Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Ervaringen studenten

klm cityhopper stewardess
Demi, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper

Het leukste vak vind ik flight Safety. Ik had dit vak als laatst en voor mij werd het op dat moment echt heel erg echt. De rest van de vakken zijn namelijk heel erg leerzaam maar bij Flight Safety zie je ook wat je ziet als passagier alleen dan alles van achter de schermen en niet van voor. Ik wist niet dat een Cabin attendant zoveel taken had en zo een belangrijke rol speelt voor de veiligheid en voor de beleving van de passagiers. Ook trok dit vak meer mijn aandacht, omdat mijn voorkeur meer ligt bij het zijn van Cabin Attendant dan het zijn van een grondstewardess. Kortom, Flight Safety was heel veel informatie maar zo interessant en daarom ligt mijn keuze bij dit vak.

Mijn meest waardevolle moment bij TAT was de laatste lesdag. Op deze dag had ik namelijk een kleinigheidje meegenomen voor de TAT trainers die mij, mijn gehele proces hier op school hebben geholpen. Hoewel de TAT trainers zeggen dat ik het vooral zelf heb gedaan, ben ik van mening dat ik door hen heel erg als persoon ben gegroeid. Zij hebben mij veel kennis bijgebracht, maar dankzij de fijne sfeer die er op de school en bij de docenten hangt heb ik dit kunnen doen. Op mijn laatste lesdag had ik een kleine speech voorbereid voor de trainers, waarin ik wilde vertellen hoe dankbaar ik ben voor wat zij mij hebben bijgebracht. Dit was voor mij een waardevol moment, omdat ik zelf (en ook de trainers) best emotioneel werden en dat is juist hetgene wat deze school zo echt maakt. Ik vond het moeilijk om te accepteren dat dit de laatste keer was dat ik les had, maar ik wist nu zeker dat ik er echt klaar voor was. Ik heb altijd erg veel moeite gehad met leren, maar door de manier van lesgeven bij TAT heb ik met vlag en wimpel mijn diploma kunnen behalen. Deze dag voelde dus niet als een afscheid, maar als einde van een geweldige periode in mijn leven maar zeker niet als mijn laatste bezoekje aan TAT.

Het contact met mijn klasgenoten, heb ik ervaren als een grote familie. Ongeacht dat we elkaar maar 1 keer per week zagen, konden we allemaal niet wachten om elkaar weer die ene dag te zien. In de klas maar ook buiten schooltijd spraken we elkaar erg veel over van alles en nog wat. Doordat je met zo een kleine groep zit, leer je elkaar zo snel kennen en voelt het al snel als een grote familie. Er zijn erg mooie vriendschappen ontstaan uit deze klas en ik had niks liever gewild. Helaas komt alles een keer tot zijn einde, maar ik weet zeker dat ik met deze mensen nog altijd contact zou blijven houden.

Ik heb van alle vakken heel veel geleerd, maar als je vraagt waaraan ik het meest heb gehad zijn het toch echt de communicatietrainingen. Dit is namelijk niet iets wat je op elke school krijgt en ook zeker niet iets wat je even kan opzoeken op internet. We hebben tijdens de lessen keihard getraind om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op het beroep van stewardess en de sollicitaties. De trainers zijn tijdens dit vak erg eerlijk geweest dus als iets niet helemaal goed ging, kreeg je erg goede feedback maar zodra je iets goed deed, kreeg je ook echt een groot compliment. Ik heb veel aan deze trainingen gehad, ook in het dagelijks leven en op mijn werk. Ik merkte dat ik verbaal hierdoor echt heel erg ben gegroeid en heel erg anders met mensen omga dan voorheen. Ik zie ineens eigenschappen bij mezelf die ik eerder nog niet zag en ook heb ik geleerd van mijzelf te houden. Dit komt doordat je tijdens de training zo erg bezig bent met het laten zien van jezelf en hierdoor besef je dat je eigenlijk beter bent in bepaalde dingen dan je dacht. Het vak communicatietraining is dus echt het vak wat ik voor geen goud had willen missen.

