om je op te geven voor een opleiding. Ik gebruik veel kennis in mijn huidige baan als grondstewardess. Ik werd ongeveer één jaar na afronden aangenomen bij KLM. Het werk is zoals ik mij had voorgesteld tijdens de opleiding. Ik werk bijna vijf dagen in de week en vaak wordt ik ingedeeld in de ochtenduren. Dit past helemaal bij mijn leven want ik heb graag in de middaguren vrij. Bij TAT hoorde ik altijd leuke praktijkverhalen en nu maak ik het dus zelf mee.

Van te voren wist ik niet of ik een opleiding voor grondstewardess echt nodig zou hebben. Ik heb een MBO opleiding gevolgd voor toerisme en dat vond ik in eerste instantie wel genoeg. De doorslag was voor mij dat het mij toch niet lukte om zelfstandig een baan te vinden in de luchtvaart. Ik werd er al onzekerder van. En waarom ik voor TAT koos is de fijne sfeer op de open dag en het IATA certificaat. Altijd goed om een certificaat te hebben wat echt wordt erkend en altijd zijn waarde blijft houden.

Nadelen: ik heb niet echt nadelen maar als ik toch een nadeel moet noemen; ik werd gek van de IATA codes. Ik heb ze allemaal moeten leren. Nu komen ze dan toch nog van pas maar destijds vond ik het een irritant vak.

Pluspunten: IATA opleiding + certificaten, leuke docenten, leuke sfeer, leuke lessen, niet één keer verveeld

Ik denk dat deze opleiding voor iedereen een waardevolle opleiding is. De ervaring is er één om nooit te vergeten! Super bedankt voor de top opleiding!

Wil je meer lezen over mijn werk als KLM grondstewardess? Ik heb op de praktijkdag van TAT een aantal TAT studenten rondgeleid. Heel leuk om de nieuwe gezichten te zien en hen waardevolle tips mee te geven. Lees hier de meest gestelde vragen aan mij.

 

Jacqueline, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik wilde heel graag als receptioniste werken. Na de opleiding ben ik gaan werken als receptioniste in een klein hotel. Ik ben aangenomen doordat mijn opleiding een mooie aanvulling was op mijn C.V. Ik vond de opleiding interessant en doordat de klassen klein zijn, heb ik veel persoonlijke begeleiding gekregen. Dank je wel voor een hele leuke tijd en alle hulp. Ik heb deze goede baan echt aan jullie te danken!

Shene, student TAT, nu hotel receptioniste


Ik twijfelde over wel of niet opgeven voor een opleiding bij TAT. Toen ik op de open dag kwam, was ik ook al uitgenodigd voor een selectiedag voor stewardess bij Transavia. Dus ik wilde deze dag afwachten voordat ik mijn tijd en energie in een opleiding zou steken. De selectiedag was precies gepland op een eerste dag van de opleiding. Ik had met TAT afgesproken dat als ik niet zou worden aangenomen ik toch nog, kon starten met de opleiding. Ik krijg helaas al om 10 uur een afwijzing en gelukkig kon ik direct bij TAT beginnen.

Mijn reactie na één dag TAT; als ik al deze informatie had dan had ik héél anders bij de selectie van Transavia gestaan. Daar baalde ik natuurlijk wel van want ik wilde gewoon heel graag direct vliegen. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd van docenten. Het was echt een leerzame tijd. Je krijgt veel individuele aandacht en je komt echt met een goede basis van school. Vakken zoals Flight Safety en luchtvaartdienstverlening geven je gewoon veel meer inzicht in het werk. Ik ging het jaar daarop direct weer bij Transavia solliciteren. Nu kwam ik natuurlijk met veel meer kennis naar de selectiedag en kreeg ik zonder problemen de baan. De opleiding heeft mij dus goed geholpen. De opleiding zou ik dan ook aanraden voor mensen die graag willen werken als stewardess. Het is het allemaal meer dan waard.

Tifa, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik heb in 2016 bij TAT mijn opleiding gevolgd. Ik twijfelde of deze opleiding iets voor mij zou zijn. Vooral mijn leeftijd speelde een rol. Ik dacht dat ‘stewardess worden’ iets voor jonge dames was. Ik was 42 jaar en wilde graag een carrière switch. Ik was bang dat een opleiding tot stewardess geen nut had vanwege mijn leeftijd. Maar mijn gedachte over ’te oud’ zijn veranderde na een bezoekje aan TAT. TAT had al veel studenten opgeleid die na een jarenlange carrière iets anders wilde.  Na een informatiegesprek was ik enthousiast geworden over de mogelijkheden die deze opleiding mij kon bieden. En zou ik eindelijk mijn ‘meisjes-droom’  uit laten komen.

