Infosessie / open dag: donderdag 25 april
emirates solliciteren cabin crew stewardess
Emirates stewardess….leuke baan?

Emirates stewardess….leuke baan? We stelden een aantal vragen aan Esther om achter dit antwoord te komen. Esther is stewardess bij Emirates en oud student van TAT.

solliciteren bij emirates opleiding stewardess

De selectieprocedure bij Emirates

Welke tips zou jij geven aan de dames en heren die graag bij Emirates werkzaam willen zijn?

Wil je ook werken als stewardess bij Emirates? Ik heb bij TAT veel geleerd over de service aan boord en het contact met passagiers en collega’s. Een goede voorbereiding op de werkzaamheden als stewardess en de selectierondes bij Emirates zijn een must. Als je wilt werken bij Emirates moet je een hele zware selectieronde doorlopen. De selectiedagen zijn lang en intensief. Gelukkig ging ik met voldoende kennis omtrent de groepsopdrachten en het persoonlijk interview naar Emirates. De selecteurs waren gecharmeerd van mijn IATA certificaat. Echt de hele luchtvaartwereld kent IATA. Mijn IATA certificaat was een groot voordeel.

Emirates stewardess....leuke baan?

Is Emirates stewardess zijn leuk?

Is het leuk om te werken voor Emirates?

Ik kom graag en veel op school om te vertellen over mijn ervaringen bij Emirates. Menig student van TAT vraagt zich af of het leuk is om Emirates stewardess te zijn. Ik vertel je over mijn werkzame bestaan en je kunt er zelf over oordelen. De thuisbasis van Emirates is Dubai. Hier woon ik dan ook. De flat is geregeld en betaald door Emirates. Tevens wordt voor elke vlucht het vervoer van en naar de luchthaven geregeld. Ik woon nu met een vliegvriendinnetje in één flat. Zij heet Amelia en komt uit Wales, Groot-Brittannië. Mijn Emirates collega’s komen uit verschillende landen over de hele wereld. Dat maakt het werk bij Emirates heel leuk.

Ben je verplicht om in een flat met collega’s te wonen?

Nee, je bent dat niet verplicht. Ik vond het in eerste instantie gewoon gezellig! Volgend jaar krijg ik mijn eigen flat.

De werkdag van een Emirates Stewardess

Vertel eens iets over je werkdag?

Ik ga op tijd slapen de nacht voordat ik moet vliegen. Ik meld mij ruim voor een vlucht aan. Dan neem ik mijn flight safety boeken door en ik lees wat company mail. Ik zorg ervoor dat ik altijd perfect in de make-up ‘zit’. Tevens is mijn uniform altijd schoon en is mijn blouse netjes gestreken.
Na de briefing loop ik met mijn collega’s naar het vliegtuig. Ik zorg ervoor dat ik alle noodequipment heb gecheckt en de galley klaar is voor de service. Nadat alle cabineleden klaar zijn met de voorbereiding, stappen de passagiers aan boord. Ik sta graag bij de instapdeur om alle passagiers welkom te heten.

Tijdens de vlucht geven we een uitgebreide service bestaande uit hapjes, drankjes en tax free sales.

Wat zijn voor jou de voordelen en nadelen van het beroep? Wat we eigenlijk willen weten; is het een leuke baan?

Het allerleukste vind ik als passagiers tevreden aankomen na een vlucht. Ik ga dan ook tevreden naar het hotel. Soms blijven we één nacht op een bestemming, soms ook een aantal nachten achter elkaar. Het hotel wordt betaald door Emirates. Het leven in het buitenland en de contacten met passagiers en collega’s zijn de leukste aspecten van de baan.

Natuurlijk is het werk vermoeiend en moet je ertegen kunnen om lang en veel met mensen in één ruimte te zijn. Maar als ik de gordijnen open doe ik mijn hotelkamer in Sydney of Milaan dan denk ik; ik wil nooit meer iets anders! Dus op opmerking; Emirates stewardess….leuke baan? kan ik alleen maar zeggen; jazeker!

Tips en ervaringen van stewardessen

Na mijn opleiding bij TAT ben ik bij Emirates gaan werken. Ik denk nog vaak terug aan alle bijzondere tips en ervaringen die ik tijdens mijn opleiding heb gehoord. Nu ik zelf als stewardess werk, denk ik met nog meer warme gevoelens terug aan de geweldige tijd bij TAT. De verhalen van docenten zijn nog herkenbaarder geworden.

www.emirates.nl