Ook het contact met de trainers heb ik ervaren als een grote familie.  Zij hebben mij gesteund, veel bijgebracht maar vooral geholpen met de vraag die ik elke dag aan mijzelf stelde: “wat wil ik nou eigenlijk met mijn leven op dit moment en wat is mijn doel’. Ik wist voordat ik aan deze studie begon, niet wat ik later wilde worden of überhaupt welke richting. Wel wist ik dat ik het leuk vond om sociaal contact te hebben en dat misschien iets in de hospitality of luchtvaart branche leuk zou zijn. Door de ervaringen en verhalen die de docenten vertelden en deelden met ons, keek ik er ineens heel anders tegenaan. Ineens kwam een keerpunt en wist ik nu zeker dat ik de luchtvaart branche in wilde en had ik mijn doel voor ogen. De verhalen die werden verteld en de informatie die de docenten deelden maakten het beeld van een stewardess, die alleen hapjes en drankjes serveert, namelijk compleet anders. Ik wilde die stewardess zijn waarover ze vertelde, de stewardess die er voor de passagiers was op moeilijk momenten en echt ervoor zorgde dat een passagier zich veilig voelde. De vragen die in mijn hoofd rond spookten werden dus allemaal beantwoord. Ik wist wat ik wilde en ik wist dat ik niks liever wilde dan dat. Je zou denken dat je net als op de middelbare school je zou irriteren aan bepaalde docenten, maar elke keer als de lesdag dan voorbij was kon ik niet wachten op de aankomende lesdag dat ik de docenten weer kon zien. Ze waren super gezellig, heel eerlijk en speelden een belangrijke rol in mijn voortgang.

Ik zou TAT zeker aanraden bij andere mensen. Ik twijfelde in het begin omdat het een korte studie is en je niet zoals ergens anders 4 jaar lang 5 dagen per week school hebt, maar wat ik in zo een korte tijd heb geleerd is onbeschrijfelijk. Ik krijg vaak vragen over hoe ik in zo een korte tijd mijn diploma heb kunnen halen en dus nu al zou kunnen gaan werken in de luchtvaart branche. Hierop antwoord ik vaak; doordat TAT niet zomaar een school is waar je naar toe gaat en maar moet gaan leren om je diploma te behalen. Dit is namelijk een school waar je (hoe gek het ook klinkt) niet vanaf wilt en naar elke lesdag uitkijkt omdat je alleen maar meer wilt leren. Je zou kunnen zeggen dat er een soort van vloek om de school heen hangt die ervoor zorgt dat je niet meer weg wilt ipv dat je snel naar huis wilt als de dag voorbij is. TAT heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk weet wat ik wil en heeft voor mij een duidelijk toekomstbeeld gecreëerd. Zou ik TAT dus aanraden bij anderen? Jaa zeker ik zou zeggen, wacht niet en schrijf je zo snel mogelijk in als je de periode van je leven wilt hebben net zoals ik en alle andere hebben gehad.

 

 

 

 

 

Esmee, nu Cabin Attendant Emirates

Het vak flight safety vond ik het leukste vak. Vooral de procedures in geval van nood vond ik interessant.

Ik heb de opleiding Stewardess gevolgd. Ik werk nu als Cabin Crew voor Emirates. Ik heb geleerd om sterk in mijn schoenen te staan. En vooral hoe het solliciteren gaat en hoe je antwoord geeft. Het is belangrijk om jezelf te blijven tijdens de sollicitatie. En hoe je dit doet, leren ze je hier.

Ik ben direct na mijn opleiding bij Transavia begonnen als Cabin Crew. Na een half jaar ben ik via TAT opleidingen bij Emirates gaan werken.

Na de opleiding mag je altijd terugkomen voor extra begeleiding en advies. Tijdens een Emirates recruitmentdag, die was georganiseerd door TAT, ben ik gaan sollicteren bij Emirates. Ook tijdens deze dag kreeg ik extra steun van de trainers. Met als resultaat dat ik nu de hele wereld over vlieg. Zonder TAT was ik niet zover gekomen.

Ik raad de opleiding bij TAT zeker aan!

Kato, student TAT, nu Cabin Attendant Emirates

Het is een uitgebreide opleiding. Mijn doel was om stewardess te worden. Ik wilde graag reizen en de wereld verkennen. Dat is gelukt want ik werk als Cabin Crew bij Emirates.

Het leukste vak vond ik de Flight Safety & Security. Het beste wat ik geleerd heb was voor mijn gevoel de sollicitatietrainingen. Die hebben me ook bij Emirates gebracht!