Het was een hele leuke opleiding waarin je veel verschillende facetten van de luchtvaart tegenkomt. Ik heb een realistisch beeld gekregen van het werk in de luchtvaart. De vaardigheden die ik heb geleerd zet ik nu in als stewardess. De sfeer is zeer goed te noemen. Ik heb veel leuke contacten opgedaan. De studenten uit mijn klas hadden de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. Ik had er totaal geen problemen mee dat ik één van de oudste studenten was. Ik vond het juist leuk om in een gevarieerde klas te zitten.

Tijdens de opleiding is er voldoende tijd voor huiswerk. Ik vond de werkdruk niet hoog. Ik merkte dat ik, mede door de flight safety lessen, met een stevige basis aan de interne opleiding bij Transavia begon. De lessen waar ik nu nog steeds veel aan heb zijn de communicatie lessen en IATA luchtvaartdienstverlening. Wat ik heel leuk vind is dat je op school echt de sfeer van de luchtvaart mee krijgt. Ik herken nu veel situaties die we op school al hebben behandeld. Na de opleiding vonden we het allemaal jammer dat de opleiding al zo snel voorbij was. Maar gelukkig kunnen we altijd nog terug voor extra lessen etc…

Kortom; voor mij heeft de opleiding heel goed uitgepakt. Ik heb, na twijfelen, toch de stap gezet en heb geen moment spijt van mijn keuze voor TAT. Maar ik wil er nog wel bij zeggen dat het een opleiding is waar je echt wel je best voor moet doen. Je moet er tijd in steken en het allemaal écht willen.

Tanja, student TAT, nu stewardess Transavia


Voordat ik de keuze maakte om bij deze opleiding te komen twijfelde ik nergens over, ik had er zin in en had er zin in om te beginnen. Alleen een puntje was waarom dit in 20 keer kon en bij anderen 2 jaar. Maar het kan zeker! Ik ben naar 2 opendagen geweest, dit sprak mij meer aan dan tio, wat kleiner en kleinere klassen, ook de opendag was gelijk duidelijk! De opleiding heeft mij heel veel kennis opgeleverd. Bij het solliciteren sta ik er niet meer blanco in, daardoor wordt het makkelijker om te solliciteren. Een waardevol aspect van de opleiding vond ik toen we een kijkje gingen nemen in de mock-up. Zo maak je het ook een keer echt mee en de demo ook hoe het is en waar alles zit in het vliegtuig. Je krijgt goede lesstof die van toepassing is, duidelijke uitleg van de leraren en die nemen ook de tijd voor je en je kunt erbij naast makkelijk werken aangezien het maar 1 keer in de week is. De opleiding zou ik dus zeker aanraden aan anderen!

Daniëlle, student TAT


 

Ik raad TAT Beroepsopleidingen iedereen aan, omdat ik als studente veel heb geleerd tijdens de studie.

De studenten worden begeleid door veel kennis en kunde, want de docenten hebben ontzettend veel ervaring in de luchtvaart.

De lessen worden met passie voor het vak gegeven en dit slaat over op de studenten. De nieuwschierigheid naar de luchtvaart werd bij mij steeds groter en groter.

De opleidingen duren 6 maanden en in die 6 maanden vergt veel aandacht aan training, huiswerk en mentale wilskracht. Je doet het natuurlijk allemaal zelf en toch ook samen, want in een klas bij TAT steun je elkaar en hierdoor bouw je een goede banden/vriendschappen op met de medestudenten in zo een korte periode.

Wij hebben allemaal 1 doel voor ogen en dat is (grond-)stewardess/hostess worden en dit heb je met elkaar gemeen.

Tijdens de studie word je goed voorbereid op de sollicitatie door sollicitatietraining en communicatietechnieken. Dit kon ik met zelfvertrouwen toepassen tijdens mijn sollicitatie bij Easyjet.

Mijn training bij TAT is een stukje levenservaring die ik nooit zal vergeten. Bedankt Nicole en de docenten! 