En ik zou het zeker aanraden aan iedereen! TAT heeft me een eerlijke blik gegeven op het leven als Cabin Crew. De voorsprong die jullie me gaven bij de trainingen heeft mij enorm geholpen! Ik vind deze opleiding de beste investering in mezelf die ik in jaren heb gedaan. Ik ging elke lesdag met de trein van België naar Nederland. Het is het waard geweest!

Caro, student TAT, nu Cabin Attendant Etihad

Ik kom uit België en heb bij TAT opleidingen mijn luchtvaartopleiding gevolgd. Ik heb bij TAT heel veel geleerd. Ik vond onze praktijklessen voor de service altijd heel leuk, waarbij we te weten kwamen hoe we het best konden omgaan met situaties en passagiers. Zelf vond ik les krijgen over de solicitatiegesprekken ook heel interessant en heb hier persoonlijk ook het meest over bijgeleerd. We kregen altijd heel goede tips die zeker en vast geholpen hebben.

Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen tijdens de opleiding. Elke lesdag krijg je tips en feedback mee waardoor je jezelf goed kunt voorbereiden op de job. De trainers leven ook erg mee met de studenten. Je kunt altijd bij ze terecht.

Ik werk nu als Cabin Attendant bij Etihad. Ik krijg heel vaak berichtjes van meisjes die graag bij TAT zouden beginnen, en ik raad dit elke keer zeker aan! De opleiding helpt je vooruit gang te boeken in omgang met mensen en bepaalde situaties aan boord, die ervoor zorgen dat je toch al wat zelfzekerder de luchtvaart ingaat.

Ik heb nog regelmatig contact met TAT. Soms verzorg ik Q&A’s voor huidige studenten. Zij kunnen mij dan alles vragen over het wonen in het buitenland en het werken als stewardess voor Etihad.

Inmiddels werk ik niet alleen als Cabin Attendant maar ik werk ook voor het promotieteam van Etihad. Ik ben te zien in commercials en ga bijvoorbeeld mee op de eerste vluchten naar nieuwe bestemmingen, de openingen van luchthavens en ik ben aanwezig bij de Grand-Prix. Een grote eer en héél leuk om te doen.

En toen ik een aanbod van Etihad kreeg voor een promotie kon ik met mijn vragen over de arbeidsvoorwaarden terecht bij TAT. De begeleiding na de opleiding is geweldig. Het is een soort familie waar je altijd weer thuis kunt komen.

Liselotte, nu Purser Emirates

Ik voel mij helemaal thuis bij Emirates. Het is een geweldige ervaring. Dit heb ik echt aan TAT te danken. Ik heb nog regelmatig contact met de school en met oud-leerlingen. Soms vlieg ik zelfs met TAT studenten.

Ik heb veel geleerd bij TAT. Ik was van heel veel zaken niet op de hoogte en ik ging na de opleiding met meer kennis de luchtvaart in.

Na de opleiding ben ik aangenomen bij zowel Emirates als Tui. Omdat het buitenland lonk, heb ik gekozen voor Emirates. Het is geweldig dat je na een opleiding gewoon kunt kiezen uit twee luchtvaartmaatschappijen. Dat was voor mij een pure luxe.

Inmiddels werk ik als purser en wil ik niet meer weg bij Emirates. Ik denk nog regelmatig; bedankt TAT! Zonder jullie was ik hier niet geweest!

Rosanne, student TAT, nu Cabin Attendant China Southern Airlines

Als je graag snel aan de slag wilt als Cabin Attendant en vol zelfvertrouwen wilt solliciteren raad ik je TAT Beroepsopleidingen zeker aan! Ik heb voor TAT gekozen omdat er al vanaf de open dag met mij werd meegedacht en je al direct persoonlijke en professionele feedback krijgt. De lessen zijn heel nuttig voor je persoonlijke ontwikkeling en om je kennis over de luchtvaart op niveau te brengen. Zelfs wanneer je de opleiding hebt afgerond helpen de trainers je nog om jezelf te ontwikkelen door refreshment dagen te organiseren. Dit maakt de baankans erg groot. De school heeft veel connecties, zo ook China Southern Airlines. Zij kwamen naar de opleiding toe om nieuw cabine personeel te werven. Daar ben ik op ingegaan en inmiddels vlieg ik met heel veel plezier voor China Southern. De initial training in China was erg zwaar, maar dankzij TAT was ik goed voorbereid en zat ik op niveau om de stof sneller op te nemen. Ik heb een ontzettend leuke tijd gedurende de opleiding en ben Nicole en alle trainers erg dankbaar!