Mirella, student TAT, nu stewardess Easyjet


Ervaring volgt

Julianne, student TAT, nu grondstewardess Aviapartner


 Ik heb de Opleiding Stewardess gevolgd. Ik vond het een succesvolle opleiding omdat ik mijn droom waar kon maken. Ik ben bij KLM gaan werken als grondstewardess. Ik ben heel blij met de baan. Ik ben blij dat ik een opleiding bij TAT heb gevolgd. Ik vond de lessen duidelijk. Iedereen werd op zijn of haar eigen niveau geholpen. De trainers en docenten hebben echt als doel om je een baan te bezorgen. Je moet het natuurlijk wel zelf doen. Maar met het uitgebreide vakkenpakket kom je een heel eind. Ik ben heel trots op het resultaat; een baan bij KLM als grondstewardess.

Ik help passagiers met het inchecken. Ik begeleid kleine kinderen en passagiers die extra hulp nodig hebben van en naar het vliegtuig. Ook help ik passagiers bij de selfservice check-in. Ik draag mijn KLM uniform met trots. Ik vind dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan een vlucht van een passagier.

Ik zou de opleiding aanraden aan mijn vrienden, omdat het een leuke en korte opleiding is waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht.

Zeneb, student TAT, nu grondstewardess KLM


 Het IATA certificaat was een mooie aanvulling op mijn C.V. Ik had al veel werkervaring opgedaan in toeristische beroepen. Toch was dit niet genoeg om een baan te krijgen als stewardess. Na een aantal jaar twijfelen heb ik de gok genomen en een leuke opleiding voor stewardess uitgekozen. Ik heb de opleiding stewardess bij TAT gevolgd. En er geen dag spijt van gehad! De opleiding zit goed in elkaar. De lessen worden vlot gegeven. Geen moment heb ik mij verveeld. Ik vond het zelfs jammer dat de opleiding af was gelopen.

Ik was mij tijdens de sollicitatieprocedure maar ook tijdens de eerste weken bij Emirates heel erg bewust van mijn houding, gedrag en communicatie. Dat wordt je goed geleerd bij TAT. Door de vakken Flight Safety en luchtvaartdienstverlening had ik een grote voorsprong op mijn collega’s bij Emirates. Ik stond echt stevig in mijn schoenen. Wat ik ook een voordeel vond is dat er al een aantal studenten van TAT voor buitenlandse maatschappijen werken. Hierdoor was het wat minder spannend om de stap naar Emirates te zetten. Wat ik van het werk van een stewardess vind? Het is een heel bijzonder beroep. Ik vlieg nu de hele wereld over en ben echt enthousiast over deze baan. Eigenlijk wil ik hier niet meer weg. Ik reis veel naar vrienden en familie die over de hele wereld wonen. Dat kan makkelijk door de kortingen die ik krijg op de vliegtickets. Dat is een voordeel van deze baan. (meer…)

Esther, student TAT, nu stewardess Emirates


 Tijdens de opleiding al aangenomen als grondstewardess bij KLM. Geweldig! Ik heb heel veel geleerd bij TAT. De lessen waren zeer leerzaam. Ik kreeg goede begeleiding en de docenten zijn échte vakmensen.

Elena, student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik vond het een leerzame tijd. Tijdens de opleiding werd ik aangenomen als grondstewardess. Ik check passagiers in voor Easyjet. Je kunt altijd terugkomen op school met vragen. De docenten zijn deskundig. Zij begeleiden je op weg naar een baan. Elke week wordt aandacht geschonken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Of je een baan krijgt, hangt af van je eigen inzet. Je krijgt alle begeleiding maar moet het toch echt zelf doen. Ook na de opleiding kan je altijd terecht voor extra begeleiding. Als je bijvoorbeeld verder wilt solliciteren naar een andere baan. Dat is een pluspunt.

Nathalie, student TAT, grondstewardess Easyjet


Het is een super opleiding! Ik heb de opleiding stewardess gevolgd en ben daarna gaan werken bij Transavia. Mijn droom is uitgekomen! Ik heb veel geleerd bij TAT. De docenten hebben veel kennis van de werkvloer. Het lesmateriaal is duidelijk. De lesdagen zijn interessant. Als je écht voor een baan in de luchtvaart wilt gaan, zit je hier goed. Ook na de opleiding kan je terecht met vragen of voor hulp. Ik heb hele goede begeleiding gekregen waardoor mijn droom is uitgekomen.