 

Chanel, nu Cabin Attendant TUI

De TAT opleiding heb ik als erg prettig en nuttig ervaren. De sfeer is ronduit goed. Elke student die een studieplaatsje heeft, heeft ook echt kans op een baan in de luchtvaart. Je wordt goed geselecteerd voordat je kunt beginnen bij TAT. Je bent dus niet met een droom bezig die nooit werkelijkheid gaat worden. Maar je bent met een realistisch traject bezig. Bij de intake krijg je direct al te horen of je geschikt bent voor het vak. Tijdens mijn intake en selectie dag voor de TAT opleiding, vielen er dan ook meisjes af. De oprechte feedback tijdens de intake dag was voor mij doorslaggevend om voor TAT te kiezen.

Ik dacht; zij leggen de lat hoog. Niet elke student wordt aangenomen. Zij kijken echt naar het individu en geven je tijdens de intake dag al waardevol advies. Ik ben naar meerdere particuliere scholen geweest. Maar voor mij staat integriteit op één. En dat voelde ik hier dan ook.

De opleiding was leerzaam. Ik kreeg veel persoonlijke begeleiding. De docenten namen de tijd om mij te begeleiden. Ik had het idee dat ze echt een stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat we onze doelen bereikten.

Ik vond de opleiding heel praktijkgericht. Je krijgt les over datgene waar het echt om draait in de luchtvaart.

Alles wat ik had geleerd tijdens de opleiding komt ook aan bod tijdens mijn werkzaamheden aan boord van het vliegtuig. Ik gebruik veel communicatie tips tijdens mijn werk als stewardess. Ik maak gebruik van alle kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan.  Ik vlieg bij TUI als stewardess en ik heb mijn droombaan gevonden!

Transavia uniform
Stef, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

De meerwaarde van de TAT opleiding vind ik dat je je goed kunt voorbereiden op je toekomstige baan. Ik wist dat ik wilde vliegen. Ik voelde dat ik thuis hoor in de luchtvaart. Maar ik kon nooit zo duidelijk verwoorden waarom ik daar thuis hoor. Ik heb bij TAT echt geleerd wat mijn drijfveren zijn en wat mijn motivatie is.

Ik wilde graag met voorkennis solliciteren. En niet blanco de sollicitatie in. Trainers denken oprecht met je mee. Ik heb hier mezelf op persoonlijk vlak echt kunnen ontwikkelen. De steun die we krijgen in de keuzes die we maken is geweldig. De trainers steunen ons. Er staat altijd iemand achter je die in je gelooft.

Ik heb nog meer interesse in de luchtvaart en nog meer zin om de lucht in te gaan. Mijn droom gaat beginnen. Ik werk als Cabin Crew bij Transavia. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik zo ver ben gekomen en dat het eindelijk staat te gebeuren! Mijn vliegcarrière is begonnen!

Mijn advies voor toekomstige TAT studenten: Bij twijfel doen! Je hebt er je leven lang baat bij.

 

Sanne, nu Cabin Attendant Emirates

Ik heb geen moment getwijfeld of ik de opleiding zou willen doen. Ik heb heel veel gehad aan de opleiding bij TAT. Ik vindt de sfeer professioneel maar tegelijkertijd ook héél gezellig. Tijdens de opleiding heb ik werkervaring opgedaan door middel van een stage in de hospitality. Daardoor heb ik mijn communicatieve vaardigheden nog meer kunnen ontwikkelen. Ik ben nu stewardess bij Emirates. Ik vind het werken aan boord en het reizen heerlijk! Ik vlieg naar de meest verre bestemmingen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit naar o.a. New York, Los Angeles, Sydney, Rome en Madrid zou vliegen!

Bij Emirates vliegen meerdere studenten van TAT. Dus ik ben daar niet alleen. Ik vind het een geweldig beroep. Ik zit zó op mijn plaats bij Emirates. Zonder het advies en de trainingen van TAT zo ik nooit zo ver zijn gekomen. Ik ben heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd. Doordat ik voorkennis had over de sollicitatieprocedure was ik goed voorbereid om hetgeen ging komen. De sollicitatieprocedure doorliep ik dan ook zonder problemen.

Ik heb een leuke tijd bij TAT gehad. De sfeer op school is professioneel en gezellig. Iedereen werkt aan zijn of haar carrière. En dat merk je, qua energie op school. Mijn vriendinnen zijn gaan werken bij KLM. Wij vliegen dus alle drie!

Als ik je advies mag geven; twijfel niet en kom op de opleiding. Je werkt hier echt aan jouw carrière. Je krijgt feedback waar je iets mee kan, zodat jij ook jouw droom waar kunt maken. Ook houden veel studenten na de opleiding contact met TAT. Je bent altijd welkom voor extra begeleiding of gewoon een praatje.

De docenten en trainers komen allemaal uit de luchtvaart en weten dus ook waar je het over hebt. En dat is echt fijn. Het voelt altijd weer als thuiskomen.

Ik kom nog vaak langs bij TAT om te vertellen over het werk als stewardess bij Emirates. Misschien tot héél snel!

Daan, nu Cabin Attendant KLM

Ik heb de opleiding Steward gevolg. Tijdens de opleiding ben ik goed begeleid. Ik kreeg veel energie van de opleiding. De trainers staan altijd voor je klaar. De lessen zijn vakinhoudelijk sterk. Het feit dat IATA meer dan 300 aangesloten airlines heeft, trok mij aan. Met dit diploma kan ik bij alle airlines aan de slag. Ook na de opleiding kon ik terecht met mijn vragen over de sollicitatieprocedures. Momenteel ben ik werkzaam bij KLM als Cabin Attendant.

Rachel, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper

Toen ik naar de open dag ging bij TAT was ik nog niet zeker wat ik als vervolg opleiding wilde gaan doen. Ik was al lang fan van vliegen en had al naar meerdere beroepen in de luchtvaart gekeken, maar al deze beroepen miste een belangrijk aspect: contact met mensen. Toen ik bij TAT kwam en verhalen hoorde over het werk van een Cabin Attendant wist ik gelijk dat dit een beroep was dat bij mij zou passen. Ik werd gelijk enthousiast door de verhalen uit de praktijk die ik hier hoorde. Doordat de docenten die les geven zelf ook hebben gevlogen hebben ze veel verhalen en voorbeelden voor bij de theorie die je krijgt.

Door deze opleiding ben ik zekerder geworden van mijn keus om dit werk te gaan doen. Ze maken het niet mooier dan het is en vertellen ook de minder leuke kant van de vliegwereld. Hierdoor krijg je geen vals beeld van het werk dat je moet gaan doen en kan je besluiten of dit echt iets voor je is. Ik heb veel gehad aan mijn sollicitatietraining, hier heb ik geleerd hoe je zeker over kom bij een sollicitatie.

In de lessen krijg je veel theorie die allemaal van belang zijn. Deze theorie pas je toe in de praktijk lessen waardoor je er ook een beetje een beeld bij krijgt. Met je sollicitatietraining leer je niet alleen hoe je je zelf over moet laten komen maar ook hoe je jezelf het best kan presenteren.

Ik heb heel veel gehad aan mijn opleiding. Ik heb veel geleerd over het werk en alle verantwoordelijkheden die erbij horen. Het enthousiasme waarmee docenten vertellen over hun voormalige werk zorgt voor een goed sfeer tijdens de lessen en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Deze opleiding zou ik aanbevelen als je zeker weet dat dit iets is wat bij je past, en je er voor de volle 100% voor wilt gaan.

Ik heb altijd met veel plezier de lessen gevolgd, met hard werk, enthousiasme en inzet kan je alles. De docenten en Nicole helpen je waar nodig, zelfs als je niet meer op school zit.

Eline, student TAT, nu Cabin Attendant Brussels Airlines

Ik kom uit België. De TAT opleiding is effectief. Je leert snel alle facetten uit de luchtvaart. Een trainer van TAT zei ooit: Eline je hebt geïnvesteerd in de opleiding. Je moet nu jouw moment nemen en niet denken aan wat als,…Nu solliciteren! Deze woorden gaven me de push om toch te solliciteren. Ik vlieg nu als Cabin Attendant bij Brussels Airlines.

Merci!

Lisa, student TAT, nu Grondstewardess British Airways

 

Ik vertegenwoordig British Airways op Schiphol. Het is gezellig onderling met mijn collega’s. Ik had nog helemaal geen werkervaring op Schiphol. Toch werd ik aangenomen als grondstewardess. Mijn supervisor zei dat het opviel dat ik zoveel wist over Schiphol en het werk als grondstewardess.