Amber, student TAT, nu stewardess Transavia


Ik ben aangenomen bij Easyjet. Ik heb in de klas bij TAT altijd een hele leuke tijd gehad. Ze zeggen weleens dat de aanhouder altijd wint. Nou, het is mij gelukt. Na mijn opleiding ben ik gaan solliciteren bij Easyjet voor de functie van Cabin Attendant. Ik mis jullie wel, hoor! Ik kom snel nog eens langs om jullie te vertellen over mijn avonturen bij Easyjet.

Sander, student TAT, nu steward Easyet


Vanaf de allereerste schooldag voelde ik dat ik thuis hoorde in de luchtvaart. De sfeer op school is ontzettend goed. Iedereen is aardig en behulpzaam. Ik ben naar de selectiedag van Transavia geweest en mag op 2 maart beginnen met de INI! Volgende week donderdag heb ik de medische keuring en ga ik de kleding passen. Ik ben echt razend enthousiast over Transavia en wil niets liever dan bij Transavia beginnen. Ik ben tijdens de opleiding al aangenomen bij Transavia. Ik wil nog wel mijn TAT diploma halen dus ik kom nog terug om de examens te maken.

Romy, student TAT, nu stewardess Transavia


TAT heeft een uitgebreid lessenpakket waarbij je lessen volgt van docenten met veel werkervaring in de luchtvaart. Hierdoor wordt niet alleen de stof behandeld maar krijg je ook heel veel praktijkvoorbeelden mee. Het lespakket is heel goed voor je zelfontwikkeling! Je leert op de juiste manier te communiceren en je weet aan het eind van de opleiding hoe je op de juiste manier een sollicitatieprocedure kunt voltooien.

Ik heb zelf heel veel aan communicatie, sollicitatietraining en flight safety gehad! Dit waren voor mij ook de leukste vakken om te volgen. Met deze vakken ontdek je jezelf en kom je erachter of de luchtvaartdienstverlening echt bij jou past.

Het verschil tussen het TAT beroepsopleidingen en andere opleidingsinstituten is dat TAT een veel uitgebreid lessenpakket heeft, kleine klasjes waardoor je persoonlijk goed begeleid wordt en lessen volgt van docenten met vele ervaring in de luchtvaartdienstverlening.

Falko, student TAT beroepsopleidingen, nu steward British Airways


Je krijgt echt de sfeer van de luchtvaart mee. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zou iedereen aanraden om een opleiding tot stewardess bij TAT te volgen omdat ik van mening ben dat je je op deze wijze goed kunt voorbereiden op je toekomstige functie. Ik werk nu voor Transavia in de zomermaanden. In de wintermaanden ben ik KLM grondstewardess. Ik heb dit allemaal te danken aan het feit dat ik ooit besloot om via TAT opleidingsinstituut stewardess te worden.

Jill, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


De opleiding sluit erg goed aan op de praktijk. Heel veel onderwerpen die we tijdens de opleiding hebben behandeld kwamen bij mij terug tijdens de training van mijn nieuwe baan. Hierdoor was het voor mij veel makkelijker om de toetsen die we elke dag kregen tijdens de training met een voldoende af te sluiten. Ik ben aangenomen bij Swissport als passagemedewerker. Ik zou de opleiding aanraden, omdat het een leuke en korte opleiding is waarin je veel leert. Er wordt duidelijk les gegeven en je kan er met al je vragen terecht.

Richard, student TAT beroepsopleidingen, nu check-in agent Swissport


Eric, student TAT beroepsopleidingen, nu check-in agent Swissport


 

Iris, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik vond het een hele leerzame opleiding. De docenten nemen de tijd voor je. Waardoor je in een korte tijd veel leert. Het is heel leuk om na de opleiding nog docenten tegen te komen op Schiphol.

Juwan, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


 Het is een leerzame opleiding. Je wordt heel goed voorbereid op de sollicitatieprocedure. Al moet je het natuurlijk zelf wel doen. Succes hangt af van een goede opleiding in combinatie met je eigen doorzettingsvermogen. Ook na de opleiding, kan je altijd bij TAT terecht voor vragen. Ik werk nu bij British Airways als Cabin Attendant (stewardess).