Ik doe de check-in en de gate afhandeling. Ik veel geleerd tijdens mijn opleiding. Tijdens mijn werkzaamheden moet ik zelfstandig beslissingen nemen. Door mijn opleiding sta ik steviger in mijn schoenen wat betreft de communicatie met passagiers en collega’s. Ik heb veel algemene kennis omtrent de veiligheid en de luchtvaartprocedures meegenomen.

Als het vliegtuig aan de gate staat, ga ik regelmatig met de piloten en pursers in overleg. Ik check voor vertrek of alle catering aan boord is. Ook vraag ik naar de fuell status. Verder zorg ik ervoor dat het boarding proces zonder problemen verloopt.

Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben vorig jaar met mijn TAT opleiding begonnen en inmiddels al werkzaam als grondstewardess.

Floris, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

Flight Safety vond ik het leukste vak. Omdat je daar echt het gevoel mee krijgt hoe is het is om straks te vliegen en dat je heel veel zaken leert die je nog niet wist en waar je niet snel aan denkt als passagier. Ik heb vooral geleerd om mezelf beter neer te zetten en te laten gelden in een groep. Tevens is mijn presentatie veel beter geworden. Ik heb ook geleerd hoe ik het beste om kan gaan met passagiers. Ook in lastige situaties.

Als je een goede opleiding wilt volgen dan zit je bij TAT goed. Alle docenten zijn zelf steward(ess) of hebben gevlogen, dus uit eigen ervaring kunnen ze je veel leren. Er heerst een fijne sfeer bij TAT. Dit komt omdat het een kleinschalige opleiding is waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt.

Ja, zelfs als je nog niet zeker weet of je de vliegwereld in wilt, zou ik deze opleiding aanraden omdat je veel leert over jezelf en de communicatie met passagiers/klanten. Direct na mijn opleiding ga ik starten bij Transavia en ik kijk hier erg naar uit!

Samantha, student TAT, nu Cabin Attendant KLM Cityhopper

Het is een goede keuze geweest om bij TAT de opleiding tot stewardess te volgen. Ik heb zeker geen spijt. Ik ben persoonlijk en professioneel gegroeid. Ik durf mijn mening te uiten. Ik kan nu mensen beter ‘lezen’. En ook beter luisteren naar mensen. Ik pas de opgedane vaardigheden dagelijks in mijn werk en thuis toe.

Voorheen was ik bang om iets te vragen. Dacht ik dat mensen mij dom zouden vinden. Dat is nu veranderd. Ik ben een vrijer mens geworden. Ik durf meer te zeggen wat ik denk en ben ‘losser’ in de communicatie geworden. Door de opleiding ben ik zekerder geworden. En heb ik de lef om beslissingen te nemen. Ik durf mijn grenzen te stellen en kan makkelijker “nee” zeggen.

Toen ik aan de opleiding begon, was mijn doel om bij KLM te werken. Ik heb mijn doel gehaald. KLM heeft mij aangenomen als Cabin Attendant. Waar een wil is, is een weg. Dat is mijn motto.

Mijn tip voor studenten die graag deze opleiding willen volgen: als het je wens is om stewardess te worden, moet je niet twijfelen maar deze IATA opleiding gewoon doen. Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding. Van zowel de theorielessen als de praktijkdagen. Door het vele presenteren tijdens het vak Presentatie en Communicatie, ben ik daar waar ik wil zijn.

De opleiding bij TAT zou ik iedereen aanraden die als droom heeft om als stewardess aan de slag te gaan.

Evelyn, nu Cabin Attendant KLM

Mijn eerste vraag was of ik niet te oud was om aan de opleiding te beginnen. Nog voordat ik deze zin had afgemaakt werd er al gezegd dat ik niet te oud was. Nu, twee jaar later, werk ik als Cabin Attendant bij KLM Cityhopper. Ik werk hier met veel plezier!

De TAT opleiding heeft mij zeer goed voorbereid op de sollicitatieprocedure en de baan. Ik stond 1-0 voor!

Ik raad iedereen de opleiding aan. De sfeer is professioneel maar ook gezellig. Je leert in no-time wat er voor nodig is om aan de slag te gaan bij een luchtvaartmaatschappij. Mijn mede-studenten zijn allemaal goed terecht gekomen. We komen elkaar regelmatig tegen op het Crew Centre van KLM. Het is mooi om te zien dat al onze dromen zijn uitgekomen.

Ook altijd in de luchtvaart willen werken? Dan raad ik je zeker de opleiding bij TAT aan.

Transavia uniform
Kayleigh, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

Wat je bij TAT leert, neem je de rest van je leven mee. De persoonlijke verhalen van de TAT trainers motiveren mij enorm. Wat ik fijn vind is dat elke docent persoonlijke aandacht voor ons heeft. De oprechte blijheid en aandacht voor onze persoonlijke ontwikkeling is heel prettig.

Ik volgde de Opleiding Steward(ess). Deze opleiding is één dag per week. Op de overige dagen heb ik gewerkt als grondsteward(ess) bij KLM. Door het advies van de TAT trainers heb ik toch dat extra zetje gekregen wat ik nodig had. Zij hebben mij geholpen met de sollicitatie en de hele procedure erom heen. Door TAT heb ik de kans gekregen om bij KLM een mooie tijd te beleven en veel ervaring op te doen.

Ik wil ook graag ervaren wat het is om te vliegen dus ik ben ook bij Transavia gaan solliciteren. Ik werk nu als cabin attendant bij Transavia. Het is super dat mijn droom nu werkelijkheid gaat worden.

Ik ben zelfverzerkerder mijn sollicitatie in gegaan. Ik wist al heel veel te vertellen over de luchtvaart. Ik wist echt waar ik het over had toen ik op gesprek moest.

De begeleiding vanuit TAT is echt heel goed. Door deze opleiding te volgen, laat je zien dat je serieus bezig bent met je toekomstige baan. Ik vind dus wel dat je baangarantie hebt. Omdat je hier zo goed wordt geholpen, is het veel makkelijker om jouw doel te halen. Ook tijdens mijn sollicitaties bij KLM en Transavia werd deze opleiding goed ontvangen.

Ik heb dus hele goede ervaringen bij TAT en zou zeker zeggen; Durf er voor te gaan!

Rowena, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

Het leukste bij TAT vond ik de sollicitatie lessen. Ik vond dat heel fijn omdat we veel informatie kregen over hoe voor te bereiden op een sollicitatie en hoe je jezelf daar het beste kan presenteren. Ik vond die lessen ook heel leuk omdat er veel afwisseling in zat.

Ik heb ook geleerd dat het niet erg is om fouten te maken en dat ik er ben om te leren. Ik zou TAT opleidingen echt aan iedereen aanraden. Aan de mensen die al heel zeker weten dat ze een baan in de luchtvaart willen, want TAT begeleid je daar heel goed bij, maar ook aan de mensen die er nog niet zo zeker van zijn. TAT is een hele fijne manier om kennis te maken met de luchtvaart. En mocht je daarna toch niet in deze branche willen werken, heb je wel gegarandeerd een hele leuke tijd gehad bij TAT!

Meryem, student TAT, nu Grondstewardess Swissport

Het was zeker een eer voor me om de opleiding te kunnen volgen bij TAT. Ik had niet gedacht dat ik aan zou worden genomen. Al tijdens het eerste intakegesprek voelde ik mij gelijk welkom.
Het begin was al super goed, ik wist dat deze opleiding bij mij paste. En ik besloot om de opleiding te volgen.
De opleiding was perfect en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vond alles leerzaam en waardevol! Het rollenspel was mijn favoriet. De docenten zijn allemaal ervaren docenten.
Ik raad iedereen TAT aan. Het is gewoon het juiste plek om je droom in de luchtvaart waar te maken. Tijdens de evenementen die tijdens een schooljaar worden georganiseerd kan je jouw luchtvaartcontacten onderhouden.
Mijn advies aan de studenten die twijfelen: Just do it!! Het is een geweldige, positieve ervaring!

Ik wil alle docenten bedanken voor de geweldige ervaring!

Sophie, student TAT, Cabin Attendant KLM Cityhopper

Waar ik veel van heb geleerd tijdens de opleiding zijn alle Flight Safety gerelateerde lessen, de sollicitatietraining en de rollenspellen. Ik vond het ook leerzaam van alle oud-studenten die al ergens vliegen, ervaringen te horen. En natuurlijk de eigen ervaringen van docenten.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij Transavia als stewardess. Ik wilde na één jaar vliegen graag naar de KLM Cityhopper. Ik werd tijdens deze overstap ook goed begeleid door TAT. Ik kon altijd terecht met vragen over de sollicitatieprocedure en op welke punten ik mezelf nog kon verbeteren. Ik heb mijn doel behaald; werken als cabin attendant bij KLC!