Marye, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess British Airways


Ik heb het echt heel erg naar mij zin en ben prima op mijn plek bij Easyjet. Ik wil dit werk nog heel lang blijven doen. Ik vond het een interessante, leuke en leerzame opleiding. Docenten weten veel over het vakgebied en je ontwikkelt jezelf heel snel door de uitstekende begeleiding. Dank jullie voor een mooie tijd.

Stefanie, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Easyjet


 Na TAT heb ik eerst als grondstewardess bij KLM gewerkt. Nu werk ik bij Swissport als grondstewardess voor de luchtvaartmaatschappijen Etihad en Garuda. Hier ben ik helemaal op mijn plek. Ik doe van alles: check- in, gate, brug aansluiten, UM en VIP begeleiden etc. Juist de veelzijdigheid aan taken spreekt mij erg aan. En natuurlijk is de sfeer op Schiphol geweldig. Ik vind de opleiding bij TAT de beste die er is. Er is sprake van goede persoonlijke begeleiding en een professionele sfeer. Ik heb er een hele fijne tijd gehad. Ik raad daarom iedereen aan om hier een opleiding te volgen. Als mijn rooster het toelaat, kom ik graag langs om te vertellen over mijn werk als grondstewardess voor Etihad en Garuda. Het is zó leuk om te doen! Nog leuker dan ik ooit had gedacht.

Renée, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


De docenten weten op een leuke spontane maar ook kundige manier de lesstof elke keer weer boeiend te houden. Ik heb van iedere les genoten. Wat ben ik blij met deze carrière switch!

Monique, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


TATTAT kijkt echt naar de student zelf. Ik werd individueel geholpen met al mijn vragen. D.m.v. verschillende oefeningen en daar een eerlijke en uitgebreide feedback over te krijgen kan een student werken aan zichzelf om ergens in te groeien of te ontwikkelen. Houding, imago, en correct handelen: Alles komt bij TAT aan de orde, om stewardess te worden! Ik ben na de opleiding voor Stewardess direct aangenomen bij Transavia.

Maud, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Het geven van persoonlijke aandacht en begeleiding aan studenten  staat heel hoog in het vaandel bij TAT. Het leren was nog nooit zo leuk geweest voor mij.
De leraren vertellen allemaal interessante verhalen die zij hebben meegemaakt. En weten alles over het vakgebied.
Daarnaast werd er altijd veel tijd besteed aan het geven van eerlijke feedback, zodat je helemaal voorbereid bent om te solliciteren.
Het verschil van deze opleiding vergeleken met een andere opleiding is dat je bij deze opleiding veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Ik wil alle docenten van TAT hartelijk bedanken voor alle inzet.

Shanita, student TAT beroepsopleidingen, nu hostess AFS


TAT beroepsopleidingenIk zou deze opleiding aanraden omdat ik vind dat de lessen die gegeven worden praktijkgericht zijn en dat is erg prettig.
Het geeft je veel inzicht van wat het inhoudt om op Schiphol te werken.
De docenten zijn allemaal zeer enthousiast in het lesgeven.
De sollicitatietrainingen zijn top (ik spreek uit ervaring) , je hebt hier heel veel aan  ook als je nog niet een baan kunt vinden in de luchtvaart.
Ik vind ook dat je goed gecoacht wordt naar het vinden van een baan.
Je kan altijd een mail sturen met vragen en die wordt dan snel beantwoord. Dus de feedback is zeer goed. Ik werk nu bij KLM als check-in agent.

Yvonne, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


 

Het is echt een hele leuke opleiding. Het is een aanrader voor iedereen wiens droom het is om in de luchtvaart te gaan werken. De sfeer op school is erg goed. En je leert veel relevante dingen over het vak. Ook leer je jezelf goed presenteren.

Bij TAT leer je de dingen die je echt nodig hebt en bij andere opleidingen leer je soms ook dingen die je totaal niet meer gaat zien in de praktijk. Ook vond ik het heel fijn om sollicitatie trainingen te hebben gehad. Dit heeft mij erg op weg geholpen in de luchtvaart. De docenten werken zelf ook in de luchtvaart en weten echt waar ze het over hebben.

De docenten die je opleiden willen ook graag dat je een baan vindt na de opleiding en zij sturen je ook regelmatig vacatures toe. Ook na de opleiding is er dus nog contact. Ook dit doen andere opleidingen niet.