Thomas, student TAT, nu Cabin Attendant Transavia

Ik ben aangenomen voor de functie van Cabin Attendant bij Transavia. Ik heb gesolliciteerd na mijn opleiding bij TAT. Ik heb voordeel gehad van mijn kennis omtrent de Flight Safety. Op de INI bij Transavia had ik al een voorsprong op mijn INI genootjes. Mijn ambitie is om bij Transavia door te groeien. Daar is het een mooi bedrijf voor.

Ik kom nog vaak langs bij TAT, dus wie weet tot ziens!

Noura, nu Stewardess First Class Emirates

Het is een leuke en leerzame opleiding. Je krijgt relevante informatie over het werken als Cabin Attendant. De ervaringen die worden meegedeeld maken je des te enthousiaster om aan de slag te gaan.

De opleiding Stewardess heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten in mijn toekomstige functie van stewardess. Door de opleiding was ik goed voorbereid voor de selectiedag bij Emirates en het werk aan boord van een vliegtuig. Bovendien kreeg ik door de lessen steeds meer motivatie en zin om de lucht in te gaan!
Ik ben erg dankbaar dat de docenten zo hun best hebben gedaan voor ons/mij. Als ik vragen had, kon ik altijd bij ze terecht en zelfs nadat ik de opleiding afgerond had, kon ik bij ze terecht.
Het is niet alleen hard werken, onderling hebben wij ook veel lol gehad met elkaar. Onze klas was precies groot genoeg zodat iedereen meer dan voldoende one-on-one time kreeg met de docenten.

Quirina, student TAT, nu Stewardess Corendon

Ik vond de opleiding leuk en leerzaam. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd. Alle lesstof en verhalen van docenten zorgen voor een goed beeld van het beroep van stewardess. Ik heb na de TAT opleiding eerst een periode als grondstewardess bij Easyjet gewerkt en de check-in beviel mij erg goed! Het is heel hard werken maar ik vond het erg leuk om te doen.

Ik werk nu als Cabin Attendant bij Corendon.

De sfeer bij TAT opleidingen is heel fijn. Iedereen is aardig en wil je helpen. De begeleiding is ook na de opleiding heel goed. Ook als je van baan wilt veranderen, kan je altijd bij ze terecht.

De docenten en trainers zijn oprecht in je geïnteresseerd. Zij helpen je als dat nodig is. TAT is niet commercieel. De docenten nemen écht de tijd voor je. De klassen zijn klein waardoor ik goed werd geholpen door de leraren. Ik kon zo vaak coachings gesprekken aanvragen als ik maar wilde.

Ik heb gemerkt dat ik tijdens de eerste weken bij Corendon toch een voorsprong had. Ik wist al heel veel over de luchtvaart en het werk. Ik heb veel te danken aan TAT.

Als je nog twijfelt over wel of niet naar TAT gaan. Kies voor TAT; het is de leukste opleiding die ik ooit heb gevolgd. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Service op Europese vluchten
Brenda, student TAT, nu stewardess KLM

Ik zou de opleiding TAT beroepsopleidingen aan iedereen aanraden die graag willen werken in de luchtvaart. Ik heb geen twijfels gehad voordat ik aan de opleiding begon en dit was ook terecht. Het is een korte maar onwijs leerzame en leuke opleiding. De lessen worden gegeven door docenten die in het vak zelf werken. Hierdoor hoor je ook veel verhalen over hoe het in de praktijk er echt aan toe gaat. Dit heeft mij nog enthousiaster gemaakt over het beroep als CA. Je krijgt veel begeleiding tijdens de studie maar ook na de studie. Ook krijg je tijdens  de opleiding eerlijke feedback waar je veel aan hebt.

Je wordt tijdens de opleiding heel goed voorbereid op de sollicitatie procedure. Hierdoor ben ik ook zelfverzekerd de sollicitatie rondes ingegaan bij KLM. Ik wist waarop ik moest letten en wat er van je verwacht werd.

TAT beroepsopleidingen zou ik zeker aanraden aan andere. Het contact na de opleiding is oprecht en zeer behulpzaam. Het heeft mij echt geholpen de sollicitatierondes door te komen bij KLM. Ik denk nog vaak terug aan de opleiding en de ontzettend fijne sfeer!