Na de opleiding bij TAT heb ik nog regelmatig contact gehad met de school. Ik kon met al mijn vragen terecht. De docenten hebben écht contact met je. Ze zien je als mens en niet als nummer. Dat persoonlijke vond ik heel fijn.

Ik werk bij Easyjet als stewardess (cabin attendant). Het werk vind ik heel leuk om te doen. Het is een meisjesdroom die uit is gekomen!

Chantal, student TAT, nu stewardess Easyjet


Ik vond het een heel gezellige en goede opleiding waarin ik veel heb geleerd. Door deze opleiding sta ik sterker in mijn schoenen waardoor ik aangenomen ben bij KLM als stewardess.

Carmen, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess KLM


IMG-20160201-WA0000Het is een zeer goede voorbereiding op een carrière in de luchtvaart- of hospitalitybranche.
Zeer leerzaam, goede begeleiding en goede sollicitatietraining. Het is een zeer goede voorbereiding op een carrière in de luchtvaart- of hospitalitybranche. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik veel geleerd.
TAT beroepsopleidingen is zeker een aanrader, de klassen zijn klein zodat er persoonlijke aandacht is, je ontvangt opbouwende feedback waar je echt iets mee kan. Door de sollicitatie trainingen wist ik wat er van mij verwacht werd voor de functie grondstewardess en ben ik aangenomen bij KLM als grondstewardess.

Marieke, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Wat mij opviel tijdens de lessen is dat de docenten heel professioneel zijn. Je krijgt duidelijk les en alles wordt goed uitgelegd. Door de kennis van reserveringssystemen kon ik reageren op een vacature voor grondstewardess bij Turkish Airlines. Ik merk dat ik ook veel van de andere lessen gebruik tijdens mijn werk. De opleiding sluit goed aan op mijn baan als grondstewardess.

Asli, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess Turkish Airlines


Ik vind het een waardevolle opleiding. Waardevol omdat je vaardigheden leert die je je hele leven kunt gebruiken. Ik doel dan op de sollicitatietraining maar ook het oefenen met de rollenspelacteur was leerzaam. Ik heb hier veel aan gehad tijdens mijn sollicitatie bij KLM en Emirates. Ik heb eerst bij KLM op de grond gewerkt en ben onlangs aangenomen voor mijn droombaan; stewardess in de lucht bij Emirates. Zonder alle kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding allround luchtvaartdienstverlener had ik nooit zover gekomen. Bedankt hiervoor, TAT!

Monica, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Emirates


Tijdens de opleiding voor grondstewardess werd ik al aangenomen als grondstewardess bij KLM. Ik ben heel goed begeleid door de docenten van TAT. Ik heb goed advies gekregen over mijn mogelijkheden in de luchtvaart. Ik denk dat de opleiding bij TAT een goede keuze is geweest. Zonder TAT had ik niet zo snel een baan gekregen. Je kunt altijd terecht voor vragen over je loopbaan. De docenten geven goed advies en weten waar ze over praten. Pluspunten van de opleiding: praktijkgericht en kleine klassen. Veel persoonlijke aandacht.

Ines, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


2013-09-16 16.05.51

Ik heb deze opleiding al aangeraden aan een oud klasgenoot van roc Flevoland. De docenten van TAT zijn top! Ze zijn bereid om je overal mee te helpen, er bestaan geen domme vragen!

Ik vond het super fijn en dat je individuele begeleiding krijgt. De docenten zien je echt staan.

De opleiding heeft mijn vooral geholpen bij het sollicitatie proces! Ik heb geleerd hoe je het beste kan gedragen en waar ze op letten. Ik heb hier veel aan gehad. Tijdens de opleiding werden er rollenspellen gedaan, dat was heel fijn. Zo leer je het snel!

Jessica, Student TAT, nu grondstewardess KLM


Ik kon echt merken dat ik dankzij de opleiding een voorsprong had. Ook vond ik het erg leuk dat alle docenten zelf ook vliegen, want dan hoor je ook echte praktijkverhalen. Daarnaast vond ik het fijn dat tijdens de INI er bepaalde onderwerpen wat makkelijker werden, omdat je deze al tijdens de opleiding van TAT behandeld hebt.

Je kreeg bij TAT goede en eerlijke feedback, waar je jezelf op kon verbeteren. Ik heb erg veel gehad aan de voorbereiding op de sollicitatierondes en mijn werkzaamheden bij Transavia.

Situaties komen niet onverwachts en kan ik er beter op reageren. Ik zou iedereen aanraden een opleiding bij TAT te volgen, indien je echt iets wilt bereiken!

Jenny, student TAT beroepsopleidingen, nu stewardess Transavia


Ik vond het een zeer waardevolle opleiding, met goede informatie over de luchtvaartbranche en een zeer prettige omgeving/sfeer. Bovendien krijgen we ook een goede begeleiding bij het solliciteren, ook nadat de opleiding is afgerond. De docenten zijn professionals die nog in de luchtvaartwereld actief zijn en dat vind ik heel belangrijk om niet alleen de theorie te leren, maar ook de praktische kant van het werken op Schiphol. Ik ben echt blij dat ik bij TAT beroepsopleidingen terecht ben gekomen!

Eny, Student TAT beroepsopleidingen, nu KLM grondstewardess


Ik raad de opleiding aan, omdat zij ongelooflijk goed, leuk en veelzijdig is. Het werken met kleine aantallen leerlingen waarborgt individuele aandacht en een echte teamgeest. De docenten komen uit en kennen de praktijk en doceren op basis daarvan. De opleiding, van zo’n zes maanden, is best hard werken, zeker voor degenen die daarnaast werken of studeren, en de docenten verwachten discipline en spreken de leerlingen daar zo nodig ook op aan. Tegelijkertijd zijn ze zeer meelevend en betrokken. Voor iedereen die gemotiveerd en met plezier de opleiding volgt, zijn dit de ingrediënten voor een gegarandeerd succes aan het slot ervan.

TAT geeft, in een intensief traject van zes maanden, een zeer veelzijdige opleiding voor kleine aantallen leerlingen: Engels, flight safety, communicatie, cultuur en religie, full service check-in, het Amadeus booking systeem, flight security en, niet in de laatste plaats, intensieve sollicitatietrainingen met onder meer rollenspellen. Individuele aandacht en oprechte betrokkenheid van de docenten, die doceren vanuit zowel theoretische kennis als een ruime praktijkervaring, is verzekerd. Van leerlingen wordt een actieve inbreng verwacht en iedere leerling moet binnen de verschillende onderdelen van de opleiding geregeld een korte presentatie geven. TAT weet de meest gedreven leerlingen aan te trekken, waardoor de klas zelf een belangrijke factor is om het beste in elke leerling naar boven te halen. Van begin af aan wordt de discipline bijbracht en gehandhaafd, tot aan de kleding toe, die je nodig hebt om in de luchtvaartdienstverlening werkzaam te zijn. Mede dankzij de bijzonder knappe solliciatietrainingen en communicatielessen is de kans erg groot dat een leerling al voor het einde van de opleiding een baan of baanaanbod in de luchtvaartdienstverlening op zak heeft. Dit alles maakt TAT Beroepsopleidingen mijns inziens de eerste keus voor iedereen die een toekomst in de opwindende en veelzijdige wereld van de luchtvaartdienstverlening ambieert.

Elisabetta, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Na mijn MBO-4 opleiding heb ik voor de opleiding Allround luchtvaartdienstverlener bij TAT gekozen. Ik voelde mij direct thuis. Tijdens de opleiding ben ik al aangenomen bij KLM als grondstewardess. Ik vond de lessen verzorgd en duidelijk uitgelegd. Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn periode bij TAT. Vooral de lessen over de check-in en de communicatielessen vond ik interessant. Alle docenten komen uit de luchtvaart. Er is veel tijd en ruimte voor persoonlijke vragen. De docenten zijn echt begaan met je ontwikkeling. Je kunt altijd vragen stellen en ze nemen ruim de tijd voor je. Dat zorgt ervoor dat je meer leert in een korte tijd. Ook heeft de school mij goed begeleid bij de sollicitatie bij KLM. Waardoor ik al direct ben aangenomen als grondstewardess.

Lisanne, student TAT beroepsopleidingen, nu grondstewardess KLM


Start je carrière direct!

Waarom studeer je bij TAT?

De voordelen voor jou
  • Wereldwijd erkende opleidingen/trainingen
  • Eigen recruitment bureau voor cabinepersoneel en grondpersoneel
  • Meer dan 300 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
Gratis informatiesessie